Generalitati despre mancarea ecologica

Generalitati despre mancarea ecologica

Cele mai multe dintre persoanele care isi indreapta atentia spre www.vegis.ropentru a-si cumpara alimente ecologice, cauta mai intai de toate informatii despre aceste produse. Oamenii au o multime de curiozitati, asa ca vom vedea care sunt intrebarile si raspunsurile pentru cei aflati in aceasta situatie.

Ce este alimentele ecologice?

Produsele alimentare ecologice se refera la produsele alimentare care sunt preparate in conformitate cu normele stabilite de un organ de certificare. Per ansamblu, alimentele ecologice sunt preparate si prelucrate fara a folosi ingrasaminte chimice, pesticide sau conservanti chimici. USDA clasifica produsele alimentare in urmatoarele sectiuni:

  • 100% organic: trebuie sa contina 100% ingrediente produse organic.
  • Produs organic: Trebuie sa contina cel putin 95% ingrediente organice.
  • Produs obtinut din ingrediente organice: Trebuie sa contina cel putin 70% ingrediente organice.
  • Produs cu continut de ingrediente organice: Poate contine mai putin de 70% ingrediente organice.

Cum deosebesc ceva este organic?

Produsele alimentare organice pot fi identificate cu ajutorul unui logo organic pe pachet. Companiile, fermierii, producatorii si furnizorii, care respecta toate normele stabilite de un organism de certificare din regiunea lor, pot pune o sigla a organismului de certificare pe produsele alimentare.

Standardele sunt aceleasi pentru toate produsele ecologice?

Nu, deoarece modul de productie si procesare este diferit pentru diferite produse alimentare, standardele sunt, de asemenea, diferite. De exemplu, standardele pentru productia de miere organica sunt diferite de standardele pentru productia de lapte ecologic sau productia de uleiuri de cocos organic.

Retineti ca standardele variaza de la o regiune la alta. Unele tari pot urma un set uniform de coduri. De exemplu, aproximativ 18 de tari respecta normele stabilite de Consiliul International pentru Uleiul de Masline pentru productia de ulei de masline ecologic. Cu toate acestea, exista unele tari, cum ar fi SUA, care au propriile standarde pentru productia de ulei de masline ecologic.

Mancarea ecologica costa mai mult decat produsele alimentare conventionale?

Da, alimentele ecologice costa in mod normal 20% pana la 100% mai mult decat alimentele conventionale. Productia ecologica de alimente este, in general, intensiva si implica utilizarea ingrasamintelor organice si pesticidelor organice, care sunt mai scumpe decat ingrasamintele chimice si pesticidele. De aceea costa mai mult.

Sunt alimentele ecologice la fel ca alimentele naturale?

Nu, alimentele ecologice se refera la produsele alimentare pregatite fara a folosi substante chimice. Produsele alimentare naturale se refera la produse alimentare care sunt prelucrate doar minim.

Sunt sigure pentru copii?

Multi parinti considera ca alimentele ecologice sunt mai sigure pentru copiii lor, deoarece nu contin pesticide si ingrasaminte chimice. Cu toate acestea, nu exista nici o cercetare stiintifica care sa demonstreze acest lucru.

Contin mai multe substante nutritive?

Pana in prezent, cercetarea stiintifica a demonstrat acest lucru numai pentru laptele organic si rosiile organice. Laptele organic are mai multe omega-3, CLA, vitamine si antioxidanti decat laptele neecologic.

In mod similar, rosiile organice au mai multi antioxidanti decat rosiile neecologice. Recentele cercetari sugereaza ca   alegerea produselor alimentare ecologice poate duce la cresterea aportului de antioxidanti nutritional dorit si expunerea redusa la metale grele toxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *