RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Ski la Pamporovo in Bulgaria

ski-la-pamporovo Pamporovo este cea mai mare statiune montana din muntii Rhodope. De asemenea este una dincele mai mari statiuni din Bulgaria.

Schi Pamporovo este localizat la 260 km distanta de Sofia, 8km distanta de orasul Plovdiv si 15 km distanta de oraselul Smolyan. Marea Mediterana aduce o influenta considerabila asupra climatului.Climatul frumos al zonei face ca Pamporovo sa fie placut si pe timpul veri si pe timpul iernii.

Statiunea are aproape 20 hoteluri.Statiunea are o varietate de partii de ski cu dificultati diferite, intinse pe o distanta de 25 km.Statiunea cuprinde cateva lifturi si o masina de zapada artificiala. Pamporovo este cea mai insorita statiune din Bulgaria, insa cu toate acestea zapada ramane buna pentru a practica ski pentru o perioada lunga de timp.Pamporovo este situata sub varful Snezhanka.

Varful are un turn de televiziune de 156 m inaltime si ofera o incredibila priveliste asupra muntilor Rhodope. Oamenii spun ca in timpul vremii frumoase poti vedea marea Egee de pe varf. Multe din partiile de ski incep din Snezhanka si o iau spre jos.In timpul verii Pamporovo ofera racoare si liniste. Numarul turistilor este mai mic decat cel din timpul ierni, in felul acesta te poti bucura de o liniste adevarata.

O varietate de locuri interesante se pot gasi in regiune. Puteti organiza excursii de o zi sau doua si sa vizitati satele Shikora Luka, Stoikite, Gela, Bachkovo si Smilyan. Manastirea Bachkovo si fortareata Asenova sunt si ele prin apropiere. Oraselele Chepelare si Smolyan, lacurile Smolyan si fenomenul natural Choudnite Mostove sunt situate doar la o mica distanta de mers.

Rhodope mai sunt cunoscuti si pentru numarul mare de pesteri pe care il are. Una din cele mai frumoase pesteri din Bulgaria este Ouhlovitsa, care este situat langa Smolyan. Pesterile Yagodinska, Dyavolskoto Gurlo si Haramiyska sunt situate langa resortul Spa al Devin. Chepel are singurul muzeu de exploratie speologica din peninsula Balcanica.Cazare Pamporovo ofera conditii excelente de a te plimba cu bicicleta.

De la statiune poti ajunge la observatorul Rozhen, varful Mechi Chal si satele Shiroka Luka si Stoikite.Cele mai bune hoteluri din zona ofera servicii spa si conditii bune de relaxare pentru cei ce decid sa petreaca vacanta intr-o maniera mai lenesa si sa se rasfete putin.

 

Statistici site

Membri : 1280
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 426268

Cine este online?

Avem 26 vizitatori online

Partenerii mei