Odata cu aparitia Revolutiei Industriale si dezvoltarea unor masini mai complexe, metodele de cultivare au facut un mare pas inainte. In loc sa culeaga cerealele cu mana cu o lama ascutita, masinile pe roti au facut cosit continuu si, in loc sa treierat boabele batandu-l cu greble, masinile de treierat au separat semintele de capete si tulpini.
Puterea aburului
Energia pentru utilajele agricole a fost furnizata initial de cai si alte animale domestice. Odata cu inventarea puterii aburului a venit motorul mobil si mai tarziu motorul de tractiune, o sursa de energie mobila multifunctionala care a fost varul terestru al locomotivei cu abur.
Motoarele agricole cu abur au preluat munca grea de tractiune a cailor si au fost echipate cu un scripete care ar putea conduce masini fixe cu ajutorul unei centuri de transmisie. Motoarele cu abur aveau o putere redusa dupa standardele actuale, dar datorita dimensiunii si raporturilor de transmisie, acestea puteau oferi o tractare suficienta. Fermierii care au mers incet au comentat ca tractoarele au avut doua viteze: „incet, si al naibii de incet.” Alege piese pentru utilaje Agronord.ro.
Motorul cu ardere interna
Benzina, iar mai tarziu motoarele diesel au devenit principala sursa de energie pentru urmatoarea generatie de tractoare.
Aceste motoare au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea masinii de tuns iarba autopropulsate si a masinii de treierat, iar mai tarziu combina combinata. In loc sa taie urechile cerealelor si sa le transporte la o masina de treierat stationara, acesti recoltatori combina taierea, treieratul si separarea cerealelor in timp ce se deplaseaza continuu prin camp.
Tipuri de masini agricole
- Taietor
- Combina recoltator
- Recoltator de bumbac
- Recoltator de cereale
- Recoltator de furaje
- Recoltator de sfecla
- Fertilizator
- Fumigator
- Motocultor
- Motor pentru irigatii
- Pulverizator
- Semanatoare
- Cositoare
- Tractor
- Concasor
Diferentele dintre masini, echipamente si unelte in functie de utilizarea lor
Diferenta este ca masinile sunt responsabile de indepartarea solului, in timp ce echipele sunt responsabile de a ajuta terenul, de a scapa de ceea ce nu ar trebui sa fie in pamant, iar instrumentele ajuta la transportul si excavarea pentru a planta o noua cultura.
Importanta masinilor, echipamentelor si uneltelor in activitatea agricola
Masinile agricole sunt utilizate pentru tragerea, prabusirea sau indepartarea solului, curatarea si plantarea. Echipamentul agricol este folosit pentru a face fata terenului, pentru a indeparta buruienile, pentru a fumiga plantele si pentru a fertiliza solul.
Tractoare agricole
Se pot spune putine despre tractoarele care nu au fost deja scrise. Tractorul este practic masina esentiala a oricarui fermier. Fara ele, agricultura asa cum o stim astazi nu este conceputa. Exista tractoare de diferite dimensiuni si exista multe marci si modele cu putere diferita, cai cu abur, decolare de putere etc.
Alegerea celui care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre depinde in mare masura de utilizarea care va fi data. In magazinul nostru avem cele mai bune marci si oferim un catalog foarte larg de piese de utilaje care acopera atat solutii economice si produse second-hand, cat si cele mai inovatoare modele sofisticate pentru fermierii profesionisti care au un buget mai mare.
Istoria agriculturii
Originile culturii de orez si mei dateaza din aceeasi perioada neolitica din China. Cele mai vechi campuri de orez cunoscute din lume, descoperite in estul Chinei in 2007, dezvaluie dovezi ale tehnicilor antice de cultivare, cum ar fi controlul inundatiilor si incendiilor.
In Mexic, cultivarea dovleacului a inceput in urma cu aproximativ 10.000 de ani, dar porumbul (porumbul) a trebuit sa astepte ca mutatiile genetice naturale sa fie selectate in stramosul sau salbatic, teosinte. In timp ce plantele asemanatoare porumbului derivate din teosinte par sa fi fost cultivate cu cel putin 9.000 de ani in urma, primul stiulet de porumb datat direct dateaza doar cu aproximativ 5.500 de ani in urma.
Porumbul a ajuns mai tarziu in America de Nord, unde si floarea soarelui cultivata a inceput sa infloreasca in urma cu aproximativ 5.000 de ani. Tot atunci a inceput cultivarea cartofilor in regiunea Anzilor din America de Sud.
Vitele, caprele, oile si porcii isi au toate originile ca animale de ferma in asa-numita Semiluna Fertila, o regiune care acopera estul Turciei, Irakul si sud-vestul Iranului. Aceasta regiune a dat startul evolutiei neoliticului R. Datele pentru domesticirea acestor animale variaza intre 13.000 si 10.000 de ani in urma.
Studiile genetice arata ca caprele si alte animale au insotit raspandirea spre vest a agriculturii in Europa, contribuind la reevolutia societatii din epoca de piatra. In timp ce masura in care fermierii insisi au migrat spre vest ramane un subiect de dezbatere, impactul dramatic al productiei de lapte asupra europenilor este in mod clar marcat in ADN-ul lor.
Inainte de sosirea vitelor domestice in Europa, populatiile preistorice nu erau capabile sa consume lapte crud de vaca. Dar la un moment dat in timpul raspandirii agriculturii in sud-estul Europei, a avut loc o mutatie pentru toleranta la lactoza, care a crescut in frecventa prin selectie naturala datorita beneficiilor nutritive ale laptelui.
Judecand dupa prevalenta genei consumului de lapte la europenii de astazi – pana la 90% in populatiile din tarile din nord, precum Suedia – marea majoritate provine din pastorii de vaci.