Cele mai importante avantaje ale incalzirii pe lemne

0 Shares
0
0
0

Sistemele de incalzire pe baza de combustibil solid asa cum sunt modelele centrale termice pe lemn Stropuva transforma deseurile lemnoase, bustenii sau peletele in confort termic, esential in timpul sezonului rece. Incalzirea centrala a camerei are costuri reduse de energie si compatibilitate ridicata cu masurile de protejare a mediului inconjurator.

Cele mai importante avantaje ale unei centrale termice pe lemn

Ca si combustibil natural, lemnul arde CO2 neutru, adica in procesul de ardere se elibereaza doar atat dioxid de carbon cat este consumat in timpul cresterii. Oricine foloseste lemnul pentru a genera caldura poate contribui astfel la protectia mediului si, de asemenea, poate economisi costurile cu energia.

Un sistem de incalzire pe baza de combustibil solid poate fi utilizat cu usurinta ca sistem de incalzire centrala pentru a incalzi intregul spatiu de locuit si pentru a pregati apa calda necesara. In principiu, sistemele de incalzire a lemnului sunt potrivite pentru casele cu cerinte de caldura mici, dar si pentru casele mai mari.

Indiferent de sistemul de incalzire ales, trebuie sa fie prevazut un spatiu de depozitare suficient de generos. Specialistul in incalzire utilizeaza un calcul al cererii de caldura pentru a determina cat de puternic ar trebui sa fie noul sistem de incalzire, inclusiv sistemul de stocare a caldurii. Fiecare sistem de incalzire poate fi perfect asociat cu un sistem solar termic. Incalzirea cu lemn poate completa, de asemenea, un sistem existent de incalzire cu petrol sau gaz .

In cazul incalzirii cu o centrala termica pe lemn, lemnul taiat este ars in camera de ardere. Centrala este incarcata si cenusa este evacuata manual. Energia termica obtinuta prin ardere este adusa intr-un depozit tampon si este astfel disponibila sistemului de incalzire. In functie de cererea de caldura a casei si de dimensiunea cazanului si a rezervorului de stocare, centrala pe lemne nu trebuie incarcata in fiecare zi. Gradul ridicat de eficienta si stocarea eficienta a caldurii fac posibil acest lucru!

Cu o centrala termica pe lemn, acesta nu numai ca este ars, ci se foloseste si caldura din arderea gazelor produse. Aerul primar este furnizat in camera superioara, lemnul este mai intai uscat si apoi transformat in gaz din lemn. Este suflat in camera inferioara. Acolo, componentele mai greu de ars sunt transformate in caldura utilizabila prin intermediul aerului secundar. Datorita acestui mod de functionare, un cazan de gazeificare a lemnului atinge un nivel foarte ridicat de eficienta si produce numai emisii reduse.

Cu centrala termica pe lemn, ca un sistem de incalzire a casei, operatia poate avea loc si prin incarcare automata. Un transportor automat aduce automat aschii sau pelete de lemn in centrala pentru procesul de ardere dorit.

Multe centrale cu aschii de lemn sunt, de asemenea, potrivite pentru arderea peletelor de lemn. Centralele termice pe lemn difera prin tehnologia de care dispun. Aschiile de lemn pot patrunde in camera de ardere de jos, din lateral sau de sus, astfel incat arderea de sus este mai probabil sa fie utilizata in centralele cu peleti.

Centralele termice pe lemn permit cateva variatii in incalzirea lemnului: exista centrale combinate pentru arderea aschiilor si peletelor, precum si centrale care ard bucati de lemn, aschii sau pelete.

0 Shares
You May Also Like