RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Inchide fereastra si racoreste-te

Inchide-fereastra-si-racoreste-te Contrar obiceiului normal de a deschide fereastra pentru a lasa aerul proaspat al diminetii sa intre in casa, in timpul anotimpului cald, de cele mai multe ori suntem nevoiti sa inchidem ferestrele pentru a nu mai lasa sa patrunda in casa dogoarea pe care de ceva ani incoace natura ne-o pregateste fiecare vara. Este evident pentru oricine ca schimbarile meteo sunt tot mai acute in ultimii zece ani, provocand mult disconfort.

Perioadele in care suntem nevoiti sa suportam temperaturi care par a nu mai incapea in termometre sunt si ele prelungite si repetabile de cel putin doua ori intr-un sezon, astfel incat tanjim dupa putina ploaie si racorire a cuptorului orasului in care suntem prizonieri. Un alt motiv pentru care temperatura din casele noastre se ridica la valori insuportabile mai ales pe timpul noptilor care devin de-a dreptul tropicale si prin umiditatea excesiva a aerului, este acela ca locuintele noastre nu sunt termoizolate cu sisteme performante de respingere a caldurii.

Astfel primii care suporta si primesc din plin canicula verii sunt peretii exteriori, care mai apoi cedeaza toata caldura acumulata in interiorul casei. Urmeaza ferestrele, care chiar daca sunt din generatia noua cu tamplarie si geam termopan, dar nu au un sistem de umbrire format din rulouri exterioare, permit si ele prin spatiul vitrat patrunderea unei cantitati suficiente de caldura pentru a ridica si mai mult temperatura interioara. Cu toate acestea mai avem o sansa de a nu putea duce mai departe viata in conditii de trai civilizate si mai ales odihnitoare mai ales in timpul noptii cand trebuie sa ne odihnim. Acest lucru se poate face, chiar daca nu sunteti inca de acord, prin inchiderea ferestrelor si pornirea unui aparat de aer conditionat, care va aduce cu adevarat racoarea in casa.

Chiar daca ati auzit cumva printre vecini, cunostinte sau colegi de serviciu, ca utilizarea unui astfel de sistem de climatizare este daunator sanatatii, trebuie mai intai sa aveti toate informatiile inainte de a decide doar din auzite ca este chiar asa. Daca cumva sunteti o persoana sensibila la aerul rece, intr-adevar este posibil ca un astfel de aparat de aer conditionat nordstar, montat si mai ales folosit impropriu sa va poata produce un disconfort temporar al sanatatii, in sensul posibilitatii apartiei unor raceli, care intr-adevar sunt mai greu de suprtat in timpul verii. Nu trebuie generalizata aceasta idee, pentru ca in cele mai multe cazuri disconfortul produs de aerul rece apare numai din pricina utilizarii excesive si gresite a acestui aparat de aer conditionat. In primul rand trebuie sa ceriti sfatul unui tehnician profesionist in montarea acestui sistem de climatizare, pentru a nu va expune in mod gratuit jetului de aer rece produs de unitatea interna mai ales atunci cand dormiti.

Amplasarea unui aparat de aer conditionat in dormitor trebuie sa se faca cu atentie si eventuale masuri de precautie daca considerati ca aveti probleme cu aerul rece. Se va putea instala o placa de deflexie a aerului care iese din unitatea interna, pentru ca acesta sa fie directionat catre tavanul incaperii si nu direct inspre partea sa mediana sau inferioara. Mai mult decat atat, un aparat de aer conditionat, pentru dormitor va fi dimensionat corect, fara niciun fel de supradimenionare in ideea ca va putea raci si o alta camera alaturata.

Este o greseala frecventa care este facuta in ideea instalarii a unui singur sistem de climatizare pentru doua camere. Nu are niciun sens sa va expuneti in acest mod, pentru ca in camera unde va fi instalat va fi intr-adevar rece, iar alaturi temperatura nu va fi tocmai cea potrivita. Incercati sa instalati cate un aparat de aer conditionat 9000 BTU, pentru fiecare camera, corect dimensionat, chiar daca va trebuie sa alocati un buget putin mai mare, insa beneficiile vor fi exact asa cum le doriti.

Articole asemanatoare:
1.Când trebuie verificată instalaţia de aer condiţionat!
2.Cum alegeţi aparatul de aer condiţionat
3.Şterge praful înainte de a porni aerul condiţionat!
4.Vine canicula!

 

 

Statistici site

Membri : 1205
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 401843

Cine este online?

Avem 99 vizitatori online

Partenerii mei