RocketTheme Joomla Templates
     

epiesa.ro
Cum gasesc un service auto de incredere?


Cum-gasesc-un-service-auto-de-incredere O masina este o investitie, iar tu trebuie sa ii mentii valoarea prin revizia regulata si platirea reparatiilor necesare. Sfaturile urmatoare te vor ajuta sa te descurci cu reparatiile viitoare ale masinii, fie ca abordezi singur problema sau angajezi un profesionist.

Nu lasa cheile masinii pe mana mecanicului inainte sa stii mai multe despre costurile reparatiilor. Daca ceva nu este clar, solicita informatii mecanicului sau reprezentantului service-ului inainte de a face modificari asupra masinii. Probabil ca vrei sa eviti sa fii surprins de taxe aditionale odata ce masina ta a fost reparata.

De fiecare data cand masina ta este reparata, indiferent de motiv, tine o evidenta a reparatiei. Aceste facturi vechi pot ajuta mecanicul sa diagnoticheze masina ta daca nevoia o cere. Daca nu ai o evidenta a reparatiilor anterioare, te poate costa suplimentar si poate fi greu pentru tehnician sa identifice problema.

Atunci cand masina ta este reparata, da toate articolele afara din masina. Cel mai probabil ca vor fi scoase afara la service si se pot pierde. Muta tot continutul portbagajului, de asemenea. Daca efectuezi singur reparatiile sub o masina si ai suspendat-o in aer, asigura-te ca dispozitivul de ridicare pe care il folosesti este sigur. Nu ridica niciodata o masina care nu se afla pe o suprafata neteda si stabila.

Evita reparatiile costisitoare respectand programul de intretinere recomandat de producatorul masinii. Facand intretinerea regulata a masinii atunci cand este necesara, vei evita sa indrepti lucrurile dupa o intretinere neglijenta. Nerespectarea programului de intretinere va rezulta in reparatii care ar fi putut fi evitate.

Fii atent la toate beculetele de avertizare de pe bord avand notiunea semnificatiei lor. Acordand atentie acestora atentionari este mereu in interesul tau. Nu le ignora, deoarece acest lucru iti poate pune siguranta in pericol.

Fa o cercetare prealabila pentru a alege o companie de reparatii auto. Sa nu ai incredere numai in website-ul companiei. Uita-te pe forumurile auto si fii precaut in legatura cu orice nemultumire sau plangere pe care o vezi. Acestea sunt comentarii tipic obiective, asa ca poti avea mai multa incredere in ele decat ceea ce spun materialele informative ale atelierului.

Asculta cu atentie orice sunete ciudate pe care masina ta le-ar putea face. Acestea ar putea fi pocnituri, lovituri, sunete ascutite, sau orice altceva. Sunt simptome diferite pentru cateva tipuri de probleme care necesita reparatii auto. Retine momentul cand auzi aceste sunete, observa tipul comenzii auto pe care o faceai atunci cand acestea au survenit. Vor ajuta atelierul auto sa diagnoticheze problema in mod corespunzator.

Tine un jurnal care include informatii cu orice intretinere pe care ai facut-o vreodata masinii tale. Pentru a face lucrurile usoare, pune acest jurnal in torpedou. Daca este o problema cu masina ta, aceste informatii vor ajuta tehnicianul pentru a–si da seama mult mai repede de ceea ce se intampla cu masina ta.

Nu ar trebuie sa alegi un atelier de reparatii sau un mecanic imediat daca esti grabit. Daca masina ta are nevoie de cateva reparatii imediat, gaseste un prieten sau un membru al familiei care iti poate imprumuta automobilul lor sau care te pot duce cu masina pana cand gasesti un atelier de incredere care sa iti repare masina.

Asigura-te ca tehnicianul care lucreaza la reparatia masinii tale este un cunoscator al marcii si modelului masinii. Masinile difera mult de la un brand la altul. Singurul mod de a beneficia de cele mai bune servicii de service este sa lucrati cu un tehnician care sa fie foarte priceput in lucrarile interioare ale automobilului tau.

Luati in considerare investitia intr-un contract service. A avea un contract service este similar cu asigurarea masinii; vei plati o taxa lunara pentru a tine contractul valid cu compania, iar compania va acoperi reparatiile necesare. Alege-ti contractul cu atentie si gaseste un contract care acopera lucruri de care ai intr-adevar nevoie.

Intotdeauna intreaba in avans cat te costa reparatia la atelierul respectiv. In fapt, nu le da cheile pana nu ai o imagine clara asupra sumei care ti se cere. De multe ori, aceste informatii nu sunt postate in locuri evidente, asa ca este important sa stii in ceea ce te bagi.

Daca iti duci masina la un atelier auto pentru a-ti fi reparat un lucru si iti spun ca alte reparatii sunt necesare, multumeste-le pentru informatie si refuza serviciile aditionale. Du-te in alte cateva locuri si cere alte pareri inainte sa le dai voie sa faca orice alta reparatie a masinii.

Intreaba despre garantiile asociate cu alte noi parti care se adauga masinii tale. Multe piese noi vor include o garantie. Daca ceva nu merge bine cu acea piesa dupa reparatie, vei fi acoperit de inlocuire. Informeaza-te despre perioada pentru care este valabila garantia si daca sunt si alte stipulatii in legatura cu aceasta.

Daca masina ta se supraincalzeste pe autostrada, trage pe dreapta si opreste motorul cat de repede poti. Nu incerca sa verifici orice lichid pentru ca te poate arde daca nu esti sigur in legatura cu ceea ce faci. In schimb, cheama o masina de tractare pentru a te duce la atelierul de reparatii auto.

Daca nu esti sigur ca mecanicul intelege pe deplin problema, propune-i sa faca o scurta tura cu masina. Adesea, ei pot diagnostica mai bine problema in acest fel. Intotdeauna insoteste mecanicul in aceasta scurta tura si asigura-te ca ii arati orice lucru care te-a deranjat la masina. Daca refuza, persoana respectiva nu este mecanicul potrivit pentru tine.

Daca esti multimit de rezultate pe care un atelier de reparatii auto le-a facut automobilului tau, asigura-te ca acolo te vei duce si urmatoarea data cand vei intampina o problema. Cultivand o relatie buna cu mecanicul tau auto este o buna modalitate de a te asigura ca face o treaba buna pentru tine. Ai putea chiar sa obtii reduceri datorita loialitatii tale.

De acum ar trebui sa ai o ideea adecvata despre cum sa te descurci cu reparatiile auto. Informatiile din acest articol ar trebuie sa iti dea increderea sa abordezi reparatiile auto. Iti recomandam sa ai in vedere aceste sfaturi atunci cand o potentiala problema intervine. 

Statistici site

Membri : 1377
Conţinut : 131
Număr afişări conţinut : 439843

Cine este online?

Avem 128 vizitatori online

Partenerii mei