Pentru cei interesati sa faca investitii in aceasta perioada recomand accesarea unui site specializat in vanzari de afaceri , Afaceri-proprietati.com .
Cresterea demografica dar si imbatranirea prematura a populatiei sunt principalele motive pentru care cererea de servicii medicale , terapii alternative si produse farmaceutice a crescut foarte mult in ultimii ani . Astfel , investitiile in aceste sectoare se dovedesc a fi extrem de profitabile .
Sistemul privat de sanatate a crescut foarte mult in utimii ani , atat la capitolul cifra de afaceri cat si la capitolul numar de pacienti . Clinicile private investesc serios in aparatura si personal de specialitate , tocmai din aceste motive au ajuns sa aiba o foarte buna reputatie in randul pacientilor . In plus , aceste unitati medicale sunt amplasate in locuri usor accesibile .
Romanii au inceput sa acorde tot mai multa atentie sanatatii lor . Un studiu realizat recent de GfK arata ca , daca in 2013 procentul celor care au fost cel putin o data la medic in ultimul an era de 67% , in 2014 acest procent a crescut la 76% .
Pentru ca sistemul medical de stat din tara noastra este la pamant , cei mai multi romani , aproximativ 21% , prefera sa se trateze in clinicile private . Tinerii cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani cu studii superioare se orienteaza cu precadere catre serviciile private de sanatate . Cei mai multi pacienti care prefera clinicile private se regasesc in mediul urban , aproximativ 70% .
Printre cele mai utilizate servicii medicale in clinicile private se numara serviciile : ginecologice , stomatologice , examene de tip RMN , ecografii , tomografii , radiografii , medicina muncii si medicina interna . De exemplu , 23% dintre respondeti au declarat ca prefera sa apeleze la serviciile ginecologice din clinicile private si numai 10% apeleaza la clinicile de stat .
Utilizatorii serviciilor private de sanatate declara in proportie de 56% ca decizia lor a fost influentata de prieteni , in timp ce 27% se informeaza de pe internet .
Conform unor studii de piata realizate de institutii specializate rata de incredere a pacientilor din Romania in sistemul medical privat se ridica undeva la 73% . In acelas timp , rata de incredere in sistemul medical de stat abia daca ajunge la 17% . Aceste cifre spun totul despre parerea romanilor .
Pe langa calitatea serviciilor , echipamentele de ultima generatie si personalul foarte bine pregatit , romanii mai apreciaza la clinicile private curatenia ( 45% ) , modul in care medicii ii trateaza ( 43%) si timpul scurt de asteptare ( 39% ) .
In plus , pacientii pot sa isi procure o asigurare privata de sanatate pentru a nu fii nevoiti sa achite o data toata contravaloarea serviciilor medicale . Cu ajutorul unei astfel de polite de asigurare , asiguratorul ajunge sa plateasca toate cheltuielile in momentul in care asiguratul are probleme de sanatate .
Numai in 2013 piata medicala privata din tara noastra a insemnat o cifra de afaceri de 550 de milioane de euro . Asta inseamna o crestere cu 20% fata de anul precedent . Pentru 2014 se estimeaza o crestere cu aproximativ 15% fata de 2013 . Iata principalul motiv pentru care o afacere in domeniu chiar este profitabila .
Cei care au dezvoltat deja o afacere in domeniul medical privat sunt de parere ca viitorul arata foarte bine si sunt convinsi ca tot mai multi pacienti vor apela la serviciile clinicilor si spitalelor private , datorita calitatii serviciilor si personalului calificat .