RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Noul Audi RS3 lansat oficial !

audi-rs3
In sfarsit Audi RS3 a debutat la Salonul Auto de la Geneva, dupa ce a fost anunţat oficial în luna noiembrie 2010.

Zvonuri despre Audi RS3 circulau de multă vreme, ba chiar s-a vehiculat lansarea lui la aproape fiecare mare salon auto din ultimii doi ani. Totuşi, cei de la Audi au întâziat surpriza cât s-a putut de mult.

Au fost surprinse chiar şi poze spion cu Audi RS3 la Ingolstadt, dar asupra acestora planau multe semne de întrebare, în primul rând din cauza caroseriei în cinci uşi. Iată, însă, că noul Audi RS3 nu e inaugurat ca un hot-hatch în 3 uşi, după cum se aştepta toată lumea, ci ca unul mai practic, în versiunea RS3 Sportback.

Aceasta este versiunea de top şi de înaltă performanţă a modelului A3 oferind numeroase upgrade-uri - motor puternic, suspensie noua, roţi mari, frane mari si unele upgrade-uri sportive de interior.

Modificari la exterior includ o frontala agresiva, o grila mai provocatoare, accente de aluminiu mat, un sistem dual de evacuare şi jante de aliaj pe 19 inch.

În interior, RS3 se mândreşte cu scaune sport tapitate cu piele Nappa, un volan sport şi un sistem de informare a soferului..

La fel ca în cazul altor modele Audi purtând indicativul "RS", Audi RS3 nu frapează printr-un look exagerat, deşi fantele generoase din spoiler îl diferenţiază clar de restul gamei. În rest, detaliile estetice se rezumă la grila împletită, pe care regăsim logo-ul RS3, nişte praguri diferite, un difuzor decent în spoilerul spate, o pereche de evacuări şi un eleron pe hayon.

audi-rs3-2
RS3 mai plusează cu ornamente din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon), atât în cazul spoilerelor, cât şi al oglinzilor retrovizoare sau eleronului. Tabloul este completat în mod reuşit de jantele de 19", având 5 spiţe şi fiind polişate în stil titaniu, conferindu-i maşinii un look foarte dinamic atunci când RS3 este în mişcare.

Dinamismul maşinii este la cote foarte bune, graţie propulsorului turbo preluat de pe bomba Audi TT RS. Este vorba de un motor în cinci cilindri, care dezvoltă o putere maximă de 340 CP, dar şi un cuplu maxim impresionant, de 450 Nm, disponibil între 1.600 rpm şi 5.300 rpm.

Prin urmare, Audi RS3 accelerează de la 0 la 100 km/h în în 4,6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Nici consumul nu este de natură să bage spaima în ecologişti: Audi RS3 este creditat cu un consum mediu de 9,1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 se cifrează la 212 g/km. Valori corecte pentru nivelul de performanţe al motorului.

Nu putea lipsi din meniu tracţiunea integrală quattro, în timp ce cutia de viteze este automată S-Tronic, având 7 trepte şi dublu-ambreiaj. Cutia de viteze poate fi comandată şi de la padelele de pe volan, având două moduri automate şi unul manual.

Pentru ca Audi RS3 să aibă un comportament cât mai sportiv, garda la sol a fost coborâtă cu 25 mm faţă de un A3 de serie, iar discurile de frână au dimensiuni mari: 370 mm în faţă, respectiv 310 mm în spate. Pneurile sunt late, având dimensiunea de 235/35 R 19 în faţă, respectiv 225/35 R 19 în spate. Sistemul ESP are şi un mod Sport, dar poate fi şi decuplat total pentru senzaţii tari.

audi-rs3-engine
2011 Audi RS3 este propulsat de motorul de 2.5 litri turbo cu 340 CP şi 450Nm. Acesta este cuplat la o transmisie S tronic cu 7 trepte. Atinge viteza de la 0 la 100 km / h în 4.6 secunde şi Vmax este de 250 km / h (limitata electronic). Toată puterea este pusa pe drum prin intermediul sistemului de tractiune integrala Quattro. Suspensia este coborâtă cu 25 mm la care se adauga un sistem de frânare de înaltă performanţă. Acesta include discuri ventilate cu diametrul de 370mm pe fata si 310mm pe spate.

Dacă exteriorul lui RS3 nu e chiar aşa de agresiv faţă de un A3 de serie, interiorul pare să ofere mai multe tuşe de sportivitate faţă de habitaclul unui A3 normal. În primul rând, se remarcă scaunele sport, îmbrăcate în piele Nappa neagră, asortată cu cusăturile roşii foarte vizibile. De menţionat finisarea în piano-black a părţii dorsale a scaunelor faţă.

Habitaclul lui Audi R3 este dominat de negru, cusăturile roşii, dar şi iluminarea comenzilor tot pe roşu conferindu-i maşinii un aer sportiv. Volanul are o conformaţie racing, cu o teşitură în partea inferioară, având şi comenzi audio sau cruise control. În rest, ambianţa interioară este dominată de logo-urile RS3.

Noul model urmează să fie produs în uzina maghiară de la Gyor, iar preţul de bază în Germania pentru Audi RS3 va fi de 49.900 euro, în condiţiile unui echipament standard foarte bogat.

 

Statistici site

Membri : 1280
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 426295

Cine este online?

Avem 92 vizitatori online

Partenerii mei