Ce este Samsung UE40F6400 LED Smart TV?

Ce este Samsung UE40F6400 LED Smart TV?

Televizorul Smart LED UE40F6400 reprezinta modelul de 40 de inci din seria F6400 produsa de cei de la Samsung, care este, totodata, cea mai mica si mai accesibila din ierarhia de televizoare LED echipata cu ochelari de expunere activi de tehnologie 3D.

Modelul Smart LED UE40F6400 nu dispune de tuner-ul Freesat HD, camera foto incorporata, Micro Dimming, procesor quad-core (are doar dual-core) si nici Clear Motion Rate de 800 Hz (ci doar 200 Hz), insa pastreaza tuner-ul Freeview HD DVB-T2, capacitate de WiFi integrata si noua platforma coreeana Smart Hub conectata la internet.

Atunci cand vorbim despre televizoare HD trebuie sa punem un accent destul de mare pe performanta imaginii, asa ca haideti sa trecem la treaba si sa vedem ce putem spune despre modelul Samsung Smart LED UE40F6400.

Calitatea imaginii

Nivelul de negru este crucial pentru performanta de contrast a oricarui televizor HD (mai ales intr-un mediu slab luminat propice unei vizualizari critice), iar modelul Samsung Smart LED UE40F6400 nu dezamageste din acest punct de vedere.

Am reusit sa masuram nivelul de negru al modelului Samsung Smart LED UE40F6400 obtinand rezultatul de 0.0448 cd/m2 (candela/metru patrat), ceea ce este intr-adevar remarcabil in privinta performantelor televizoarelor LED LCD.

Cu riscul de a parea mai catolici decat papa, exista alte televizoare pe piata de profil care ofera o nuanta de negru mai profunda, in special plasmele de la Panasonic, dar si alte modele de la Samsung care pot atinge cifre precum 0.02 cd/m2 sau chiar mai mici fara niciun fel de problema.

Aceasta diferenta in ceea ce priveste nivelul de negru este perceptibila intr-o camera intunecata, insa in conditii standard, nuantele de negru oferite de Samsung Smart LED UE40F6400 sunt suficiente din punct de vedere calitativ pentru a ne convinge.

Daca avem de gand sa ne uitam la TV intr-un mediu luminos, luminozitatea maxima a acestui model poate depasi cu mult pe cea a display-urilor cu plasma astfel incat contrastul poate fi perceput chiar si in prezenta unei lumini ambientale puternice.

Din cauza modului in care LED-urile montate pe margini trebuie sa lumineze un intreg panou LCD, cumulate cu subtirimea carcasei, nu este deloc usor de mentinut o uniformitate ecran-lumina de fundal pentru aceste televizoare HD. Prin urmare acestea au inceput sa-si creeze o reputatie proasta in ultimii ani.

Pentru a da totusi credit celor de la Samsung trebuie sa spunem ca produsele LED LCD din acest an, pe care le-am vazut, au avut rezultate mai bune din aceasta perspectiva. Nu am observat nicio voalare a sticlei si nicio problema cu lumina de fundal la modelul pe care l-am testat nici macar cu display-ul stins si luminile oprite, poate doar un foarte usor efect de “ecran murdar”.

Designul

Stilul modelului Samsung Smart LED UE40F6400 nu este la fel de elegant precum cel al modelelor F7000 sau F8000 (ceea ce nu surprinde deloc daca ne gandim la diferenta de pret), insa este destul de atragator in felul lui.

Daca doriti sa aflati mai multe despre modelul Samsung Smart LED UE40F6400 sau chiar sa-l achizitionati nu ezitati sa accesati http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html .

bradudan:
Related Post