RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Cum alegi plăcutele de frâna?Cum-alegi-plcutele-de-frna Placuta de frana este una dintre cele mai inlocuite piese auto. Pe perioada de viata a masinii tale va trebui sa le inlocuiesti de cateva ori.

Astfel, este bine sa accesezi un magazin piese auto online si sa gasesti categoria de placute de frana. Odata ajuns aici insa, vei descoperi o multime de modele, o multime de materiale si o multime de producatori, ceea ce face alegerea destul de dificila. Unul dintre primele sfaturi pe care trebuie sa le urmezi este acela de a opta pentru un producator in care ai incredere si care are un nume rasunator.

Este recomandat sa optezi pentru placute de frana originale, identice cu cele cu care a fost echipata masina atunci cand a fost cumparata. Alegerea trebuie sa se faca cu ajutorul unui specialist, deoarece sunt si o multime de producatori aftermarket care iti pot oferi o calitate superioara, cum ar fi ATE, TRW sau Fero.

Ce determina schimbarea placutelor de frana?

Evident, schimbarea placutelor de frana intervine atunci cand cele vechi se uzeaza. Uzura apare dupa un numar foarte mari de franari, dupa franari bruste si pe distante foarte lungi sau dupa folosirea placutelor cu discuri uzate.

Uzura poate sa intervina si daca placutele nu au fost montate corect sau daca masina a fost stationata multa vreme cu frana de mana trasa, motiv pentru care trebuie sa ai o grija foarte mare la detalii atunci cand folosesti frana.

Care sunt elementele care alcatuiesc o placuta de frana?

De regula, placutele de frana au doua straturi: un strat rezistent la frecare, denumit si material de frictiune si un suport metalic. Stratul rezistent la frecare este cel care se consuma in timp, ceea ce inseamna ca este cel mai important in decizia pe care o iei.

Reguli de urmat inaintea schimbarii!

Daca vrei sa fii in siguranta si sa fie si cei din masina in siguranta, trebuie sa urmezi o serie de reguli. In primul rand, incearca sa verifici frecvent frosimea placutelor de frana. O data la 10000 de km trebuie sa te asiguri ca sunt inca bune.

In cazul in care sunt prea subtiri, exista riscul de a se fisura si de a pune in pericol stabilitatea. De asemenea, incearca sa conduci cat mai putin agresiv, deoarece poate sa duca la o uzura accentuata.
 

Statistici site

Membri : 1377
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 439884

Cine este online?

Avem 206 vizitatori online

Partenerii mei