Afirmaţii despre nutriție asupra cărora toată lumea este de acord

Există o mulțime de controverse în nutriție și de multe ori pare că oamenii nu pot fi de acord cu nimic. Dar există câteva excepții de la această regulă. Iată câteva dintre ele.

Zahărul adăugat este un dezastru

Pentru a îmbunătăți gustul alimentelor procesate, producătorii adesea le adaugă zahăr. Acest tip de zahăr este cunoscut sub numele de zahăr adăugat. Tipurile obișnuite de zahăr adăugat includ zahărul de masă (zaharoza) și siropurile, cum ar fi siropul de porumb bogat în fructoză.

Toată lumea știe că a mânca prea mult zahăr adăugat este nesănătos. În timp ce unii cred că zahărul este doar o chestiune simplă despre calorii goale, alții consideră că acesta crește riscul de boli care ucid milioane de oameni în fiecare an.

Este cu siguranță adevărat că zahărul adăugat conține calorii goale. În el nu există substanțe nutritive, în afară de zahăr. Ca urmare, bazarea dietei pe produse bogate în zahăr adăugat poate contribui la deficiențe de nutrienți. Dar acesta este doar vârful aisbergului. Există multe alte riscuri asociate cu aportul excesiv de zahăr care sunt acum în atenția generală.

Zahărul adăugat este considerat ca fiind principala cauză de obezitate, boli de inimă și diabet de tip 2. Conținutul ridicat de fructoză din zahărul adăugat este adesea blamat. Acest lucru se datorează faptului că fructoza este metabolizată strict de ficat. Aportul ridicat de fructoză a fost legat de boli hepatice, rezistență la insulină, trigliceride crescute, obezitate abdominală și colesterol ridicat în timp.

REZUMAT
Zahărul adăugat oferă calorii goale și se crede că este principala cauză a bolilor care omoară milioane de oameni în fiecare an.

Grăsimile Omega-3 sunt vitale și majoritatea oamenilor nu consumă o cantitate suficientă

Acizii grași omega-3 sunt extrem de importanți pentru buna funcționare a corpului uman. De exemplu, acidul docosahexaenoic (DHA), un acid gras omega-3 derivat de la animale, reprezintă aproximativ 10-20% din conținutul total de grăsimi din creier.

Un aport scăzut de omega-3 este asociat cu un coeficient de inteligență mai scăzut, depresie, diferite tulburări mentale, boli de inimă și multe alte boli grave.

REZUMAT
O mare parte a populației nu obține suficiente grăsimi omega-3 din dieta lor. Evitarea deficienței acestor acizi grași esențiali poate ajuta la prevenirea multor boli.

Nu există o dietă perfectă pentru toată lumea

Oamenii sunt cu toții unici. Diferențele subtile în genetică, tipul corpului, activitatea fizică și mediul pot determina ce tip de dietă ar trebui să urmați.

Unii oameni se descurcă cel mai bine cu o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, în timp ce alții se descurcă mai bine cu o dietă vegetariană bogată în carbohidrați.

Cert este că ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru următoarea. Pentru a afla ce ar trebui să faceți, este posibil să fie nevoie de puțină experimentare. Încercați câteva lucruri diferite până găsiți ceva care credeţi că vă face bine.

REZUMAT
Cea mai bună dietă pentru dvs. este cea care funcționează pentru dvs. și pe care o puteţi urma pe termen lung.

Mai multe sfaturi şi informaţii despre un stil de viaţă sănătos găsiţi pe wellnessist.ro.

Necula Emanoil:
Related Post