Evolutia iPhone, de la primul model

0 Shares
0
0
0

Fara indoiala, iPhone-urile sunt in ziua de azi printre cele mai populare game de telefoane disponibile pe piata. Cu siguranta, gandurile noastre se indreapta spre noile modele de iPhone ce vor aparea in toamna lui 2018, dar inainte de a fi prea entuziasmati pentru ce ne pregateste Apple, sa ne gandim la tot ceea ce a lansat Apple intr-un deceniu.

In 2007, Apple lansa primul iPhone, iar a descrie in cuvinte impactul pe care l-a avut asupra lumii telefoanelor mobile este imposibil; prin inlocuirea tastaturii obisnuite cu un touchscreen si prin adaugarea unor functionalitati ce erau, pana atunci, disponibile doar la calculatorul personal, incluzand conexiunea la internet, proiectand un mini-PC cu sistem de operare.

“Apple va schimba telefonul”, declara atunci Steve Jobs, si a avut dreptate, insa pe atunci acesta nu continea aplicatii, GPS sau camera video. Modelul ramane cunoscut ca iPhone 2G.

Un an mai tarziu, a aparut si iPhone 3G, care, dupa cum reiese si din denumirea modelului, a introdus pentru prima oara o conexiune 3G la internet. iPhone 3GS, lansat in 2009, a venit pentru prima oara cu posibilitatea inregistrarii de videoclipuri si a adus imbunatatiri semnificative ale camerei foto, iar tot atunci a aparut si functia Voice Control (denumita acum Stiri).

In 2010, iPhone 4 a inregistrat un progres major, venind cu un design mai modern, un numar mai mare de pixeli pe un ecran de 3.5 inchi (acesta a fost primul display Retina); a fost primul iPhone cu camera frontala, primul iPhone cu un anumit nivel de multitasking si unul dintre cele mai importante iPhone-uri create de Apple.

Anul imediat urmator, iPhone 4S a venit cu o camera foto relativ imbunatatita, si cu functia Stiri. In 2012, iPhone 5 a reprezentat si el o imbunatatire semnificativa, venind cu aplicatii precum Apple Maps, ca design ecranul a fost mai mare fata de modelele precedente, a introdus functia Lightning si a avut o carcasa de aluminiu, mai usoara.

In 2013, Apple a decis pentru prima oara sa lanseze doua smartphone-uri in septembrie, astfel a aparut iPhone 5C, cu un design si soft similar cu cele ale lui iPhone 5, dar disponibil la un pret mai redus si avand o carcasa din plastic, telefonul fiind similar unui Nokia Lumia si putand fi achizitionat in mai multe culori.

A urmat iPhone 5S, venitcu un design mai inovativ si introducand pentru prima data functia Touch ID si un procesor A7. Un an mai tarziu, a aparut si iPhone 6, care a venit cu un design diferit, dar si cu un ecran mai mare, de 4.7 inchi, precum si un upgrade pentru functia Apple Pay, iar iPhone 6 Plus a extins si mai mult dimensiunea ecranului, la 5.5 inchi. In 2015, a aparut iPhone 6S, identic cu iPhone 6 ca design, dar cu o performanta mai buna si cu o camera foto mai clara.

iPhone SE, prima editie speciala de la 5C, a suprins prin faptul ca re-adoptat design-ul lui iPhone 5, insa cu functionalitati complet noi. Dar supriza anului 2016 a ramas iPhone 7, care a indepartat jack-ul audio cu scopul de a imbunatati camera foto, lansand controverse printre critici si fani.

A urmat iPhone 8, care a introdus pentru prima oara incarcarea wireless, abatandu-se de la carcasa de aluminiu pentru prima oara in 5 ani in favoarea uneia de sticla. Iar iPhone X, aparut in urma cu cateva luni, a schimbat radical design-ul dupa ce, timp de 3 ani consecutivi a pastrat acelasi aspect.

0 Shares
You May Also Like
sistem-navigatie-mio-moov500mic

Sistem de navigatie Mio Moov500RO

Cu o cotă de piaţă care-l poziţionează pe primul loc în România la vânzările de echipamente de navigaţie, Mio vine cu o ofertă specială pentru români. Modelul Moov 500, ce se remarcă de la prima vedere prin ecranul generos de 4,7”, este dotat doar cu harta României şi intră pe piaţă cu un preţ foarte atractiv.
Citeste Mai Mult