Aparatul de muls vaci Milker

Aparatul de muls vaci Milker

Ne-am obisnuit sa vedem pretutindeni tot felul de topuri nonconformiste, care pun in balanta produse despre care fie nu ai auzit niciodata, fie ai trait cu impresia ca in acel domeniu din care provine produsul, concurenta este inexistenta.

Asa am ajuns la concluzia ca trebuie sa avem pe langa cea mai frumoasa femeie din lume, sau cel mai puternic bolid, si categoria cel mai bun aparat de muls vaci. Nu este nicidecum o gluma, aceste produse chiar exista, si mai mult decat atat, ele sunt imperios necesare in cazul in care crescatorii de vaci se indreapta astazi majoritar catre segmentul de colectare a laptelui.

Putini dintre noi poate am stiut de existenta acestui produs, lucru care poate este si normal dintr-un anumit punct de vedere. Nu am vazut pe nimeni pana acum intr-un supermarket, sa ramana consternat in fata raftului cu lactate, tinand si intr-o mana si in cealalta cate o cutie de lapte si intrebandu-se daca acesta a ajuns acolo in urma procesului de mulgere manuala sau cu ajutorul unui aparat de muls vaci.

Cu totii facem uz de produsele lactate, fara a ne intreba insa care este sursa de provenieta sau modalitatea de prelucrare, drept pentru care nici modalitatea de colectare a acestora nu ne-a ridicat vreodata vreun semn de intrebare. Cu toate acestea insa, procedeul este foarte important, mai ales din punct de vedere al considerentelor de igiena, drept pentru care ar merita macar o mica parte din atentia noastra.

In regula, pana acum nu am stiut despre aceste produse, insa acum stim. Si, ca informatia sa fie completa, haideti sa vedem cu ce se ocupa un asemenea aparat, ce anume il face sa fie atat de util si mai ales atat de necesar. Mai inainte de toate trebuie sa mentionam faptul ca aceste aparate sunt obligatorii in fermele specializate, marele avantaj al utilizarii lor constand in faptul ca procesul se realizeaza absolut automat, si in conditii perfecte de igiena.
Supunem analizei pe unul dintre cele mai bune produse de acest gen si anume aparatul de muls vaci Milker. Acest aparat beneficiaza de cele mai bune caracteristici tehnice si este avantajos datorita capacitatii sale de mulgere, si anume nu mai putin de 24 de vaci pe ora. Produsul este binecunoscut din punct de vedere calitativ, simplul fapt ca este de provenienta germana propulsandu-l in topul preferintelor fermierilor.
Avand la baza o instalatie de colectare plasata pe un carucior, acest aparat este unul foarte economic, reducand timpii morti in cazul colectarii laptelui. Deplasarea caruciorului se face foarte usor, in ciuda greutatii sale de aproximatin 50 de kilograme. Nici ca dimensiuni acest aparat nu este impresionant, el avand o lungime de 125 de centimetri, o latime de 64 de centimetri si o inaltime de 104 centimetri. Din punct de vedere al debitului, acesta poate face colectarea facila a 190 litri, iar capacitatea camerei de vacuum incorporata in aparat este de 17 litri.
Colectarea laptelui se va face intr-un bidon de 40 de litri de inox, ce va asigura pastrarea in stare cat mai proaspata a produsului, fara ca acesta sa intre in contact cu mediul exterior, reducand astfel riscul infestarii acestuia. Aparatul are doua posturi de muls, ceea ce face ca procesul de colectare sa se desfasoare cu o mai mare rapiditate.
Pretul unui astfel de produs variaza in functie de magazine, acesta incadrandu-se intre 2500 si 3000 ron. Pe cat de utile sunt aceste aparate, pretul nu ar trebui sa fie o problema. Ca si in alte domenii insa, exista mai multe variante de produs si fiecare realizeaza procesul de mulgere cat se poate de igienic si performant.
Mai multe aparate de acest gen am regasit pe blogul www.mulgatoare-vaci.blogspot.com , la preturi chiar foarte accesibile. Pe acelasi site am regasit o lume creata in intregime pentru vacute si pentru antreprenorii in acest domeniu. Daca dupa aceste informatii veti dori sa stiti mai multe detalii despre procesul de colectare al laptelui, atunci poate ar fi o idee foarte buna sa vizitati aceasta platforma online care va poate raspunde la toate intrebarile legate de acest domeniu si, de ce nu, va poate ajuta, prin asigurarea echipamentelor specifice de crestere a animalelor, in deschiderea propriei ferme de vaci de lapte.

Alte stiri actuale :

1. ELEVII VOR PRIMI LAPTE BĂTUT, SANA SAU CHEFIR
2. Lapte cu probleme pe rafturile magazinelor din Gorj

bradudan:
Related Post