Ce manipulator telescopic sa alegeti?

Ce manipulator telescopic sa alegeti?

Atunci cand trebuie sa efectuati lucrari si trebuie sa inchiriati un manipulator telescopic, este important sa alegeti modelul potrivit. Descoperiti cei 5 parametri de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un manitou de vanzare Retutilaje.

Punctele sale forte: pe santierele de constructii in aer liber sau pe santierele de logistica, este un vehicul de teren si poate transporta produse pana la 30 m inaltime. Este, de asemenea, foarte manevrabil datorita bratului sau telescopic, indeplinind functii intre bratul telescopic si stivuitor.

Cerintele proiectului

Atunci cand cumparati un manipulator telescopic, primul lucru de care trebuie sa tineti cont este greutatea materialelor pe care trebuie sa le manipulati. Al doilea lucru este, evident, locul in care operatorul va ridica incarcaturile si unde le va plasa (la inaltime, in locuri inguste…). Acesta va trebui sa ia in considerare constrangerile dimensionale pentru a determina unde va ridica incarcaturile si unde le va plasa operatorul.

Aceste date va vor permite sa cunoasteti dimensiunile locurilor in care trebuie sa manevrati. In functie de locatie, este posibil sa aveti nevoie de un anumit model: fix sau rotativ. Daca nu stiti cat va cantari incarcatura, alegeti cea mai mare estimare si inchiriati un utilaj cu o capacitate de incarcare mai mare.

Pe Retutilaje puteti gasi modele de la 4m la 39m, in versiuni fixe sau rotative. Acestea pot suporta sarcini maxime de 2T pentru cel mai mic manitou si de pana la 5T pentru cel mai puternic. Dupa ce ati definit aceste informatii, puteti consulta tabelul de sarcina al stivuitorului telescopic (disponibil in fisele tehnice ale masinii) pentru a lua in considerare greutatea si limita de inaltime a stivuitorului dumneavoastra.

Daca nu alegeti capacitatea de incarcare corecta, puteti dezechilibra cu usurinta manipulatorul telescopic si il puteti face sa cada. Este important sa mentineti centrul de greutate al masinii pentru a nu se rasturna.

Tipul de munca

In functie de tipul de munca pe care trebuie sa o faceti, ar trebui sa alegeti un model fix sau rotativ:

  • Manipulatoarele telescopice fixe sunt ideale pentru lucrari de manipulare.
  • Manipulatoarele telescopice rotative sunt utile pentru lucrari de ridicare.

Accesorii utile

Manipulatoarele telescopice de la orice producator sunt compatibile cu multe accesorii. Acestea vor face ca masina sa fie mai versatila si va vor permite sa mergeti mai departe in misiunile voastre. Pe santierele de constructii, de exemplu, se folosesc adesea extensii pentru furci. Exista, de asemenea, o gama larga de alte atasamente compatibile cu manipulatorul telescopic, in functie de nevoile santierului vostru:

  • Galeata pentru beton
  • Galeata extensibila
  • Prelungirea furcii
  • Clema pentru tevi
  • Lama de zapada
  • Manipulator de saci mari
  • Aparat de curatat de inalta presiune
  • Troliu hidraulic
  • Galeata pentru amestecarea betonului
  • Macara cu carlige

Retineti ca, atunci cand inchiriati un manipulator telescopic si doriti sa adaugati atasamente, trebuie sa verificati capacitatea de incarcare a atasamentului pentru a vedea daca acesta este potrivit pentru sarcinile dumneavoastra.

Daca nu sunteti inca sigur de tipul de manipulator telescopic de care aveti nevoie si nu doriti sa riscati o potrivire gresita, apelati la Retutilaje si consultantii nostri va pot ajuta sa alegeti manipulatorul telescopic potrivit pentru santierul vostru si tuturor nevoilor voastre.

Ce este un manipulator telescopic?

Stivuitoarele articulate, cunoscute si sub numele de stivuitoare cu catarg pivotant, sunt capabile sa incarce si sa descarce materiale pe culoarele inguste. Platforma furcii a unui stivuitor articulat poate fi rotita la dreapta sau la stanga fara a fi nevoie sa deplasati camionul. Acest lucru permite camionului sa se indrepte in linie dreapta pe masura ce furcile sunt rotite sau rasucite pentru a accesa sarcina. Sunt ideale pentru spatii mici, camioane mici si unitati frigorifice.

Stivuitoarele contrabalansate sunt una dintre cele mai comune forme de stivuitoare si sunt disponibile in modele cu trei si patru roti. Furcile unui stivuitor contrabalansat ies din fata cu picioare sau brate pentru stabilizare. Denumirea unui stivuitor contrabalansat provine de la contragreutatea din spatele stivuitorului, in spatele motorului. Este pozitionat astfel incat sa compenseze sarcinile grele.

Raza de virare a unui stivuitor contrabalansat este foarte mare, ceea ce ii limiteaza aria operationala. Clasificarea lor presupune ca acestea sa fie exploatate pe teren plan. O caracteristica unica a stivuitoarelor contrabalansate este capacitatea lor de a conduce pana la o incarcatura in loc sa o atinga. Acest lucru asigura o ridicare sigura si o legatura stransa intre sarcina si stivuitor.

Stivuitoarele cu incarcatura laterala ridica sarcini din lateral si sunt o forma de stivuitor cu culoar ingust. In timp ce camionul pentru un stivuitor cu incarcatura laterala ruleaza in linie dreapta, furcile sale atarna in lateral. Acest design le face ideale pentru culoarele inguste unde alte stivuitoare nu pot manevra. Furcile de stivuitor cu incarcatura laterala sunt montate perpendicular pe caroserie si pe directia de miscare a camionului si se pot roti la 90o cu o sarcina.

Exista doua pozitii de operare posibile pentru un stivuitor cu incarcatura laterala, care sunt un barbat sus sau un om in jos. In modelul man up, operatorul este aproape de sarcina. Cu versiunea cu om jos, operatorul manipuleaza stivuitorul in timp ce sta pe sol. Acest design special este una dintre numeroasele caracteristici ale stivuitoarelor cu incarcare laterala, ceea ce le face un echipament foarte flexibil si adaptabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *