Aplice de tavan colorate: cum sa imbogatiti spatiul cu creativitate

Aplice de tavan colorate: cum sa imbogatiti spatiul cu creativitate

0 Shares
0
0
0

Aplice colorate pentru tavan. Care este iluminarea ideala? Ce culori preferati pentru a va imbogati spatiul cu creativitate?

Selectarea culorilor este foarte importanta in instalarea aplicelor de tavan. In procesul de proiectare arhitecturala, alegerea corecta a culorilor permite cea mai buna combinatie de functie si efect. Iata la ce sa fii atent cand alegi aplice pentru tavan.

Pentru a face acest lucru, va recomandam sa va concentrati in primul rand asupra trasaturilor comune asociate cu anumite culori interesante. Este important de remarcat efectul pe care il dau anumite culori atunci cand sunt folosite pentru a crea un tavan colorat modern.

Plafonul colorat poate fi adaptat la orice tip de mediu, prin alegerea modelului si a culorii preferate. Varietatea de plafoane false face posibila proiectarea unui interior in diferite stiluri, facandu-l la moda, functional si atractiv. In prezent, proiectarea plafoanelor colorate este cu siguranta un proces foarte creativ si usor de implementat, deoarece, in general, nu necesita multa munca.

Puteti alege sa instalati tavanul colorat atunci cand doriti sa reduceti zgomotul, cand doriti sa creati izolatia termica necesara. De asemenea, va recomandam sa folositi aceasta structura atunci cand doriti sa acoperiti diversele tevi care ar putea trece eventual prin tavan, pentru a camufla totul intr-un mod placut. Si daca doriti totusi sa permiteti mediului dvs. cea mai buna iluminare, puteti opta cu siguranta pentru un tavan cu un strat foarte reflectorizant.

Aplice de tavan colorate: iluminarea ideala

Integrarea iluminatului cu LED-uri intr-un tavan colorat ofera solutia potrivita pentru a adauga o nota de originalitate si design in casa dumneavoastra. Efectul pe care iluminatul il poate da unei incaperi este de o importanta fundamentala, atat pentru a da volum, cat si pentru a defini spatiile. Lumina serveste mai presus de toate pentru a da camerei cea mai potrivita atmosfera, pentru a crea cel mai bun confort.

Pentru o iluminare mai buna, va recomandam sa instalati un tavan din gips-carton. Prin utilizarea acestei tehnici, puteti da camerei un aspect de linii ingrijite si un design rafinat, deci mai multa originalitate si functionalitate. Pentru a face ca mediul dvs. sa fie izbitor si elegant, va recomandam sa introduceti spoturi LED colorate direct in tavanul din gips-carton, chiar si pentru un mediu clasic.

Daca doriti sa plasati spoturile in tavan in dormitor, luminile nu excesiv de puternice vor crea o atmosfera armonioasa si relaxanta. Pentru a ilumina dormitorul, puteti folosi si benzi lungi de LED-uri care se plaseaza pe aplicele din tavan. Puteti obtine efecte de lumina uimitoare prin iluminarea tavanului bucatariei, dand astfel si acestei incaperi o nota de design.

Prin plasarea spoturilor in panoul colorat al tavanului, veti avea o iluminare perfecta a blatului de lucru din bucatarie. Luminile pot fi, de asemenea, distribuite in mod difuz, cu aplice si benzi LED, pentru un decor inovator si personalizat. Pentru tavanul colorat, va recomandam iluminatul cu LED-uri din mai multe motive.

Primul motiv pentru a alege iluminatul cu LED-uri este intretinerea redusa; al doilea este economia de energie. Al treilea motiv pentru aceasta preferinta este avantajul dimensiunilor mici ale LED-urilor.

O parte fascinanta din istoria becurilor

In 1850, un fizician englez pe nume Joseph Wilson Swan a creat un „bec” prin includerea filamentelor de hartie carbonizata intr-un bec de sticla evacuat. Si pana in 1860 avea un prototip functional, dar lipsa unui vid bun si a unei surse adecvate de energie electrica a dus la un bec a carui durata de viata era mult prea scurta pentru a fi considerat un producator eficient de lumina.

Cu toate acestea, in anii 1870 au devenit disponibile pompe de vid mai bune si Swan a continuat experimentele pe becuri. In 1878, Swan a dezvoltat un bec de lunga durata, folosind un fir de bumbac tratat, care a eliminat si problema innegririi timpurii a becului.

La 24 iulie 1874, un electrician medical din Toronto pe nume Henry Woodward si un coleg Mathew Evans a depus un brevet canadian . Si-au construit lampile cu diferite dimensiuni si forme de tije de carbon tinute intre electrozi in cilindri de sticla umpluti cu azot . Woodward si Evans au incercat sa isi comercializeze lampa, dar nu au reusit. In cele din urma, ei si-au vandut brevetul catre Edison in 1879.

In 1878, Thomas Edison a inceput cercetari serioase in dezvoltarea unei lampi cu incandescenta practica, iar la 14 octombrie 1878, Edison a depus prima sa cerere de brevet pentru „Imbunatatirea luminilor electrice”.

Cu toate acestea, a continuat sa testeze mai multe tipuri de materiale pentru filamente metalice pentru a-si imbunatati designul original si, pana la 4 noiembrie 1879, a depus un alt brevet american pentru o lampa electrica folosind „un filament sau o banda de carbon incolacita si conectata… la platina. fire de contact”.

0 Shares
You May Also Like