RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Conceptul Mini CooperConceptul-Mini-CooperBrandul Cooper echipeaza cu anvelope de ultima tehnologie masinutele Mini Cooper , atat de apreciate atat pentru design cat si pentru usurinta cu care pot fi manevrate .

Conceptul Mini a aparut la mijlocul secolului XX , mai exact pe 26 august 1959. Aceasta “masinuta” foarte agila , simpla cu un pret accesibil dar care ofera siguranta a fost realizata de Sir Alec Issigonis.

Primul model a avut un motor de 850cc si 34 CP. Datorita marimii si formei a fost desemnata in scurt timp drept “masinuta casnicelor”.

Anii ’60 reprezinta o perioada de schimbari importante in evolutia acestei bijuterii pe patru roti , care trece la statutul de acceesoriu la moda . Acesta schimbare s-a datorat in special lui John Cooper ( un important constructor si producator de masini sport ) care a descoperit capacitatea de manevrabilitate ridicata si directia foarte precisa a acestor automobile , Mini debutand astfel pe circuitele de raliuri.

In 1961 este lansat pe piata primul Mini Cooper care era echipat cu un motor de 997cc si 55CP , acesta fiind modelul hybrid pentru celebrele Cooper S.

Cooper S se bucura de un real success , mai ales dupa ce castiga raliul de la Monte Carlo de patru ori consecutiv intre anii 1964 si 1967. Aceste premii au propulsat Mini Cooper in topul preferintelor consumatorilor , fara sa mai amintim ca personaje celebre ( unul dintre componentii trupei Beatles – Peter Selles , Graham Hill , Enzo Ferrari ) au devenit proprietari ai acestor masinute .

Companii importante din industria auto , nume ca Rolls Royce sau Bentleys , contribuie la dezvoltarea imaginii Mini Cooper , astfel acest model este echipat cu geamuri electrice, scaune din piele si interior din lemn.

Anii ’70 reprezinta declinul acestui brand , perioada fiind numita “era neagra a automobilelor Mini” , incercandu-se chiar si scoaterea acestora de pe piata. In incercarea de a mai salva ceva din renumele Mini , la inceputul anilor ’80 se decide lansarea unui numar mare de “editii speciale “. Astfel au fost produse un numar de 40 de editii intre anii 1980 si 2000 . Cele mai vandute modele din acesta perioada au fost editiile aniversare.

In 1990 brandul Cooper se relanseaza intensificand , in acelas timp , interesul pentru masinile Mini , in deosebi pe piata japoneza. Se fabrica un model nou echipat cu un motor de 63CP si 1275cc , pentru ca un an mai tarziu sa se produca o noua versiune a aceluias model , de acesta data insa echipat cu un motor pe injectie.

Cea mai importanta schimbare vine in anul 1997 cand este introdus motorul cu injectie in doua puncte cu radiator frontal inalt ,airbag si bara de protectie in usi. Acest model de motor devine standard pentru modele Mini si pentru modelele Cooper.Varianta sport era echipata cu roti de 13 inchi din aliaj si un model nou de janta cu spite mari.

In 2001 se lanseaza cu mare fast noua varianta Mini produsa de gigantul BMW ce pastreaza forma initiala insa imbunatateste semnificativ performantele motorului . Noua varianta propusa de cei de la BMW vine sub trei forme :

Standard – motor Chrysler 90CP

Cooper

Cooper S

Prima versiune Mini decapotabila este lansata pe piata la inceputul anului 2004 sub denumirea Mini Chabriolet.

Aceste “masinute” definesc placerea de a conduce , vandute intr-un numar de 6 milioane de unitati , sunt special concepute pentru a putea fi conduse de catre orice posesor de permis auto .

 

Statistici site

Membri : 1377
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 439845

Cine este online?

Avem 131 vizitatori online

Partenerii mei