Cu acest ghid, dragi cititori, ne propunem sa oferim cateva idei principale despre modul in care ar trebui pozitionat un sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600 pentru a obtine cele mai bune rezultate din acesta.
Este adevarat ca baza unui bun sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600 sta in calitatea sistemului, atat pentru putere, cat si pentru definirea sunetului, precum si mult depinde de sursa audio, sau mai bine zis de calitatea fisierului care contine sunetul. Dar este, de asemenea, adevarat ca pozitionarea difuzoarelor audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600 este importanta, pentru a va bucura de cel mai bun efect surround.
Daca nu pozitionam sistemul corect, anulam esenta si motivul pentru care a fost conceput un sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600. Prin urmare, cu acest ghid va vom oferi elementele de baza pentru a profita la maximum de el.
Mai intai trebuie sa intelegeti din ce este format un sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 60. Sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 60 este format din 5 sateliti sau difuzoare audio, dintre care trei sunt folosite pentru a sta frontal si doi pentru a sta in lateral sau in spatele pozitiei noastre asumate in timpul ascultarii.
Exemplu de aranjare:
Difuzorul central poate fi pozitionat sub televizor sau plasat deasupra televizorului, ceea ce este important ca este central in pozitia ta. Difuzoarele centrale laterale, pe de alta parte, trebuie amplasate in partea dreapta si stanga a televizorului, orientate logic spre noi si trebuie sa fie pozitionate nu prea departe de televizor, altfel efectul ar putea fi o detasare de ceea ce vedem si ce auzim.
Acum, cand vine vorba de casele din spate, trebuie acordata o atentie deosebita, deoarece vor fi implicati in efectele filmului pentru a ne oferi o imersiune mai mare (de exemplu, in timpul impuscaturilor, in functie de ceea ce se intampla in film, unele gloante ar putea fi reproduse de aceste difuzoare inapoi pentru a ne da senzatia de a fi acolo), difuzoarele pot fi pozitionate pe laturile pozitiei noastre, ca sa spunem asa in linia urechii noastre, pana sa le pozitionati aproape in spatele nostru, dar mentinand intotdeauna o distanta intre ele, astfel incat sa distingem un sunet care vine de la dreapta sau de la stanga.
Acum sa vorbim despre punctul forte, sau subwooferul, cel care este folosit pentru a transmite frecvente joase, acele frecvente care ne ofera maximul in rasuciri sau efecte sonore. Subwooferul ar trebui sa fie intotdeauna pozitionat in fata pozitiei noastre, dar de preferinta aproape de un perete al camerei, astfel incat sa transmita sunetul mai uniform in toata camera.
Aceasta nu inseamna ca, plasandu-l departe de perete, dar intotdeauna frontal, veti percepe un efect mai mult decat placut. Pana acum, subwoofer-urile sunt toate protejate, dar daca al tau nu este, pentru a evita interferentele cu difuzoarele audio sau cu televizorul, fa bine sa il pozitionezi departe de ele.