Gestionarea costurilor proiectului de constructie

Gestionarea-costurilor-proiectului-de-constructie

Preturi constructii este sintagma-cheie care ne da batai de cap atunci cand dorim sa construim o casa de la zero. Preturile constructiilor sunt determinate, in general, in functie de numarul de metri patrati ai constructiei.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cum putem gestiona eficient costurile proiectului de constructie.

Primul lucru de care trebuie sa tinem seama se refera la cunoasterea bugetului pe care il detinem si la ceea ce dorim sa realizam cu ajutorul acestuia. Trebuie sa ne gandim bine cat de mult ne permitem sa imprumutam inainte de a incepe. Putem afla o sumedenie de informatii despre imprumuturile pentru constructii si despre creditele ipotecare pe intreg spatiul World Wide Web.

Trebuie, de asemenea, sa punem intrebari persoanelor competente pentru a primi raspunsuri care sa ne ajute. Casele prezentate de constructori pot fi cele care stau in varful gamei (prin urmare, cele mai scumpe). Cei mai multi dintre constructori permit celor care isi construiesc case de la zero sa-si schimbe planul de podea, instalatiile si alte echipamente, intr-o anumita masura.

Daca dorim o replica exacta a casei care ne-a fost prezentata de catre constructor, contractul de constructie trebuie sa cuprinda exact aceleasi planuri si specificatii ca si cele folosite la casa prezentata. Daca nu dorim o replica exacta, va trebui sa luam pretul casei prezentate si costul casei pe care noi o dorim si sa le comparam.

Schimbarea planurilor standard poate fi, adeseori, costisitoare. Pentru a calcula un cost care sa ne ajute sa ne ducem planul la indeplinire trebuie sa schitam un cost detaliat care sa includa toata selectia de dispozitive de fixare si accesorii si sa mai adaugam un procent de 15 % pentru cheltuielile neplanificate (un fel de marja de siguranta).

De asemenea, un alt lucru important pe care trebuie sa il facem este sa vorbim cu cel putin trei dintre clientii pe care constructorii cu care lucram i-au avut. Un constructor bun si onest va fi bucuros sa ne puna la dispozitie referinte. Trebuie sa tinem cont si de durabilitate. In conformitate cu standardul de mediu de cinci stele, casele noi trebuie sa aiba un rating de energie de cinci stele pentru materialul de constructie, robinete si accesorii eficiente pentru apa, un rezervor de apa de ploaie pentru toaleta si un sistem de incalzire a apei pe baza de caldura solara.

Trebuie sa fim capabili sa ne gestionam eficient costurile. Acordarea unei atentii sporite la selectarea programelor si accesoriilor care sa fie specificate si in contract trebuie sa fie o prioritate. Atunci cand este posibil, trebuie sa evitam sa includem in contract accesorii de marca care nu sunt prezente. Adaugarea unor astfel de accesorii poate face ca pretul final sa fie unul exploziv si sa produca astfel intarzieri.

Trebuie sa verificam daca aceste costuri sunt incluse in pretul contractului:

– Taxa de constructie, care poate include sau nu costurile inspectiilor obligatorii realizate de catre inspectorul de constructii.
– Taxa de autorizatie a planificarii.
– Taxa de depunere, platita la consiliul local pentru inregistrare.
– Taxa de inspectie, o taxa nerambursabila platita consiliului local.

Pentru mai multe informatii cu privire la costurile constructiilor vizitati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *