Avantajele utilizarii electrostimularii

Avantajele utilizarii electrostimularii

Din fericire pentru toti cei care vor sa foloseasca electrostimularea exista si electrostimulator ieftin.

De fiecare data cand utilizati electrostimulare veti obtine fiecare dintre urmatoarele avantaje:

1.- In primul rand, trebuie sa subliniem avantajul de economisire a timpului care vine cu posibilitatea de a folosi electrostimulare musculara in orice loc, in orice moment, 24 de ore pe zi. Economia de timp pentru mine constituie o parte esentiala a acestui tip de formare; exista multe alte beneficii, toate importante, dar pentru fiecare sportiv timpul economisit inseamna ca isi pot dedica timpul pentru a imbunatati tactica, tehnica sau strategia, de exemplu, motiv pentru care acest beneficiu este de o importanta capitala.

2.- Cresterea fortei si a masei musculare localizate in grupul muscular pe care lucram. Ambele lucruri sunt posibile pentru ca putem lucra cu frecvente inalte, supunand muschii la supra-stimulare; cresterea intensitatii inseamna ca din ce in ce mai multe fibre sunt recrutate in muschiul necesar in antrenament.

3.- Muschiul este un tesut capabil sa fie supus unor suprasarcini extraordinare de timp prelungit. Deoarece este foarte dificil sa se raneasca muschiul, capacitatea sa de a se adapta este mai mare decat cea a oaselor musculare sau a tendoanelor. Aceasta inseamna ca, cu o formare specifica care este dedicata muschilor care lucreaza membrele, ligamentele si tendoanele nu vor fi supuse la exces de efort, miscari bruste si asa mai departe, in urma unui accident. Vom realiza exact ceea ce cautam; o imbunatatire a rezistentei musculare, fara a suferi structura noastra articulara si, prin urmare, vom reduce foarte mult riscul de accidentare sportiva in timpul antrenamentului nostru. Aceasta reducere a riscului apare nu numai in timpul instruirii prin electro-stimulare, ci si in formarea pe teren, deoarece cresc rezistenta si masa musculara a acestui tesut, care este un element independent de absorbtie a socului in corpul nostru, ne protejeaza si in timpul altor antrenamente.

4.-Intarziere oboselii musculare. Acest tip de antrenament ne permite sa lucram cu aproape nici o senzatie de oboseala fizica. In acelasi timp, pe masura ce ridicam nivelul de solicitare, reusim sa dezvoltam muschii; si pe masura ce fiecare sesiune este aplicata, ne dam seama ca putem creste din ce in ce mai mult intensitatea fara a suferi iritatii sau senzatii obositoare, ceea ce provoaca o adaptare in forta, dar fara nici o problema cu recuperarea dupa acestea.

5.- O reducere a sarcinii cardiovasculare in timpul antrenamentului. Adesea atletii doresc sa-si imbunatateasca rezistenta aeroba fara a produce o crestere a peretelui cardiac. Formarea zilnica este capabila sa determine dezvoltarea peretelui cardiac, care, la atelitii, care au ca obiectiv principal obtinerea unei imbunatatiri aerobice, limiteaza capacitatea de efort. Atletii si ciclistii au descoperit ca o crestere a antrenamentului la sala de gimnastica tinde sa provoace hipertrofia peretelui cardiac. Daca aceasta se intampla chiar si putin, debitul cardiac scade, ceea ce nu este in nici un caz de dorit pentru atleti, cum ar fi cei care participa la sporturile de rezistenta. Cu electrostimulare vom participa la munca musculara de nivele ridicate de incarcare si adaptari care vor determina o dezvoltare inalta a rezistentei, toate fara a supune corpul la stres cardiovascular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *