Vopsea electrostatica – Finisaj perfect si aderenta excelenta

Vopsea electrostatica - Finisaj perfect si aderenta excelenta

Cu aceasta vopsea electrostatica se obtine un strat moale, care acopera uniform fiecare suprafata. Fie din metal, plastic si chiar sticla si alte suprafete care rezista la temperaturi ridicate in coacere. Astfel, aderenta sa la suprafete este perfecta si, prin urmare, acoperirea sa este de o calitate superioara.

Pe de alta parte, atunci cand se aplica acest tip de vopsea, grosimea dorita se realizeaza cu un singur strat de vopsea. In plus, este disponibila in diverse culori vibrante, cu o varietate de efecte, cum ar fi: lucios, satinat, metalic, texturat si mat.

Uscare rapida si curatare usoara

Se aplica rapid datorita tehnologiei sale, care nu implica alte componente, cum ar fi solventii si, prin urmare, uscarea sa este rapida. Prin urmare, straturile pot fi aplicate pe altele fara a astepta atat de mult, deoarece atunci cand o piesa este vopsita, aceasta poate intra imediat in cuptor si poate fi gata. La final pot exista reziduuri minime in jur, care pot fi curatate cu un aspirator sau pur si simplu cu apa calda.

Neinflamabil

Deoarece nu trebuie sa fuzioneze cu solventi sau catalizatori, vopseaua electrostatica este neinflamabila. Prin urmare, nu exista riscul de a provoca incendii, iar acestea scad pentru cei care o aplica sau se afla in loc. Pe de alta parte, atunci cand se face un plan de lucru cu ajutorul acestei vopsele, politele de asigurare scad datorita sigurantei garantate in utilizarea acestei vopsele.

Rezistenta crescuta

Componentele sale ii confera o rezistenta fizico-chimica la diferiti factori care, spre deosebire de cazul in care reusesc sa deterioreze vopseaua conventionala. Apoi, nu numai ca atinge un aspect estetic portent, dar, de asemenea, este rezistent la coroziune, ploaie, lumina soarelui, impacturi, pliuri, zgarieturi, printre alti agenti externi.

Sunt ecologice si nu afecteaza sanatatea

Vopselele conventionale implica solventi care au un impact mare asupra mediului, dar vopselele electrostatice nu. In plus, depozitul de deseuri este foarte scazut, cu aproape 100% reciclare. Adica nu este irosita spre deosebire de  vopseaua lichida care, de exemplu, atunci cand zonele de colorare din jur se pierd definitiv.

De asemenea, ele lasa reziduuri  care sunt de obicei evacuate in conducte si polueaza apele mediului. Dar toate acestea sunt contracarate de acoperirile cu pulbere si de eficienta aplicarii lor. Daca lasa reziduuri de praf, acesta poate fi amestecat cu pulbere  si reciclat. Deci nu genereaza atat de multe deseuri si nu dauneaza mediului sau sanatatii celor care le aplica.

Nu necesita solventi care volatilizeaza si afecteaza sistemul respirator. La fel ca si atunci cand este in contact cu pielea, este necesara numai apa fierbinte pentru a o indeparta, fara a fi nevoie sa se utilizeze alti compusi .  Electrostatica.ro este locul in care iti poti vopsi corect masina.

De ce sa folosim vopsea pulbere?

  • Neinflamabil
  • Rezistenta fizico-chimica mai mare fara zgarieturi sau coroziune
  • Aplicare rapida
  • Eco-friendly
  • 100% fara solventi

Costuri initiale… ridicate

  • In plus fata de costul ridicat al vopselei si stratificarii, echipamentul necesar pentru aplicarea vopselei electrostatice este mult mai scump decat echipamentele de vopsea spray de mare capacitate de mare volum, fara aer de joasa presiune

Cum se vopsesc metalele?

Anodizarea se realizeaza prin scufundarea componentei de aluminiu intr-un rezervor umplut cu o solutie electrolitica impreuna cu un catod (de obicei aluminiu sau plumb). Un curent electric trece prin aluminiu, determinandu-l sa se oxideze si sa formeze o bariera de protectie.

Finisajele anodizate sunt poate cel mai usor de intretinut dintre toate acoperirile mentionate in acest articol. Suprafetele anodizate pot fi curatate periodic cu usurinta folosind detergenti blandi.

Suprafetele anodizate finisate sunt, de asemenea, stabile chimic si nu se descompun in conditii normale, permitand o suprafata acoperita de lunga durata. In plus, deoarece anodizarea este un proces natural, este non-toxic si nu produce niciun produs secundar daunator sau periculos.

Cel mai semnificativ dezavantaj al acestui proces este ca este util doar pe o mana de metale. Acest proces este nepotrivit pentru metale feroase , ceea ce inseamna ca materialele comune precum otelul si fierul nu pot fi anodizate. In plus, datorita proceselor utilizate, culorile care pot fi obtinute prin anodizare sunt limitate.

Galvanizarea implica scufundarea metalului (in mare parte otel sau fier) ​​intr-o baie de zinc topit. Odata indepartat, metalul acoperit reactioneaza cu oxigenul si dioxidul de carbon din atmosfera pentru a forma un strat protector de carbonat de zinc .

Procesul de galvanizare are multiple avantaje care il fac o alegere populara pentru numeroase aplicatii. De exemplu, acoperirea cu oxid de zinc este foarte stabila si adera strans la substratul metalic ; este foarte durabil si nu se desprinde usor.

Galvanizarea este, de asemenea, renumita pentru protectia sa galvanica. Cu alte cuvinte, in cazul in care suprafata metalului devine expusa din cauza zgarieturilor, taieturilor sau adanciturii, stratul de zinc se va sacrifica prin coroziune in mod preferential. Acest proces ajuta la protejarea substratului de otel intre operatiunile de intretinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *