Fie ca sunt pozitionate in zonele rurale sau urbane, casele au devenit un adevarat trend pentru iubitorii de spatiu dar si pentru cei care au o familie numeroasa. Principalele elemente pe care le regasim la o casa sunt fundatia, peretii si acoperisul, toate realizate progresiv de la nivelul solului si in functie de numarul de etaje dorit.
Daca partea de fundatie poate fi realizata rapid cu fier si ciment de calitate superioara, zona peretilor trebuie sa indeplineasca anumite conditii de grosime, un procedeu de compartimentare. In general se utilizeaza caramida sau Bca Cluj pret, in functie de preferintele clientilor sau de modul de actiune al echipei care se ocupa de construire.
Ambele tipuri de materiale ofera anumite avantaje constructiei finale, in acest articol veti gasi cu preponderenta avantajele BCA-ului, unul dintre cele mai des utilizate materiale de pe piata. Ramai alaturi de noi pentru a te documenta si a observa beneficiile unei case solide!
Compozitie si tipuri de BCA
Alegerea tipului de BCA trebuie sa fie gestionata alaturi de specialistul de santier in vederea determinarii corecte a cantitatii. Mentionam ca exista BCA pentru interior si exterior, primul tip fiind utilizat in vederea compartimentarii.
De altfel, BCA pentru exterior asigura o izolare fonica de nivel corespunzator locuintei si bineinteles, are o rezistenta mare datorita grosimii. Daca va intrebati cum se obtine forma si dimensiunea unui BCA noi va asiguram ca tot procesul este unul cat se poate de simplist.
Se realizeaza o compozitie omogena formata din anumite materiale ( nisip fin, apa, pasta de aluminiu) si se toarna intr-o matrita de mari dimensiuni care, sub impactul caldurii si al presiunii, va determina formarea unui corp compact.
Taierea ulterioara in placi sau blocuri se realizeaza cu ajutorul unei aparaturi speciale. Fiind robuste si relativ usor de transportat, blocurile BCA sunt ajustate in construirea unei case si „lipite” prin compozitii speciale (cu mortar).
O paleta larga de avantaje pentru BCA pe care nu le poti omite
In industria constructiilor blocurile si placile de BCA se utilizeaza cu preponderenta deoarece sunt relativ usor de gestionat si mai ales, transforma procesul de construire intr-unul rapid in comparatie cu utilizarea caramizilor.
Pe langa aceste aspecte, intregul procedeu de realizare al BCA-ului este prietenos cu mediu, totalitatea materialelor angrenate fiind supuse normelor de reciclare si reutilizare. Astfel, principiile directoare ale unei economii circulare pot fi cu usurinta respectate in cadrul acestui domeniu pentru a conduce la un procent mai redus de risipa a resurselor.
Asigurarea unei bune izolatii termice a casei cu ajutorul BCA-ului este o prioritate pentru constructori dar si pentru clienti. Costurile legate de incalzire vor fi astfel mai mici, peretii retinand in interior caldura fara pierderi.
Nu putem omite atunci cand vorbim despre avantajele utilizarii BCA in constructii de izolarea fonica, utilizarea usoara si rezistenta la cutremure.
Avand in vedere dinamica mediului inconjurator din ultima perioada este foarte important pentru orice beneficiar ca propria casa sa fie rezistenta in fata unor interferente climatice sau dezastre naturale. Prin urmare, utilizarea BCA in construirea propriei case iti ofera premisele necesare pentru o casa eficienta energetic, durabila si cu aspectul dorit in proiectare.