In ultimii ani, auzim din ce in ce mai des ca anumite persoane decedate au fost incinerate in Romania. Pentru serviciile de incinerare Cluj Napoca pot opta membrii familiei persoane decedate, in cazul in care ultima dorinta a acesteia a fost sa fie incinerata.
Deasemenea, exista persoane care nu si-au cumparat locul de veci, asa ca pentru a nu mai cauta in ultima clipa un loc de veci, familia indurerata alege sa incinereze cadavrul.
Exista situatii in care membrii familiilor sfasiate de durere au anumite curiozitati legate de procesul de incinerare umana, asa ca vom vedea in urmatoarele randuri care sunt acestea.
Ce este cremarea?
Cremarea este procesul de reducere a corpului uman la fragmente de oase folosind caldura si flacara ridicata. Crematia nu este dispozitia finala a ramasitelor, nici nu este un tip de serviciu funerar.
Este nevoie de un sicriu pentru cremare?
Nu, nu este necesar un sicriu, majoritatea statelor necesita un container alternativ construit din lemn sau carton, cu toate acestea, in unele state nu este necesar un container.
Este necesara imbalsamarea inainte de incinerare?
Nu. Nici un crematoriu nu va va solicita imbalsamarea decedatilor care urmeaza sa fie apoi incinerati.
Poate fi vazut corpul fara imbalsamare?
Da, majoritatea crematoriilor permit membrilor apropiati ai familiei sa vada pe scurt decedatul inainte de incinerare.
Poate familia sa fie martorul incinerarii?
Da, ei pot; unii furnizori de incinerare vor permite membrilor familiei sa fie prezenti cand corpul este plasat in camera de incineratie. Unele grupuri religioase includ acest lucru ca parte a obiceiului lor funerar.
Poate o urna sa fie adusa in biserica?
Aproape toate bisericile protestante permit ca urna sa fie prezenta in timpul serviciului memorial. Cele mai multe biserici catolice permit, de asemenea, ca ramasitele sa fie prezente in timpul Liturghiei Memoriale. Este incurajat ca ramasitele incinerate sa faca parte din inmormantare, deoarece reprezinta un punct focal al serviciului.
Ce se poate face cu ramasitele incinerate?
In timp ce legile variaza de la stat la stat, in cea mai mare parte raman pot fi ingropate intr-un lot de cimitir sau intr-o gradina de incineratie, ingropate intr-un columbarium, tinute acasa sau imprastiate.
Cum pot fi sigur ca primesc ramasitele corecte?
Toti furnizorii de incineratie de incredere au dezvoltat seturi riguroase de politici si proceduri de operare pentru a maximiza nivelul de servicii si pentru a minimiza potentialul de eroare umana. Deoarece este ilegal sa se efectueze mai mult de o singura cremare la un moment dat, iar marea majoritate a crematoriilor pot crema numai un singur corp la un moment dat, este aproape imposibil sa primeasca ramasitele incorecte.
Cat dureaza incinerarea reala?
Totul depinde de greutatea individului. Pentru un adult de dimensiuni medii, incinerarea poate dura doua-trei ore la o temperatura normala de functionare cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de grade Fahrenheit.
Cum arata ramasitele incinerate?
Resturile incinerate se aseamana cu nisip grosier si sunt albicioase pana la culoarea gri deschis. Ramasitele unui adult de dimensiuni medii cantaresc, de obicei, intre 2 si 3 kilograme.
Am nevoie de urna?
O urna nu este impusa prin lege. Cu toate acestea, poate fi dorita o urna daca trebuie sa existe un serviciu de pomenire sau daca ramasitele trebuie sa fie ingropate intr-un cimitir. Daca o urna nu este cumparata sau furnizata de familie, ramasitele incinerate vor fi returnate intr-un recipient temporar din plastic.