Beneficiile sanatatii organice: un studiu care sa o demonstreze!

Young woman making salad at the kitchen

In ultimii ani, a existat o crestere dramatica a agriculturii ecologice. Beneficiile acestei diete asupra sanatatii noastre sunt nenumarate, dar studii concrete care o demonstreaza sunt rare. Astazi, alimentele bio de pe cosulbio.ro sunt bune pentru sanatate si in cele din urma s-a dovedit!

Revista engleza Environmental Health a publicat un lung studiu stiintific care stabileste legaturile dintre sistemul agricol si impactul acestuia asupra sanatatii. Sondajul se opune, asadar, „agriculturii conventionale” predominante si intensive, bogate in pesticide sintetice si ingrasaminte minerale și sustine agricultura organica, in conformitate cu standardele de utilizare a ingrasamintelor organice, o predominanta a serviciilor ecosistemice si a masurilor neorganice. Analiza implementeaza, in mod surprinzator, impactul pozitiv al agriculturii bio asupra sanatatii, bunastarii si sigurantei mediului.

Avantajele alimentelor bio de pe cosulbio.ro

Oamenii de stiinta demonstreaza prin studii epidemiologice si rezultate matematice ca un aliment bio are beneficii reale asupra sanatatii tale!

Reduce riscul de obezitate

Se arata o scadere cu 31% a obezitatii in randul consumatorilor de alimente cultivate organic. Cu toate acestea, exista o rezerva cu privire la acest rezultat: consumatorii de produse ecologice au in general obiceiuri alimentare mai sanatoase. Acestea consuma mai multe fructe, legume, cereale integrale, leguminoase si mai putina carne.

Reduce expunerea la pesticide pentru o sanatate mai buna

Nu este o surpriza, consumatorii de produse bio sunt mult mai putin expusi pesticidelor. Se subliniaza ca expunerea la pesticide din productia de alimente conventionale este o problema majora de sanatate si provoaca efecte negative asupra sanatatii. Prin urmare, analizele alimentelor tind sa confirme ideea ca alimentele bio sunt benefice pentru sanatate.

Protejeaza dezvoltarea cognitiva a copilului

Studiile epidemiologice au aratat ca alimentele din productia agricola conventionala sunt daunatoare sanatatii, in special pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor. Pesticidele din agricultura intensiva sunt suspectate ca afecteaza creierul copiilor, care inca se dezvolta. 

Iti pastreaza sistemul neurologic

Oamenii de stiinta au dezvaluit ca pasionatii de alimente organice au un IQ si amintiri mai mari decat altii. Intr-adevar, insecticidele prezente in agricultura conventionala actioneaza asupra sistemului nervos, sunt neurotoxice. In consecinta, acestea au efecte daunatoare asupra sanatatii tale. Pe langa insecticide, studiile experimentale sugereaza, de asemenea, ca multe erbicide si fungicide ar putea fi daunatoare sistemului nervos. Studiul raporteaza ca peste 100 de pesticide provoaca efecte neurologice adverse la om.

Limiteaza rezistenta la antibiotice

In agricultura conventionala, antibioticele sunt administrate in mod obisnuit animalelor ca masura preventiva. Pe de o parte, aceasta practica genereaza rezistenta la bacterii la antibiotice. Si, pe de alta parte, poti absorbi aceste antibiotice prin carnea pe care o consumi, rezultand o rezistenta la antibiotice pe scara larga. 

Scade riscul bolilor cronice

Studiul a aratat ca un consum organic scade riscul bolilor cronice, inclusiv diabetul si bolile cardiovasculare. Mai mult, un studiu englez a afirmat ca produsele lactate organice si carnea organica contin mai multi acizi grasi omega-3 care iti protejeaza sistemul cardiovascular decat produsele conventionale. Absenta pesticidelor protejeaza impotriva bolilor grave, cum ar fi boala Parkinson si anumite tipuri de cancer. Prin urmare, oamenii de stiinta concluzioneaza ca sistemul agricol are un impact real asupra sistemului imunitar, asupra cresterii si dezvoltarii.

Necula Emanoil:
Related Post