Ce tipuri de vopsele pot folosi cand fac renovari?

Ce-tipuri-de-vopsele-pot-folosi-cand-fac-renovari

Rar intalnim oameni care fac renovari deoarece au un moft. In general, renovarile se fac din necesitate. Renovarea in sine implica efort atat financiar, cat si fizic, uneori chiar si psihic, deoarece stresul pe care il simti te poate afecta intr-un mod neplacut.

Trebuie sa cumperi tot felul de materiale de constructii, cum ar fi glet, vopsea cauciucata, adeziv, amorsa, ciment, lac de lemn si lista poate continua.

Cand vrei sa cumperi vopsea cauciucata, o poti face cu un simplu click pe www.adrenco.ro. De asemenea, pe acest site poti gasi si glet, adeziv, amorsa si alte materiale destinate finisajelor in constructii. Intra si comanda acum.

Cand vine vorba de vopselele destinate renovarilor intalnim o multime de astfel de produse. Daca aveai impresia ca toate sunt la fel, afla ca nu e chiar asa.

•    Vopsea cauciucata
Denumirea acestei vopsele vine de la faptul ca ea contine cauciuc lichefiat. Vopseaua cauciucata nu este diponibila in foarte multe culori si este o vopsea rezistenta si impermeabila. In general este folosita pentru a vopsi suprafete din beton si poate fi aplicata direct pe zidarie.

•    Vopsea acustica
Acest tip de vopsea este folosit pentru a acoperi placile de plafon acustic. Este preferat acest tip de vopsea, deoarece nu afecteaza calitatea placilor daca este aplicata cu un pulverizator de vopsea.

•    Vopsea fara picuri
Daca vrei sa vopsesti un plafon, vopseaua fara picuri este ideala. Este adevarat, aceasta vopsea este mai scumpa decat alte tipuri, dar acopera foarte bine orice suprafata chiar daca dai un singur strat.

•    Vopsea mata
Cel mai adesea se intampla sa trebuiasca sa vopsim suprafete din lemn. Pentru astfel de suprafete, vopselele mate sunt ideale. O astfel de vopsea nu isi schimba culoarea odata cu trecerea timpului si puterea ei de aplicare este una buna. In general, aceasta vopsea se aplica in doua straturi, iar timpul dintre cele doua aplicari e bine sa fie de 24 de ore.

•    Vopsea satinata
Aceasta vopsea este putin stralucitoare, ceea ce da un aspect placut atunci cand este aplicata pe tocul usii, calorifere sau pe alte suprafete aflate la vedere. Acest tip de vopsea are doua mari avantaje peste care nu putem trece asa usor cu vederea. Primul avantaj se refera la faptul ca este usor de curatat, iar al doilea face referire la faptul ca nu atrage praful.

•    Vopsea pe baza de apa
Aceste vopsele nu contin solventi organici, sau daca ii contin, acestia se afla intr-o cantitate foarte mica. Aceste vopsele sunt preferate mai ales pentru faptul ca nu prezinta un pericol de aparitie a incendiilor sau exploziilor. Daca e sa luam in calcul dezavantajele acestor tipuri de vopsele, putem aminti faptul ca ele nu trebuie aplicate la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius si faptul ca suprafetele pe care sunt aplicate trebuie sa fie extrem de curate.

Acestea sunt o parte din tipurile de vopsele pe care le poti folosi. Fiecare tip are propriile caracteristici, fapt pentru care e important sa alegi vopseaua potrivita. Citeste cu atentie eticheta si informeaza-te inainte sa incepi munca propriu-zisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *