Prevenirea si stingerea incendiilor

Prevenirea-si-stingerea-incendiilor

Incendii pot aparea mereu, oriunde, insa cu masuriile de precautie exacte putem sa evitem genul acesta de accidente. Cum putem prevenii astfel de incendii dar mai ales cum le putem stinge? Acestea reprezinta dilemele de care toti ne ivim atunci cand ne simtim in pericol.

Prevenirea incendiilor se poate realiza prin implementarea unui sistem de alarma ce lucreaza cu un simplu mecanism de detectare a caldurii, astfel ca atunci cand temperatura ajunge la un nivel ridicat, sistemul respectiv va fi pornit si focul va fi stins. Insa aceste sisteme sunt destul de costisitoare si nu toata lumea isi permite o investitie la un asa nivel.

Ca o a doua optiune pentru prevenirea si stingerea incendiilor este achizitionarea unui extinctor ce va fi folosit in situatiile de urgenta. Toata lumea stie cum arata un extinctor, dar ati folosit vreodata unul? Va pot spune ca folosirea unui extinctor nu este deloc ceva dificil iar daca urmati urmatorii pasi, totul va decurge perfect. Daca va uitati la extinctor, in capul acestuia reprezinta un cui ce blocheaza mecanismul extinctorului, iar in cazul in care scoateti acest cui veti putea sa folositi extinctorul. Totodata, trebuie sa tintiti catre baza focului, nu catre flacarile acestuia. Dorim sa oprim focul de tot, nu sa oprim focul din crestere. In momentul in care o sa folositi extinctorul, aveti grija sa apasati usor pe maner pentru ca nu vreti sa il terminati pe tot imediat.

Acum ca stiti cum sa folositi un extinctor, pentru a preveni si a stinge un incendiu este necesar sa cunoastem si tipurile de extinctori. Inainte sa va prezentam fiecare extinctor aveti in minte idea ca acestea se diferentieaza intre ele prin figurile geometrice impregnate pe acestia. Clasa A este cea mai cunoscuta si este bun cand vrem sa-l folosim pe materiale precum hartie, lemn sau plastic si vine cu un triunghi verde pe post de simbol. Clasa B este recomandata pentru cherosen, petrol, ulei si vine cu un patrat rosu. Clasa C este recomandata pentru echipamente electrice sau orice altceva ce contine fire si vine cu un cerc albastru. Clasa D este pentru produse chimice precum magnezium, titanium, potasium si vine cu un decagon galben. Clasa K si sper sa nu aveti niciodata nevoie de asa ceva, este cea folosita atunci cand se intampla ceva gresit cand gatiti, deci este preferabil sa nu aveti nevoie de asa ceva.

Incendiile pot fi prevenite usor si este de preferat sa gasim cat mai multe metode pentru prevenirea acestora pentru ca stingerea unui incendiu poate fi o treaba mult mai dificila decat ne asteptam. De obicei este nevoia unei interventii a trupelor speciale sau a pompierilor, insa asa cum spuneam, ca aceste servicii situatii de urgenta este preferabil sa gasim o modalitate de a preveni aceste incidente.

Totodata, daca un incendiu are loc intr-o companie, incident ce nu ar trebui sa se intample, asigurati-va ca aveti implementate cel putin doua sisteme ce pot prevenii incendiile pentru ca astfel, printr-un efort financiar nu prea mare, ajungeti sa asigurati o longetivitate mult mai mare companiei si bunurilor din cadrul companiei respective .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *