RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Monster Smart- ForFun2

smart-car-monster Smart, o masina micuta dupa cum o cunoasteti toti, a fost transformata intr-un Monster Truck..
Dragostea americanilor pentru monster truck-uri da nastere unor modele absolut incredibile. Un Smart s-a transformat intr-o masina puternica ce trece peste obstacole si nu se impotmoleste in noroi.

Ai un Smart truck? Atunci te-ai scos. In America, Smarturile s-au transformat in super camioane, cu roti imense care trec peste obstacole de tot felul. Noroi, pante abrupte sau teren accidentat - nimic nu ii sta in cale unei masini pregatite de concurs.

Smart ForFun, un Smart Forfour cu ambitii de monster truck, a facut impresie la Motor Show-ul de la Athena in luna noiembrie a anului 2005. Avandu-se in vedere raspunsul pozitiv dat de public acestui gen de vehicule, decizia de a crea o masina cu caracteristici similare, a fost un pas usor de anticipat.

Urmand initiativei Mercedes-Benz Hellas, creatoarea lui Smart ForFun, Stefan Attart, in varsta de 46 de ani, un campion grec al raliurilor 4x4, a avut ideea de a crea un nou off-road, care de aceasta data sa aiba caroseria lui Smart Fortwo.

Concernul germano-american DaimlerChrysler, prezinta o varianta de a dreptul impresionanta a smartului autohton si anume un adevarat monster-truck - forfun2. Cei de la DaimlerChrysler au fost intotdeauna preocupati de gama de modele off-road, Clasele M si G demonstrand acest lucru, asemenea seriilor de vehicule utilitare Unimog (Mercedes-Benz).

Acest forfun2 a fost conceput pe baza seriei Unimog 406.. Autovehiculul beneficiaza de niste roti gigantice, jantele masurand in diametru nu mai putin de 26 de toli, motiv pentru care caracterul impunator al monster-truck-ului iese in evidenta prin inaltimea sa totala de 3,7 metri! transmisia si motorizarea deasemeni provin de la Unimog. Propulsorul amplasat destul de proeminent in partea frontala la nivelul axei fata, este unul Diesel OM 352 ce dezvolta 84 CP, un plus suficient avand in vedere ca versiunea diesel pentru modelele de serie are 41 CP.

Pentru o capacitate off road maxima in teren accidentat, forfun2 beneficiaza de platforma lui Unimog 406, optimizandu-se astfel performanta off-road. Totodata, pe forfun2 a fost montata si o suspensie pe aer, care isi dovedeste eficacitatea in special la urcarea si coborarea pantelor foarte inclinate.

Chiar si atunci cand te nasti mic ai dreptul sa speri ca vei ajunge mare.

O dovedeste "piticul" Smart cu ambitii de monster truck. Mercedes-Benz a creat anul trecut Smart ForFun, o masina off-road, plecand de la un model de serie Smart ForFour.

Initiativa s-a bucurat de mare succes la Motor Show-ul de la Atena. Avand in vedere interesul publicului, ideea de a crea un off-road cu caracteristici similare a venit peste noapte.

Stefan Attart, un campion grec al raliurilor 4x4, n-a stat mult pe ganduri si i-a dat nastere lui Smart ForFun2, derivate din caroseria modelului cu doua locuri.

Mica masinuta s-a transformat intr-un monstru. Smartul a fost plamadit pe platforma modelului Mercedes-Benz Unimog 406, camion utilat 4x4.

Motorul si transmisia micului monstru au fost preluate de la Unimog. Propulsorul diesel cu sase cilindri de 5,675 cmc a primit o pozitie proeminenta si clar vizibila pe axa frontala.

Motorul lui Smart ForFun 2 are 84 de cai-putere, dubla fata de versiunea standard a masinii (41 de cai-putere).Garda la sol a off-road-ului Smart este de 65 de centimetri, masina avand o inaltime de 3,70 metri!

Va rog priviti-l in toata spendoarea lui;


 

Statistici site

Membri : 1385
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 440597

Cine este online?

Avem 61 vizitatori şi 2 membri online

Partenerii mei