Ceasurile Apple – detalii tehnice

Ceasurile Apple – detalii tehnice

De multe ori, ceasurile de lux sunt vazute ca un moft al celor care au sume cu multe zero-uri in cont. Astfel de ceasuri de lux au devenit un etalon al elegantei si bunului gust, chiar daca nu sunt foarte practice.

Ramanem in sfera ceasurilor si vorbim, in continuare, despre cateva detalii tehnice ale ceasurilor Apple.

Forma carcasei ceasului este un dreptunghi din metal cu colturi rotunjite. Toate cele trei versiuni ale ceasului Apple (Watch, Sport si Watch Edition) vin in doua variante de dimensiuni: 38 sau 42 de milimetri in inaltime. Apple a angajat metalurgisti pentru a realiza aliajele de metal ale carcaselor cat se poate de puternice.

Aluminiul anodizat al modelului Sport este considerat a fi cu 60 de procente mai puternic decat aliajul de aluminiu, iar aurul din care este realizat modelul Edition este de doua ori mai puternic decat aurul normal. Pe partea dreapta a dispozitivului (daca ne uitam la fata ceasului) este un buton pe care Apple il numeste Digital Crown.

Acesta arata ca o coroana pe care am putea sa o utilizam pentru a seta timpul, insa, pe Apple Watch, acesta are rolul de dispozitiv de intrare, care ne permite sa derulam, marim sau micsoram ceea ce ne este prezentat pe ecran.

Putem, de asemenea, sa-l apasam ca pe un buton pentru a ne duce direct la ecranul de start. Modul in care se comporta acesta tine exclusiv de contextul in care este folosit. Digital Crown permite navigarea fara sa blocheze vederea continutului de pe ecran din cauza degetelor.

Un buton alungit sub coroana este folosit pentru a afisa contactele (numite Friends), printr-o singura apasare, si pentru a folosi Apple Play (noua metoda de plata implementata de Apple prin NFC), printr-o apasare dubla. Doua butoane mici de pe spate pot fi utilizate pentru a elimina sau re-atasa curelele. Touchscreen-ul prezinta un display flexibil de tip „Retina”.

In cazul modelelor Watch si Watch Edition, ecranul este protejat de un singur cristal de safir prelucrat, lustruit, care este al doilea cel mai dur material transparent dupa diamant, potrivit celor de la Apple. Modelul Sport este protejat de sticla personalizata Ion-X de la Apple, o sticla aluminosilicata rezistenta la zgarieturi si impact, consolidata la nivel molecular prin inlocuirea ionilor mici cu unii mai mari. Ion-X vine de la „ion exchange” (schimb de ioni).

Ecranul simte atingerea, asa cum ne putem astepta de la orice dispozitiv cu ecran tactil, insa au fost adaugati electrozi mici care ii permit acestuia sa simt forta (fenomen pe care Apple l-a numit Force Touch). Prin urmare, ecranul tactil poate distinge intre o atingere si o apasare si poate actiona corespunzator.

Senzorii ceasului includ un accelerometru si un giroscop pentru a detecta miscarea. De asemenea, pe spatele acestuia (partea care atinge incheitura) exista un senzor de masurare a ritmului cardiac acoperit in ceramica si zirconiu si realizat din fotodiode si LED-uri infrarosii.

Pentru mai multe detalii cu privire la posibilitatea achizitionarii diferitelor modele de ceasuri de lux, nu ezitati sa accesati www.topceas.ro.

Sonia Ciocîrlan:
Related Post