5 motive pentru a vizita Romaia

5 motive pentru a vizita Romaia
  1. Pentru istoria sa uimitoare

Romania are o istorie surprinzator de bogata. Pozitia geografica a tarii este una dorita de toate marile puteri ale lumii, de la imperiile romane si ruse pana la imperiile otomane si austro-ungare. Romania a servit de mai multe ori ca linie de aparare a Europei impotriva natiunilor invadatoare, iar acest lucru poate fi observat in numarul sau vast de cetati, castele si biserici fortificate. Regiunile Moldovei si Transilvaniei sunt cele mai zguduite dintre toate, iar numeroasele castele si cetati servesc drept dovada pentru aceasta afirmatie.

Ratacirea in aceste regiuni istorice va va dezvalui cateva dintre povestile ascunse in orasele si satele medievale si va va ajuta sa descoperiti o mica parte din Romania.

  1. Pentru cultura si traditiile sale

Dar, in ciuda istoriei sale tulburatoare, Romania a reusit sa pastreze culturile si traditiile specifice tuturor zonelor sale. De la mestesugurile si costumele traditionale la obiceiurile care pot fi remarcate in urma cu secole, mostenirea culturala a Romaniei a ramas nevazuta in majoritatea regiunilor sale. Vizitand Romania, turistii vor putea sa plece cu diferite suveniruri, iar aici putem da drept exemplu celebrele camasi tradititionale pentru barbati sau Ia nationala feminina.

Daca doriti sa vedeti cultura si traditiile Romaniei, asigurati-va ca faceti o excursie la Complexul Muzeal National ASTRA din Sibiu. Situat la numai 3 kilometri distanta de oras, Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu in aer liber din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est. Zona cuprinde peste 300 de cladiri traditionale situate intr-o padure din jurul a doua lacuri artificiale, inclusiv case, cladiri publice, mori de apa, ateliere si multe altele.

O alta destinatie importanta pe care nu trebuie sa o ratati este Muzeul Satului din Bucuresti. Acest muzeu in aer liber se afla in parcul Herestrau si gazduieste 272 de ferme si case autentice taranesti. Dar daca cautati un mod mai autentic de a descoperi cultura si traditiile locale, va incurajam sa vizitati regiunile Transilvaniei si Maramures. Localnicii sunt foarte ospitalieri si va pot ajuta daca va pierdeti sau daca aveti nevoie de indicatii. Si daca calatoresti in mediul rural, nu fii surprins daca vei fi invitat in casele lor pentru o masa calda si o bautura traditionala.

  1. Pentru arta sa uimitoare

Daca sunteti pasionati de arta, Romania nu ar trebui sa lipseasca in niciun caz din lista dvs. de destinatii de calatorie. O vizita la celebrele manastiri pictate din Bucovina se va simti ca o calatorie in timp si va dezvalui una dintre multele utilizari ale artei. In timpul secolelor al XV-lea si al XVI-lea, multi oameni erau analfabeti si nu aveau acces la o educatie adecvata, asa ca invataturile bibliei au fost raspandite folosind picturile de pe peretii manastirilor.

In Romania, veti gasi, de asemenea, ceea ce este poate una dintre cele mai ciudate expresii ale artei. Fondat de Stan Ioan Patras in 1935, Cimitirul Vesel a devenit acum un muzeu in aer liber si o atractie turistica nationala. Pietrele mormantului sunt colorate in nuante vii de albastru si rosu si descriu intr-un mod amuzant si poetic viata oamenilor ingropati acolo.

  1. Pentru o escapada rapida

Romania are zboruri de legatura cu toate aeroporturile majore din lume si este foarte usor de accesat din cea mai mare parte a Europei. Dureaza intre 2 pana la 4 ore pentru a ajunge la Bucuresti din majoritatea aeroporturilor majore din Europa si, odata acolo, te poti relaxa intr-un oras plin de parcuri, cafenele, pub-uri si repere istorice. Si daca preferati sa iesiti din oras, nu trebuie sa va faceti griji. Puteti face cu usurinta o excursie de o zi de la Bucuresti la Castelul lui Dracula sau la numeroase alte repere din Transilvania.

  1. Pentru natura sa bogata si viata salbatica

Cu 50% din Muntii Carpati raspanditi pe suprafata sa, tara este plina de ecosisteme diverse si de o viata salbatica bogata. Romania gazduieste 50% din ursii bruni din Europa (in jur de 6000 de exemplare), precum si la cele mai mari populatii de lupi din Europa. Daca doriti sa va apropiati si sa va relaxati cu viata salbatica, puteti face acest lucru la una dintre numeroasele rezervatii din toata tara, cum ar fi Sanctuarul Ursului Libearty din Zarnesti, Brasov, Rezervatia europeana de bizoni din Neamt sau Delta Dunarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *