De ce este indicat sa cultivati legume?

Cu totii am auzit despre importanta consumarii legumelor noastre, dar ce le face cu adevarat atat de bune pentru tine? Pentru inceput trebuie facuta precizarea ca furnizeaza substante nutritive vitale astfel incat organismele noastre sa ramana sanatoase, si sa reduca riscul de a dezvolta unele boli cronice.

Pentru beneficii mai pline de hrana si mai hranitoare ale mancarii legumelor, iata cateva beneficii suplimentare pentru sanatate ale acestora.

Reduc riscul de boli de inima

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor sugereaza ca boala de inima a fost un factor care a influentat unul din patru decese anul trecut, motiv pentru care cercetatorii sunt in cautarea de obiceiuri alimentare pentru modalitati de a ramane sanatos.

Anul trecut, un studiu al Spitalului Mount Sinai a dezvaluit ca persoanele care au urmat o dieta bazata pe cea mai mare parte din plante au redus semnificativ probabilitatea de a dezvolta boli de inima.

Datorita potasiului, fibrelor alimentare si a altor nutrienti din legume, incarcarea placii cu ele poate ajuta la controlul nivelului de colesterol din sange, poate crea o multime de globule rosii si poate promova o tensiune arteriala sanatoasa care poate opri evenimentele cardiace precum atacurile de cord si atacul cerebral.

Mentin sistemul digestiv sanatos si reduce balonarea

Legumele ajuta la mentinerea sistemului digestiv sanatos si functional in mod optim, iar in acest sens, acestea contracareaza efectul de umflare cauzat de alegerile alimentare mai putin nutritive si de excesul de sodiu.

Dozele sanatoase de potasiu si apa din legume ajuta de asemenea, la eliminarea sarurilor si toxinelor nedorite, restabilind in acelasi timp echilibrul sanatos al lichidelor din corp. Rezultatul? Va veti simti grozav si s-ar putea sa vi se para ca ati scazut in greutate si volum.

Scade riscul de diabet de tip 2

Vitamina K este un element nutritiv pe care il puteti gasi in legumele cu frunze verzi precum kale, verdeturi, si este important pentru ca poate scadea riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Vitamina K poate imbunatati de asemenea, sensibilitatea la insulina, facand mai usor pentru organism sa mentina nivelul glicemiei sub control.

Va ajuta pielea sa para mai tanara si mai sanatoasa

Legumele contin fitonutrienti, care restabilesc pielea si o fac sa para mai tanara si mai sanatoasa. Vitamina C din legume faciliteaza de asemenea, formarea de colagen, care ajuta la reducerea aspectului ridurilor, si grabeste de asemenea vindecarea ranilor, arsurilor si a altor probleme ale pielii.

Exemple de legume sanatoase pe care le puteti adauga in dieta

Exista mai multe legume sanatoase pe care le puteti introduce in dieta, precum ardei gras, varza, sfecla rosie si sfecla verde, spanag, sparanghel, mazare si multe altele.

Multi dintre romani aleg sa treaca pragul supermarketurilor pentru a-si cumpara aceste legume, care vin cu atat de multe beneficii pentru sanatate. Ei bine, ganditi-va cat de indicat ar fi sa le cultivati pe cont propriu, in propria gradina.

Puteti sa va ocupati de agricultura pentru propriul consum, in propria gradina, iar munca este mai simpla decat pare. Folositi un motocultor Rabota K13 pentru a pregati terenul agricol in vederea cultivarii legumelor preferate.

Alaturi de un astfel de utilaj Rabota, puteti alege diferite accesorii pentru motocultoare, tot de la Rabota, precum un plug de arat pentru motocultor pe care sa il folositi cand aveti nevoie sa arati gradina. Puteti sa alegeti si un plug de bilonat pentru motocultor, sau alte accesorii.

Motocultoarele sunt utilaje usor de folosit, nu necesita cunostinte speciale pentru a fi utilizat in gradini, sere sau solarii. Daca achizitionati un motocultor Rabota K13, acesta nu are nevoie de intretinere speciala, si are avantajul de a consuma putina benzina, chiar daca are un motor pe benzina (euro 5), si 13 CP. Cu un asemenea motocultor veti putea lucra suprafete de teren peste 10.000 de metri patrati.

bradudan:
Related Post