RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Sistem de navigatie Mio Moov500RO

sistem-navigatie-mio-moov500 Cu o cotă de piaţă care-l poziţionează pe primul loc în România la vânzările de echipamente de navigaţie, Mio vine cu o ofertă specială pentru români. Modelul Moov 500, ce se remarcă de la prima vedere prin ecranul generos de 4,7”, este dotat doar cu harta României şi intră pe piaţă cu un preţ foarte atractiv.

Chiar de la lansarea oficială în ţara nostră a seriei Moov de la Mio Technology am avut posibilitatea să testez noile echipamente ale companiei taiwaneze. Impresia bună pe care a lăsat-o atunci Moov 360 a fost confirmată încă o dată de Moov 500. Dispozitivul dispune doar de facilităţile de bază ale seriei şi nu are în memorie decât harta României, fiind orientat spre o categorie anume de utilizatori: cei care circulă doar în ţară. În mod practic, el ar fi îndeajuns de bun pentru un taximetrist din Bucureşti sau alt oraş mare al ţării, precum şi pentru şoferii unei firme de curierat.

Diferenţa între ecranul de 4.3” al seriei Moov 300 şi cel de 4.7” al modelul de faţă este vizibilă şi se traduce prin câteva avantaje. Deşi rezoluţia este aceeaşi, 480x272, pixelii sunt mai mari şi numele străzilor sunt puţin mai vizibile, mai ales dacă sistemul de navigaţie este amplasat mai departe de utilizator. Un alt avantaj practic este tastatura ceva mai mare. Scrierea numelor oraşelor şi al străzilor se face foarte uşor şi rapid, ecranul sensibil la atingere fiind precis. Merită menţionat faptul că atunci când a fost testat în condiţii de iluminare naturală foarte puternică, afişajul lui Moov 500 a rămas vizibil.

Poate singura problemă întâlnită la capitolul ecran a fost în modul de noapte al dispozitivului, când constrastul dintre verdele străzilor şi albastrul rutei nu era foarte bun în unele cazuri. Ecranul mare îşi lasă amprenta şi asupra autonomiei sistemului de navigaţie, aceasta fiind de 2 ore, cu o jumătate de oră mai puţin decât cea specificată pentru Moov 330. Aspectul acesta este însă unul minor deoarece în marea majoritate a timpului el va fi alimentat de la priza de 12 V a maşinii.
mio-moov-500-1 Aplicaţia MioMap 2008 rulează pe cunoscutul sistem de operare Windows CE .Net 5.0 şi este motorizată de procesorul Samsung 2443 la 400 MHz, prezent pe majoritatea dispozitivelor din seria Moov. Calcularea sau recalcularea rutelor sunt o formalitate pentru Moov 500, ele realizându-se foarte rapid. Nu am întâlnit momente în care aparatul să se blocheze sau să fie lent. Precizia chipset-ului SiRFstar III cu 20 de canale s-a dovedit a fi bună, deşi aproximările de distanţă de ordinul zecilor de metri până la punctul în care trebuia schimbată direcţia erau puţin cam nerealiste. Puteai rata intersecţia doar dacă mergeai prea repede. Nu putem uita funcţia SiRFInstantFixII care scurtează timpul în care sistemul de navigaţie localizează poziţia vehicului pe hartă imediat după pornire atunci când ea s-a realizat în aproximativ acelaşi loc unde a fost oprit.

In ciuda faptului că este încadrat în segmentul entry level în seria sa, Mio Moov 500 dispune de funcţia NavPix. De pe Flickr se pot descărca poze cu geotag care pot fi vizualizate pe dispozitiv. Cu câteva click-uri se poate selecta ca destinaţie locaţia unde a fost făcută poza. Lipsesc facilităţi precum modulul Bluetooth şi suportul pentru fişiere multimedia.

Spuneam la început de preţul atractiv al lui Mio Moov 500 a trebuit să recunosc faptul că oferta este destul de atractivă. Pentru un sistem de navigaţie prin GPS cu ecranul de 4.7” şi harta României, cumpărătorul trebuie să uşureze portofelul de mai puţin de 600 lei. Ţinând cont că modelul Moov 580 cu harta Europei şi câteva facilităţi în plus costă aproximativ de două ori mai mult, Moov 500 s-ar putea să fie foarte atractiv pentru acei cumpărători care nu preconizeză să treacă graniţele ţării sau chiar ale oraşului cu maşina.
Cel mai bun pret 504,99 RON Sau in rate Rata: 15,77 RON / luna (cu TVA)
Cumpara aici

Procesor:

Model Procesor:

Samsung 2443

Frecventa procesor:

400 Mhz

Memorie:

Slot memorie:

SD/MMC

Ecran:

Tip display:

TFT

Rezolutie:

480 x 272

Diagonala display:

4.7 inch

GPS:

Chipset GPS:

Da

Conectivitate:

USB:

Da

Software:

Sistem de operare:

Microsoft Windows CE 5.0

Harta:

Romania

Program navigare:

MioMap 2008

Dimensiuni:

Dimensiuni (W x H x D):

139 x 17.9 x 83.9 mm

Greutate:

180 g

Baterie:

Tip:

Li-Ion

Autonomie de lucru:

2 ore

Audio-Video:

Difuzor:

Da


 

Statistici site

Membri : 1280
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 426291

Cine este online?

Avem 94 vizitatori online

Partenerii mei