La ce trebuie sa fii atent atunci cand iti cumperi un PC second hand?

Alegerea unui calculator poate sa reprezinte pentru multe persoane o misiune destul de dificila, iar in cele ce urmeaza vom vedea si de ce am facut aceasta afirmatie.

In primul rand, alegerea unui asemenea echipament este o misiune dificila pentru foarte multe persoane datorita faptului ca pe piata exista acum diferite categorii de calculatoare, printre care calculatoare noi, calculatoare refurbished, calculatoare second hand si calculatoare all in one.

Dintre toate aceste categorii de calculatoare, cele mai avantajoase din punct de vedere financiar, sunt fara doar si poate calculatoarele second hand.

Acest lucru nu inseamna insa ca echipamentele second hand nu sunt de calitate. In prezent se pot gasi pe piata calculatoare second hand de generatie veche, dar exista si calculatoare second hand i5 sau calculatoare second hand i7, care dispun de specificatii tehnice remarcabile.

Un calculator second hand i7, ruleaza cu siguranta mai bine decat unul refurbished sau nou care este de generatie i5, iar in magazine inca se gasesc asemenea PC-uri noi.

Ei bine, una peste alta, in cazul in care vrei sa iti cumperi un calculator second hand, in cele ce urmeaza vei descoperi cateva detalii care conteaza, detalii care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere.

Asadar, mai intai de toate, atunci cand vrei sa iti alegi un calculator second hand ar fi indicat sa te uiti la generatia acestuia. Cu cat calculatorul este de generatie mai noua, cu atat sansele ca acesta sa functioneze fara probleme o perioada indelungata de timp sunt mai mari.

Apoi, trebuie ca atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator second hand sa te gandesti si la perioada de garantie. In prezent, calculatoarele second hand au o perioada de garantie la fel de extinsa precum calculatoarele noi sau precum calculatoarele refurbished.

Nu trebuie sa uiti de gradul de uzura. Cu cat calculatorul second hand prezinta mai multe urme de uzura, cu atat ar fi mai indicat sa iti indrepti atentia spre un alt calculator.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii de care ar fi indicat sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator second hand. In cazul in care bugetul iti permite, iti poti indrepta atentia spre echipamente mai noi si mai performante, care sa faca parte din categoria de echipamente refurbished sau din categoria de calculatoare noi.

In cazul in care insa iti doresti un echipament mai special, un echipament care sa nu necesite mult spatiu de depozitare, si un calculator care sa faca fata cerintelor tale, atunci cu siguranta va fi nevoie sa iti indrepti atentia spre un echipament all in one.

Aceste calculatoare vin cu o multime de avantaje, printre care lipsa cablurilor, un consum mic de energie electrica, dar si faptul ca au boxele integrate.

Deci, in mare parte acestea sunt variantele pe care le ai la dispozitie atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator. Cel mai bine ar fi insa sa iti cunosti foarte bine nevoile pentru a face alegerea corecta.

bradudan:
Related Post