Fructele de mare sunt un produs care poate fi consumat pe tot parcursul anului (intotdeauna in functie de anotimpurile de captare). Cu toate acestea, nu asociati sezonul estival cu savurarea unui fel de mancare racoritoare de creveti, de exemplu?
In timpul lunilor de vara avem tendinta de a iesi mai mult sa mancam si, mai presus de toate, optam pentru mancaruri si retete care ne ajuta sa rezistam mai bine la temperaturi ridicate. Fara indoiala, fructele de mare sunt o alegere buna pentru acest lucru.
Creveti, raci, homari,… si astfel, pana la finalizarea unui etcetera lung sunt o alternativa excelenta pentru a va bucura de dupa-amiezile lungi de vara in compania asocierii potrivite. In restaurante se incearca oferirea 365 de zile pe an o selectie atenta de fructe de mare, deoarece sunt constienti de beneficiile consumului de fructe de mare.
In meniul multor restaurante veti putea sti tot ce va putem oferi. Dar nu doar la restaurant poti manca fructe de mare, ci si in confortul casei tale.
Beneficiile consumului de fructe de mare
In ceea ce priveste beneficiile consumului de fructe de mare sunt numeroase si importante pentru bunastarea organismului. Printre cele mai importante, trebuie remarcat faptul ca este un tip de alimente cu valoare calorica mica, ceea ce il face esential pentru acei oameni cu probleme de sanatate sau care efectueaza o dieta de scadere in greutate. Desi, mai jos expunem marile beneficii ale consumului de fructe de mare:
- Continut ridicat de proteine esentiale pentru organism.
- Ofera vitaminele A, B, D si E; printre altele, in functie de ce peste este.
- Bogat in minerale, cum ar fi iod, calciu, fosfor si seleniu.
- Contine in mod natural acizi grasi Omega-3.
- Versatilitatea culinara, care determina prezenta sa intr-o multitudine de retete de tot felul.
- Alimente gustoase, usor de mestecat si digerat.
Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele beneficii ale consumului de fructe de mare. Si, in plus, am uitat cele mai importante… si ele sunt mari! Viziteaza atelierulpescaresc.ro.
Motivul pentru care trebuie sa mananci cumpatat caracatita
Un grup de cercetatori de la Universitatea din New York considera, asa cum s-a intamplat la inceputul anului 2019, ca oamenii ar trebui sa se abtina de la a manca caracatita in exces din cauza caracteristicilor sale specifice. Iar acesti experti au dat asigurari ca exista motive etice si de mediu pentru a nu fi capturate si folosite in industria alimentara in exces.
Multe feluri de mancare din bucataria traditionala mediteraneana din Spania, Portugalia, Italia si Grecia folosesc caracatita ca ingredient principal. Dar culturile de coasta au avut metode durabile de capturare care au satisfacut cererea populatiei de hrana care pradau mediul.
Acum totul s-a schimbat: utilizarile, tipul de pescuit si cultura culinara. Caracatita este folosita ca “baza de carne” in multe alimente fabricate industrial si a fost inclusa in ofertele gastronomice gourmet pentru iubitorii de peste si fructe de mare. Capturarea caracatitelor se poate face insa doar in numar limitat.
Cum sa ai un mod de viata mai sanatos?
Daca te chinui sa dormi suficient, incearca sa te culci mai devreme, stabilind un ritual de noapte calmant (cum ar fi o baie, urmata de o ceasca de ceai de musetel si putina lectura in pat) si oprind toate aparatele electronice cu cel putin o ora inainte de culcare.
Fa un plan. Cand ne pregatim pentru succes, avem mult mai multe sanse sa ne atingem obiectivele. Nutritia si sanatatea nu sunt diferite. Trebuie sa te pregatesti pentru a face alegeri bune. Cateva moduri prin care va puteti pregati pentru succes sunt achizitionarea de alimente sanatoase (deci sa nu puteti ajunge la gunoi), gasirea unui partener de responsabilitate pentru antrenament, astfel incat sa va hotarati sa va prezentati si programarea timpului pentru planul de masa in fiecare saptamana. Ne place sa gasim retete care pot fi facute in vrac si apoi salvate pentru cine si pranz (si chiar micul dejun!) pentru intreaga saptamana.
Imbunatatiti varietatea alimentelor dvs. Obtinem nutrienti vitali din alimentele pe care le consumam. Dar daca mancam aceleasi alimente tot timpul sau nu includem suficiente legume si fructe, s-ar putea sa ne lipseasca nutrientii importanti de care organismul nostru are nevoie pentru a fi sanatos. Incercati sa „manancati curcubeu” adaugand o serie de tipuri diferite de fructe si legume la mesele dumneavoastra in fiecare zi. De asemenea, va puteti angaja sa incercati cate un nou fruct sau legume in fiecare saptamana, pana cand veti descoperi noi alimente sanatoase pe care le iubiti.
Misca-te. Evident, exercitiile fizice sunt esentiale pentru a trai un stil de viata sanatos. Dar asta nu trebuie sa insemne sa petreci ore intregi la sala in fiecare zi. Chiar si miscarea timp de 10-20 de minute pe zi poate avea beneficii excelente pentru sanatatea ta. Gasiti modalitati distractive de a include antrenamentul in rutina zilnica. Joaca-te cu copiii tai, fa o plimbare cu un prieten, incearca o noua clasa sau mergi intr-o aventura in aer liber.