Dormitorul este spatiul sacru care determina calitatea somnului si tonusul nostru. Un dormitor bine ales reprezinta jumatate din mobilierul unei locuinte, motiv pentru care trebuie sa abordam extrem de critic atat alegerea patului in sine, cat si a mobilierului care il inconjoara, puteti opta pentru mobilă pentru dormitor de la Topmob Design. Daca sunteti pe cale sa cumparati un pat nou, asigurati-va ca acordati atentie urmatoarelor criterii importante.
Dimensiuni
In ceea ce priveste dimensiunile, ar trebui sa se potriveasca cu cele ale patului, latimea pentru un pat dublu standard fiind adesea intre 1,60 si 1,80 metri, iar inaltimea tinzand spre doi metri. Saltelele mai neconventionale pot fi realizate la comanda.
Design
Tema dormitorului ca si camera este extrem de semnificativa, deoarece este primul indicator care va face o impresie asupra vizitatorilor externi. Incearca sa asortezi patul cu restul interiorului pentru a da camerei tale un aspect finisat si complet. Elementele de design sunt stilul, precum si materialul de fabricatie si culoarea. De exemplu, daca dormitorul tau este proiectat intr-un stil european clasic, curat si luminos, nu este o idee buna sa alegi un model de pat cu baldachin avangardist si colorat.
Saltea
Salteaua este, de asemenea, extrem de importanta pentru confortul si confortul nostru permanent in timpul somnului. Optati pentru o alternativa mai moale sau mai ferma, in functie de preferintele si de starea de sanatate a membrilor familiei. In afara de aceasta, puteti alege intre arcuri, spuma cu memorie, latex, cu doua fete si multe, multe alte optiuni pentru a va asigura un somn linistit si odihnitor.
Zona de dormitor
Aruncati o privire la spatiul actual al dormitorului vostru. Care este cea mai buna pozitie pentru garderoba? Un dulap de dimensiuni bune ar trebui sa aiba cel putin sase usi si o lungime de patru metri. Cat spatiu ramane pentru pat? Planificati amplasarea patului, a dulapului, a garderobei si, daca este necesar, a biroului.
Aveti nevoie de un pat dublu sau twin sau este suficient un pat de o persoana? Daca aveti un dormitor mare, puteti include chiar si o mica zona de relaxare. Paturile supraetajate ocupa mai putin spatiu si sunt o optiune buna pentru dormitoarele copiilor. Mobilierul de dimensiuni adecvate poate face ca incaperea sa arate frumos fara a fi prea aglomerata.
Stiluri de lenjerie de pat
Dupa ce ati ales stilul care va place, puteti incepe sa va uitati la optiunile de mobilier. O tema minimalista arata bine cu un cost redus sau una care nu are o capatai prea zgomotos. Poate ca v-ati indragostit de frumosul pat cu baldachin traditional expus in magazinul de mobila.
Dar fiti atenti la faptul ca, daca dormitorul vostru este mai mic si are un tavan jos, va arata foarte disproportionat. Daca doriti sa aveti un spatiu de depozitare suplimentar in camera dvs., acesta este patul care ar trebui sa scoata sertarele.
Noptiere
Noptierele sunt o extensie a patului si urmatoarea piesa de mobilier cea mai importanta din dormitorul tau. Vrei doar o noptiera pentru ceasul desteptator si lampa de noptiera sau vrei si cateva sertare pentru depozitare in partea de jos? Daca spatiul permite, planificati o noptiera de fiecare parte a patului. Cele mai multe patuturi gata facute vin cu noptiere potrivite si puteti verifica daca pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor voastre.
De ce este nevoie sa dormim intr-un mediu confortabil?
Corpurile noastre regleaza somnul in acelasi mod in care regleaza mancatul, bautul si respiratia. Acest lucru sugereaza ca somnul joaca un rol critic similar in sanatatea si bunastarea noastra.
Desi este dificil sa raspunzi la intrebarea „De ce dormim?” oamenii de stiinta au dezvoltat mai multe teorii care impreuna pot explica de ce ne petrecem o treime din viata dormind.
Intelegerea acestor teorii poate ajuta la aprofundarea aprecierii noastre asupra functiei somnului in viata noastra.
Desi s-ar putea sa nu ne gandim adesea la motivul pentru care dormim, cei mai multi dintre noi recunosc la un anumit nivel ca somnul ne face sa ne simtim mai bine. Ne simtim mai alerti, mai energici, mai fericiti si mai capabili sa functionam dupa o noapte buna de somn. Cu toate acestea, faptul ca somnul ne face sa ne simtim mai bine si ca a merge fara somn ne face sa ne simtim mai rau incepe doar sa explice de ce somnul ar putea fi necesar.
O modalitate de a ne gandi la functia somnului este sa-l comparam cu o alta dintre activitatile noastre de sustinere a vietii: mancatul. Foamea este un mecanism de protectie care a evoluat pentru a ne asigura ca consumam nutrientii de care corpul nostru are nevoie pentru a creste, a repara tesuturile si a functiona corect.
Si, desi este relativ usor de inteles rolul pe care mancatul il serveste – avand in vedere ca implica consumul fizic al substantelor de care corpul nostru are nevoie – mancatul si somnul nu sunt atat de diferite pe cat ar putea parea.
Atat mancatul, cat si somnul sunt reglementate de unitati interne puternice. A merge fara mancare produce senzatia incomoda de foame, in timp ce a nu dormi ne face sa ne simtim coplesitor de somn. Si la fel cum mancatul amelioreaza foamea si ne asigura ca obtinem nutrientii de care avem nevoie, somnul amelioreaza somnolenta si ne asigura ca obtinem somnul de care avem nevoie.