Cum alegi lumini de Craciun in conditii de siguranta pentru casa ta?

Luna decembrie incepe cu pregatirile pentru cea mai frumoasa petrecere a anului. Iar intre decoratiuni, primele cadouri si invitatii, nu ar fi atat de frumos fara farmecul luminilor atemporale.

Ca stelele, cascadele luminoase, flacarile lumanarilor, in brad, in casa, afara, in gradina… pe scurt, iluminarea potrivita poate face cu adevarat diferenta pentru a crea acea atmosfera calda, intima si confortabila care lumineaza iarna cu magia Craciunului.

Si asta, ca orice tip de lumina, mobileaza, pentru ca, caracterizeaza atat interioarele, cat si exteriorul casei tale deghizate in petrecere. Dar cum vei alege corect luminile de Craciun? Cum te asiguri ca sunt in siguranta pentru tine si casa ta si ca factura ta nu creste vertiginos?

Acestea sunt sfaturile noastre… Iata aici instalatii luminoase si cumpara produsele potrivite pentru tine.

Arborele principal.

In acest moment exista intr-adevar tot felul de brazi: mici, foarte mari, sintetici, colorati, brazi adevarati in ghivece, ramuri uscate gasite in padure sau construite cu carton, poate obiecte reciclate, ca multe exemple de bricolaj pe care le gasiti pe net.. Indiferent de tipul de brad pe care l-ati ales, luminile vor face o mare parte din efect.

In ultima vreme, LED-urile mici sunt populare. Ele pot straluci, schimba culoarea si viteza, sau chiar sa fie intermitente la sunetul unei melodii de Craciun.

Va puteti bucura cu adevarat de alegere, de la alb la colorat, chiar si in combinatie. Dar amintiti-va sa le puneti inaintea oricarui alt ornament, avand grija sa le distribuiti armonios in brad.

Gradina de zane.

Desigur, daca aveti o gradina sau chiar o terasa sau doriti sa decorati ferestrele si usile din exterior, veti sti ca exista corpuri de iluminat concepute pentru aceasta utilizare specifica, datorita transformatorului si izolatiei care rezista mai bine la intemperii nefavorabile.. Si pot ramane in siguranta peste noapte.

Desigur, in plus fata de clasicul „lant” luminos, exista si siluete reale: reni, ingeri, ramuri, zmee, perdele usoare, sania lui Mos Craciun… cu siguranta nu lipsesc ideile luminoase pentru exterior!

O alternativa verde care va permite sa economisiti semnificativ pe factura dvs., sunt luminile de Craciun alimentate cu energie solara: nu necesita conexiuni electrice, deoarece sunt echipate cu un mic panou radiant. Asezati-l intr-un loc din gradina, poate ascuns de un gard viu, dar nu la umbra, astfel incat sa fie bine luminat in timpul orelor insorite si sa acumuleze cat mai multa energie posibil.

Lumini sigure.

Lumini frumoase, verzi si ieftine. Dar nu neglijati si securitatea. Pentru a nu risca scurtcircuite, electrocutari sau chiar incendii, atunci cand le cumperi, verifica daca acestea respecta reglementarile si legile in vigoare si ca nu sunt contrafacute. Cum sa te orientezi?

Nu te lasa sedus de ofertele prea reduse, poate in tarabe improvizate, prefera sa cumperi in magazine specializate.

  • numele producatorului sau importatorului
  • a marcii CE care nu este contrafacuta, mai bine daca gasiti si marci de siguranta suplimentare pentru certificarea voluntara..
  • instructiuni in limba engleza sau/si a limbii din tara in care te aflii, precum si avertismente si instructiuni de utilizare
  • simbolul care indica protectia impotriva socurilor electrice (clasa II sau clasa III)
bradudan:
Related Post