Cum să alegi jante atractive și durabile pentru mașina ta?

Cum să alegi jante atractive și durabile pentru mașina ta

Cele mai bune jante au un dublu rol: contribuie la aspectul unic al mașinii tale și asigură un nivel ridicat al siguranței pe șosele. Așadar, o alegere corectă nu trebuie adaptată doar la componenta estetică, ci și la utilitatea acestor produse, raportată la dimensiunile anvelopelor și modelul mașinii tale.Vrei să-ți personalizezi mașina?

Alege jante cu un design uimitor, pe care te poți baza oricând, indiferent de condițiile de trafic! Lista de opțiuni la care ai acum acces pe piață este una variată, incluzând modele ale un branduri de top, cu design modern și funcții esențiale pentru nevoile pe care le ai când ești la volan.  

Care este rolul jantelor?

Alege cele mai bune jante pentru mașină, ținând cont de principalele beneficii pe care le oferă:

  • mențin forma anvelopelor: jantele oferă o bază rigidă pentru ca anvelopele să-și păstreze forma perfectă, esențială pentru o distribuție uniformă a presiunii aerului în interiorul acesteia; astfel, se asigură un nivel optim al manevrabilității și o uzură uniformă;
  • protejează componentele interioare: jantele acționează ca o barieră de protecție pentru componentele interioare ale roții – sistemul de frânare și rulmenții;
  • asigură o disipare uniformă a căldurii: materialul jantelor ajută la disiparea căldurii generate de frecare, în timpul rulării pe asfaltul încins; acest lucru este important pentru a menține performanța optimă a sistemului de frânare;
  • contribuie la aspectul unic al mașinii tale: cele mai potrivite jante pentru un anumit designul al caroseriei îți permit să o personalizezi așa cum vrei.

Alege jantele compatibile cu mașina ta

Cele mai bune jante pentru mașina pe care o conduci trebuie să aibă diametrul, lățimea și offset-ul compatibile cu tipul caroseriei. Mai mult decât atât, trebuie să dispună de numărul corect de găuri de prindere, aflate la o distanță optimă una față de cealaltă.

Diametrul orificiului central al jantei trebuie să fie suficient de mare pentru a se potrivi peste butucul mașinii. Ai acces la toate aceste informații, dacă știi unde să cauți cele mai potrivite jante pentru modelul mașinii tale. Alegerea bazată pe o informare corectă asigură de fiecare dată cele mai multe beneficii. 

Optează pentru un design ce permite personalizarea mașinii

Poți comanda online jante în nuanțe și linii de design potrivite cu stilul tău personal / estetica mașinii pe care o conduci. Pentru a realiza o alegere inspirată, raportată la aspectul acestora, vezi variantele de finisaj pe care le ai la dispoziție. Jantele vin în diverse finisaje – cromate, argintii, negre, mate sau vopsite.

La fel de important este materialul acestora. Chiar dacă particularitățile unui anumit material sunt mult mai importante pentru performanta mașinii decât pentru aspectul său, estetica nu trebuie ignorată. Jantele pot fi fabricate din oțel, aliaj de aluminiu sau aliaj forjat. Materialul influențează aspectul, greutatea și prețul jantei.

Ține cont de performanța oferită de jantele potrivite

Greutatea unor jante reprezintă unul dintre cele mai importante criterii la care trebuie să te raportezi. Jantele mai ușoare pot îmbunătăți manevrabilitatea la viraje, performanța de frânare (extrem de importantă atunci când ploua sau când ninge), economia de combustibil și, în consecință, bugetul pentru utilizarea mașinii. 

Comandă produse realizate dintr-un aliaj de aluminiu sau aliaj forjat, dacă vrei să-ți echipezi mașina cu jante relativ ușoare, dar aproape la fel de rezistente precum jantele din oțel. Anumite modele de jantă auto pot fi optimizate pentru ventilație, reducând temperatura la care sunt expuse elemente roții, în timpul frânării.

Durabilitatea unor jante auto de calitate ridicată

Doi factori sunt esențiali pentru determinarea corectă a nivelului de durabilitate pe care îl poate atinge un produs de calitate. Procesul de fabricație este primul dintre acestea. Jantele care sunt fabricate prin forjare rezistă mult mai bine în timp decât cele turnate. Totuși, jantele forjate sunt adesea mai scumpe.

Grosimea jantei reprezintă cea de-a doua caracteristică de produs pe care ar trebui s-o analizezi cu atenție, dacă îți dorești să alegi jante auto rezistente și durabile. O jantă mai groasă va fi, în general, mai rezistentă la șocuri puternice de natură mecanică, precum cele produse la momentul impactului cu un corp dur.

Vrei să achiziționezi jante atractive și durabile? Oferta la care ai acum acces este una cât se poate de variată. Găsești modele ce au linii de design compatibile cu aspectul mașinii tale, realizate din materiale pe care te poți baza în orice moment al anului, la prețuri adaptate oricărui buget!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *