RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Cand este momentul sa pornesti o afacere cu piese telefoane?

Cand-este-momentul-sa-pornesti-o-afacere-cu-piese-telefoane Cand este momentul sa pornesti o afacere cu piese telefoane? Este o intrebare pe care multi antreprenori si-o pun atunci cand isi indreapta privirea catre acest sector de business, intrebandu-se daca mai este loc si pentru ei pe aceasta piata.

Sigur, nu exista o reteta sigura pe care sa o aplici atunci cand trebuie sa alegi momentul deschiderii unui magazin cu piese pentru telefoane. Ceea ce putem spune cu certitudine este ca trebuie sa avem in vedere anumiti indicatori care ne dau o imagine de ansamblu asupra potentialului unei astfel de afaceri.

Ne putem da lesne seama daca initierea unei astfel de afaceri este oportuna si din momentul in care ni se ofera optiuni variate in alegerea locatiei. Daca observam ca deschiderea unor centre comerciale cu trafic mare de oameni se dezvolta intr-un ritm alert, este bine sa ne gandim ca afacerea noastra poate deveni viabila intr-un astfel de context.

Avantajul oferit de pozitionarea magazinului nostru intr-un centru comercial deriva din traficul mare de persoane, afluenta mare de magazine, diversitatea potentialilor clienti. Totodata, deschiderea unui magazine cu piese pentru telefoane intr-un centru comercial este indicata pentru ca, de obicei, in aceste locuri isi deschid afaceri foarte multi dealeri din industria telefoniei mobile.

Un magazin cu piese pentru telefoane, care sa aiba la vanzare inclusiv accesorii GSM, poate deveni o optiune pentru clientii care merg intr-un magazin al unui dealer de telefonie mobila. Clientii vin intr-un astfel de magazin pentru a incheia contracte, pentru a-si cumpara un telefon sau pentru a achizitiona diverse servicii din industria telefoniei mobile.

Odata ce si-a cumparat un telefon de la un magazin de specialitate, un utilizator este tentat sa treaca si pragul magazinului de piese telefoane din imediata apropiere, pentru a testa locul in eventualitatea unei  nevoi ulterioare.

Odata cu achizitionrea unui telefon mobil, orice utilizator are in vedere si eventuale neplaceri cauzate de achizitia lui, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. De aceea el este interesat sa cunoasca din timp  cat mai multe magazine care l-ar putea ajuta sa isi rezolve problemele.

Un alt element de care trebuie tinut cont atunci cand te intrebi daca este momentul sa deschizi o afacere cu piese pentru telefoane este acela al scaderii ofertei pentru o anumita categorie de public. Odata ce tehnologia avanseaza iar utilizatorul nu poate tine pasul cu aceasta, devine greu pentru cei care detin telefoane de generatie mai veche sa gaseasca piesele necesare care sa remedieze o defectiune aparuta.

Cu cat piata avanseaza iar produse devin mai sofisticate, vechile piese devin tot mai scumpe si mult mai greu de gasit. Daca un anumit model de telefon nu mai este demult in atentia producatorului care l-a lansat pe piata si nici nu se mai fabrica, piesele necesare se gasesc tot mai greu. De aceea, nu-i rau sa va ganditi ca aceasta este o nisa importanta pe acest segment si puteti avea in vedere sa satisfaceti si nevoile  unui astfel de public tinta.

Avand o politica de achizitii piese echilibrata, sunt sanse sa atrageti clienti din randul categoriei mentionate mai sus. Se pot gasi piese care nu mai sunt in fabricatie la telefoane mai vechi, second hand, care nu mai sunt folosite dar ale caror componente pot prelungi viata altor telefoane.

In concluzie, putem considera  ca momentul oportun pentru deschiderea unui magazine cu piese pentru telefoane poate fi legat de evolutia tehnologica si cea imobiliara. Daca avansul tehnologic iti da posibilitatea sa ocupi o nisa in care sa satisfaci nevoile clientilor care nu isi permit sa tina pasul cu tehnologia, evolutia imobiliara iti ofera sansele sa ai acces la locatii cu trafic intens de persoane.
 

Statistici site

Membri : 1205
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 401819

Cine este online?

Avem 81 vizitatori online

Partenerii mei