Care este avantajul folosirii uleiurilor esentiale?

Care este avantajul folosirii uleiurilor esentiale?

Uleiurile esentiale sunt o modalitate frumoasa si naturala de a va imbunatati sanatatea si starea de bine. Ele reprezinta o modalitate excelenta de a adauga parfum in viata dumneavoastra si de a va mentine casa curata. De asemenea, pot fi folosite pentru a va relaxa si a va vindeca corpul.

Exista multe uleiuri esentiale diferite care pot fi folosite in scopuri diferite. Puteti folosi uleiuri esentiale pentru a va imbunatati starea de spirit, pentru a va limpezi mintea, pentru a va stimula sistemul imunitar si chiar pentru a promova somnul. Puteti folosi uleiuri esentiale pentru a ameliora durerea, pentru a va imbunatati digestia, pentru a va calma pielea si pentru a va alina necazurile.

Exista multe moduri diferite de a utiliza uleiurile esentiale. Unii oameni le folosesc in difuzoare pentru a se bucura de parfumul natural din aer. Altii le folosesc in timpul bailor lungi si calde sau in produsele de ingrijire a pielii. Iar altii le folosesc pentru a imbunatati aspectul si sensibilitatea pielii lor.

Oricare ar fi scopul pentru care folositi uleiurile esentiale, acestea reprezinta o parte importanta a sanatatii si bunastarii dumneavoastra. Incercati-le si vedeti cum puteti beneficia de ele.

Uleiurile sunt farmacia naturii. Ele sunt compuse in principal din apa, cu un mic procent de alte elemente. Uleiurile esentiale contin o familie unica de produse derivate din plante care sunt folosite de secole pentru proprietatile lor puternice.

Proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale deriva din compozitia lor unica. Unele dintre cele mai comune componente ale uleiurilor esentiale sunt plantele. Acestea lucreaza impreuna pentru a produce diferitele efecte terapeutice ale uleiurilor esentiale.

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale uleiurilor esentiale este capacitatea lor de a imbunatati calitatea aerului pe care il respirati. Proprietatile lor aromatice permit uleiurilor esentiale sa atraga atentia asupra zonelor in care sunt necesare, cum ar fi nasul sau plamanii, ajutand la imbunatatirea respiratiei.

Legat de beneficiile uleiurilor esentiale pentru calitatea aerului este capacitatea lor de a ameliora durerea. Uleiuri precum cel de lavanda s-a dovedit a fi eficient pentru tratarea durerii la nivelul gatului, spatelui si muschilor.

Un alt beneficiu al uleiurilor esentiale este capacitatea lor de a ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Anumite uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda, sunt cunoscute pentru ca ajuta la imbunatatirea starii de spirit, ajutand la relaxarea corpului si a mintii.

In cele din urma, uleiurile esentiale sunt, de asemenea, eficiente pentru tratarea unei game largi de afectiuni ale sanatatii. Unele dintre cele mai comune utilizari ale uleiurilor esentiale includ tratarea problemelor respiratorii, reducerea stresului, imbunatatirea starii de spirit si ameliorarea durerii.

Daca sunteti in cautarea unui mod natural de a va imbunatati sanatatea, poate doriti sa luati in considerare utilizarea uleiurilor esentiale.

Unele dintre cele mai populare uleiuri esentiale pentru sanatate includ lavanda, menta, lamaia, iasomia si cimbrul.

Oricare ar fi alegerea dvs. cu privire la uleiul esential, puteti gasi o multime de arome care mai de care mai interesante. Nu mai stati pe ganduri si vizitati cu incredere magazinul online specializat in uleiuri esentiale de calitate. Cu siguranta nu veti regreta alegerea!

Cum sunt extrase uleiurile esentiale?

Se practica trei metode diferite de distilare cu abur. In cea mai veche si simpla metoda, un vas care contine apa si materialul vegetal tocat sau zdrobit este incalzit cu o flacara directa, iar vaporii de apa si uleiul volatil sunt recuperati printr-un condensator racit cu apa. Aceasta metoda originala este inlocuita de un proces in care materialul vegetal este suspendat pe o retea deasupra nivelului apei, iar aburul dintr-un al doilea vas este introdus sub retea. Volatilele sunt condensate si uleiul este separat. In al treilea proces, vasul care contine materialul vegetal pe o grila este incalzit pentru a preveni condensarea aburului, astfel incat sa se obtina distilare uscata.

Uleiurile esentiale din Franta erau extrase cu grasime rece cu mult inainte de introducerea extractiei cu solventi volatili. Acest procedeu se aplica florilor care nu produc o cantitate apreciabila de ulei prin distilare cu abur sau al caror miros este modificat prin contactul cu apa clocotita si aburul. In acest proces, florile sunt raspandite pe un amestec foarte purificat de seu si untura si sunt lasate pentru o perioada care variaza de la 24 de ore la 72 de ore.

In acest timp, cea mai mare parte a uleiului de flori este absorbita de grasime. Petalele sunt apoi indepartate (defleurage), iar procesul se repeta pana cand grasimea este saturata cu ulei. Produsul final se numestepomada (de exemplu, pomada de iasomie).

In cele mai multe cazuri, este posibil sa se scurteze procesul lung de inflorire prin extragerea uleiurilor esentiale folosind grasime topita timp de una pana la doua ore la o temperatura cuprinsa intre aproximativ 45° si 80° C (110° pana la 175° F). Grasimea este filtrata dupa fiecare imersie, iar dupa 10 pana la 20 de cicluri de extractie pomada este vanduta ca atare sau poate fi extrasa cu alcool pentru a produce reziduul de ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *