Pregateste-ti gradina pentru vara: sfaturi si sugestii

Vremea buna, precum si dezvoltarea plantelor si a florilor, atrag insecte si daunatori, care pot strica munca depusa in timpul primaverii.

Pentru aceasta, asigurati-va ca observati bine plantele si, daca observati ca pot exista daunatori, nu asteptati prea mult timp pentru a aplica cel mai potrivit tratament impotriva parazitilor. De aceea, amintiti-va intotdeauna sa aplicati substante chimice departe de orele de caldura intensa.

Odata ce starea plantelor a fost verificata, trebuie facuta din nou o curatare generala a gradinii. Nu numai de pe suprafete dure si mobilier, ci si din plante; desi aceasta ar trebui sa fie o sarcina constanta pe tot parcursul anului, este posibil ca, din anumite motive, sa nu o fi indeplinit de ceva timp. Acum este momentul: elibereaza plantele de frunzele uscate si de partile deteriorate pe care le au pentru a-si promova cresterea naturala.

Tufisurile vor avea nevoie, de asemenea, de taiere usoara, unde partile rupte, deteriorate si florile ofilite trebuie indepartate. Nu uitati, de asemenea, sa indepartati solul, atat cel al tufisurilor, cat si cel al plantatoarelor. Adaugati cateva vitamine sau ingrasaminte pentru a imbogati plantele si a face o udare usoara.

Este necesar sa se adapteze si sa se distribuie bine irigarea, care in timpul verii trebuie sa fie continua, in special pentru anumite plante in functie de locatia lor. Dupa cum bine stiti, va fi mai bine sa udati in primele ore ale diminetii si tarziu dupa-amiaza, adica atunci cand este mai putin cald.

Cea mi buna modalitate de a controla majoritatea insectelor este insecticidul diluat corespunzator.

Pentru a nu va faceti griji cu privire la momentul precis al apei, exista programatori de irigare care, datorita tehnologiei, accelereaza aceasta sarcina, ajutandu-ne in acelasi timp sa ne pastram gradina frumoasa.

Daca aveti iarba, amintiti-va sa indepartati buruienile si sa le taiati in mod regulat, astfel incat sa creasca mai puternica si omogena. De asemenea, puteti oferi ingrasamant, astfel incat sa creasca cu substantele nutritive necesare si sa contribuie la dezvoltarea sa perfecta.

Un mic truc? Cresteti inaltimea masinii de tuns iarba in lunile de vara. Un gazon mai lung va face solul a aiba mai multa umbra, pastrandu-l umed si mai sanatos.

In cele din urma, putem vorbi despre toate acele „accesorii” pe care le folosim pentru a ne bucura de gradina noastra: scaune, mese, gratare…

Este mai bine ca mobilierul de exterior sa fie realizat din materiale care rezista la temperaturi extreme, cum ar fi rattanul sintetic, care este foarte rezistent la decolorarea apei si a soarelui. Ofera durabilitate ridicata, intretinere zero si este curatat cu apa si sapun intr-o singura trecere.

Pentru mesele si scaunele din lemn este mai bine sa alegeti un lac, care este de obicei mai rezistent la umiditate si schimbari de temperatura.

In concluzie, pregatirea gradinii pentru vara nu trebuie privita ca o activitate secundara daca vrei sa te bucuri din plin de ea. Cateva sugestii si putine activitati va vor permite sa scoateti in evidenta un spatiu placut, sanatos si ordonat… Bucurati-va!

De ce oamenii iubesc sa stea in gradina?

Propriul tau spatiu, exact cum vrei tu – Gradinaritul este o sansa de a-ti proiecta si de a crea complet propriul spatiu asupra caruia ai control aproape total (desigur ca nimeni nu poate controla vremea). Puteti sa va impartasiti creatia cu toti prietenii si familia sau sa o pastrati pentru bucuria proprie, depinde in intregime de preferintele personale. Multi oameni au instalat Summerhouses sau Garden Rooms in gradinile lor pentru a crea un refugiu complet separat si privat din care sa-si admire munca grea.

Te conecteaza la natura – Gradinaritul va permite sa va concentrati pe ceva care va va oferi un sentiment de realizare adevarata. De asemenea, va aduce mult mai aproape de creaturile cu care va impartiti gradina! Multi gradinari isi construiesc chiar si in intregime gradinile in jurul vietii salbatice pe care doresc sa atraga.

Sursa buna de vitamina D – Expunerea la lumina soarelui si aerul proaspat ajuta organismul sa produca in mod natural vitamina D – care este vitala pentru un sistem imunitar sanatos. Cu toate acestea, fiti intotdeauna constienti de pericolul expunerii excesive la lumina soarelui, mai ales daca nu purtati lotiune solara! Daca sunteti un gradinar pasionat, poate va ganditi sa va impartiti timpul intre gradina si o magazie sau o sera.

Da inapoi naturii – Adesea vorbim despre „a da inapoi” naturii, dar, in loc sa o lasam pe seama schemelor comerciale sau guvernamentale, cu totii putem sa ne dam partea si sa dam inapoi mediului prin gradinarit. Plantarea de arbori si arbusti prietenosi cu viata salbatica ajuta la crearea ecosistemelor pentru a mentine un echilibru mai sanatos al mediului.

Sursa de legume sanatoase, organice – Prin cultivarea propriilor legume stii exact ce a intrat in ele. In plus, veti economisi bani pe produse preambalate, cultivate comercial. Serele din lemn victorian ofera o zona de cultura in stil traditional, cu rame de lemn, pentru inceperea rasadurilor. Cu propriul spatiu interior de crestere, puteti extinde considerabil tipurile si varietatile de plante pe care le puteti cultiva.

Sonia Ciocîrlan:
Related Post