Cateva aspecte pe care trebuie sa le cunosti cand mergi la dentist

Fiecare persoana isi doreste sa aiba o dantura sanatoasa, o dantura perfecta si sa poata zambi in orice situatie, insa pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa treaca pragul unui cabinet stomatilogic destul de des, pentru ca un medic dentist sa vada care este sanatatea dintilor.

Pentru multe persoane insa, mersul la dentist poate reprezenta o adevarata problema, mai ales daca urmeaza sa mearga pentru prima data la un alt dentist decat cel la care au fost pana acum.

Ei bine, pentru ca pacientii sa nu aiba parte de experiente neplacute, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt lucrurile pe care trebuie sa le aiba in vedere pacientii care merg la dentist.

Asadar, un medic dentist trebuie sa le ceara pacientilor care ii trec pentru prima oara pragul, un istoric medical. Chiar daca aparent pare un lucru lipsit de importanta, este important ca medicul sa vada istoricul medical al pacientului, pentru a stii daca acesta sufera de vreo boala, sau daca este alergic la anumite substante.

Doar in acest fel, dentistul va reusi sa isi faca treaba cat mai eficient si va reusi sa prescrie tratamente corecte si eficiente.

Un alt aspect important este acela ca inainte de orice interventie, medicul dentist trebuie sa le ceara pacientilor o radiografie dentara panoramica recenta. Pacientii care nu au o asemenea radiografie, trebuie sa fie trimisi de catre medic sa faca o astfel de radiografie, dupa care trebuie sa se intoarca cu aceasta.

Exista afectiuni care doar prin examinare pot fi vazute, si care necesita o privire de ansamblu. Ei bine, pacientii care trec pragul unui cabinet stomatologic, iar dentistul nu le cere istoricul medical, si nici nu le cere o radiografie dentara panoramica recenta, ar trebui sa isi puna semne de intrebare, pentru ca fie dentistul nu este priceput in activitatea pe care o desfasoara, fie isi doreste doar sa castige cativa banuti in plus, si nu il intereseaza de soarta pacientului.

Igiena este foarte importanta, mai ales igiena orala. Asadar, pacientii care trec pragul unui cabinet stomatologic pentru prima data trebuie sa studieze personalul medical, pentru a vedea daca acesta este atent la normele de igiena. In cazul in care instrumentele nu sunt depozitate in pungi separate, si nu sunt desigilate in fata pacientilor iar mai apoi nu sunt introduse in autoclav pentru a fi sterilizate la o temperatura foarte ridicata, pacientii ar trebui sa paraseasca fara a mai sta pe ganduri cabinetul stomatologic.

Exista bacterii care dispar doar la temperaturi foarte ridicate, asa ca daca instrumentele nu sunt sterilizate, pacientii au apoi sanse foarte mari sa se confrunte cu tot felul de alte probleme de sanatate.

Deasemenea, pacientii trebuie sa fie atenti daca dentistul foloseste diga, care este o tehnica inventata inca din anul 1864, si care inca are un rol important in stomatologia moderna, pentru ca protejeaza pacientul si usureaza realizarea unui tratament corect, pentru ca mentine uscata zona vizata.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care trebuie sa le cunoasca pacientii unui cabinet stomatologic, inainte de a se lasa pe mana unui medic dentist.

bradudan:
Related Post