Cum sa alegi un mixer de amestecat mortar?

Te-ai saturat sa iti obosesti bratele amestecand vopselele, mortarele sau chiar betonul? Adopta un mixer amestecare mortar pentru ca tija acestuia echipata la capatul unei elice sau al paletelor este responsabila pentru amestecarea fara efort a tuturor produselor tale lichide. Urmeaza ghidul pentru a afla totul despre mixere de vopsea si mortar.

Caracteristici importante

  • Putere
  • Greutate
  • Ergonomie
  • Capacitate maxima de amestecare

Functionarea si utilitatea unui mixer

Principiul de functionare al unui mixer, numit si malaxor, nu ar putea fi mai simplu: un motor roteste una sau mai multe tije echipate la capatul lor cu elice si palete, in functie de produsul de amestecat.

Conceput pentru a amesteca cat mai eficient o componenta lichida sau semi-lichida: lipici, vopsea,  tencuiala, mortar, beton etc., malaxorul face ca produsele sa fie perfect omogene si contribuie la aplicarea lor corecta. Astfel, o vopsea neamestecata sau un strat de pulbere prost preparat poate deveni rapid un cosmar de aplicat si duce la un rezultat final slab.

Alegerea mixerului in functie de utilizare

Daca ai nevoie de un mixer pentru lucrarile ocazionale de vopsit sau pentru a face putin mortar, este suficient un simplu mixer de vopsea montat pe burghiu. Alege mixerul de vopsea pentru o versatilitate sporita.

Pentru lucrari mai frecvente, in cazul renovarii de exemplu in care cauti un instrument versatil pentru prepararea diferitelor acoperiri, alegerea unui mixer de minim 1300 W, cu tija echipata cu elice iti va permite sa amesteci vopseaua, tencuiala, mortarul si lipiciul fara dificultate. Opteaza pentru o pornire usoara si/sau o viteza variabila pentru un confort mai bun al utilizatorului.

Mixerele cu doua axe cu o putere de la 1500 W si arborele cu lama si elice sunt de preferat pentru munca obisnuita si alte utilizari profesionale. Alege un mixer cu doua manere, un motor cu viteza variabila si pornire soft.

Mixerele cu rezervor sunt rezervate pentru utilizare sustinuta, precum si pentru volume mari de amestecat.

Ce caracteristici sa pastrezi pentru ce lucrare

Fie ca trebuie sa amesteci vopsea sau mortar, mixerul trebuie sa aiba caracteristici diferite. Sa descoperim impreuna criteriile de selectie pe care sa le cunosti.

Sa vorbim mai intai despre vascozitate! Fara a intra intr-o lectie de fizica, totul este despre rezistenta la curgere a unui material: cu cat este mai vascos, cu atat este mai greu de amestecat. Un lac sau o vopsea necesita putin efort, dar un beton greu sau mortar, mult!

Prin urmare, ai nevoie de o anumita putere in functie de munca ta. Puterea unui mixer variaza de la 800 la mai mult de 8.000 de wati pentru modelele de rezervoare profesionale.

Capacitate de amestecare. Este indicata in kilograme pe fisele produsului si indica greutatea maxima pe care o poti amesteca fara risc de supraincalzire sau incidente asupra motorului.

Viteza de rotatie: 500 pana la 700 rpm. In sfarsit, un mixer se caracterizeaza prin viteza sa de rotatie, in rotatii pe minut. Modelele de top de gama depasesc 700 rpm, dar 500 rpm este perfect pentru toate scopurile, atata timp cat motorul este de buna calitate.

Sonia Ciocîrlan:
Related Post