Care sunt beneficiile locuirii intr-un complez rezidential?

Care sunt beneficiile locuirii intr-un complez rezidential

Cand vine vorba de a lua o decizie privind achizitionarea unui apartament in ansambluri rezidentiale Presidentresidence, exista multe beneficii de luat in considerare. Iata cateva dintre cele mai importante:

  1. Spiritul comunitar. Un complex rezidential ofera un sentiment de comunitate care nu se regaseste in apartamentele obisnuite. Intr-un complex rezidential, este mai probabil sa intalnesti oameni pe care ii cunoasti si ai mai multe sanse sa te simti in siguranta.
  2. Siguranta asigurata. Un complex rezidential este mult mai sigur decat sa locuiesti intr-un apartament obisnuit. Intr-un complex, toti rezidentii sunt responsabili sa aiba grija unii de altii si exista mai multi agenti de securitate care patruleaza in zona.
  3. Facilitati convenabile. Complexele au adesea o zona de facilitati mai mare decat apartamentele obisnuite. Acest lucru inseamna ca poti avea mai mult spatiu pentru a-ti depozita bunurile si, de obicei, exista mai mult spatiu pentru o gradina sau un loc de joaca.
  4. Parcare inclusa. Majoritatea complexelor rezidentiale includ parcare, care este adesea o facilitate valoroasa. A avea un loc unde sa iti parchezi masina este un mare avantaj, mai ales daca planuiesti sa faci naveta la serviciu sau la scoala.
  5. Mai mult spatiu. Majoritatea complexelor rezidentiale sunt mult mai mari decat apartamentele obisnuite, iar acest lucru poate fi un mare avantaj. Intr-un complex, ai mai mult spatiu pentru a-ti depozita lucrurile si, adesea, poti gasi unitati mai mari in care este mai usor sa locuiesti.
  6. Mai multa intimitate. Majoritatea complexelor rezidentiale sunt proiectate astfel incat sa ai mai multa intimitate decat intr-un apartament obisnuit. Acest lucru inseamna ca te poti decupla mai usor de lume si nu trebuie sa iti faceti griji cu privire la alte persoane care te deranjeaza in timp ce incerci sa te relaxezi.
  7. Mai mult spatiu pentru a gati. Majoritatea complexelor rezidentiale au o bucatarie mai mare decat cea a apartamentelor obisnuite. Acest lucru iti permite sa gatesti mese pentru tine si familia ta fara a fi nevoit sa iesi la restaurant.
  8. Mai mult spatiu pentru o gradina. Multe complexe rezidentiale au gradini de dimensiuni considerabile pe care le poti folosi pentru gradinarit sau pentru activitati recreative.
  9. Mai mult spatiu pentru a-ti depozita bunurile. Majoritatea complexelor rezidentiale au mai mult spatiu de depozitare decat apartamentele obisnuite. Acest lucru inseamna ca iti poti depozita cu usurinta bunurile intr-o zona sigura.

Un complex rezidential ofera in primul rand beneficii sociale membrilor sai, inclusiv confortul de a fi in imediata apropiere a altora. In plus, acesta este adesea construit pe principii comunitare, ceea ce consolideaza relatiile dintre rezidentii sai. Acesta este un aspect important, mai ales in zilele noastre, cand nevoia de sprijin social este din ce in ce mai raspandita.

Un complex rezidential ofera standarde inalte de siguranta prin restrictionarea accesului persoanelor straine, monitorizare 24/7 si chiar sisteme de alarma complexe, directionate catre dispeceri de interventie rapida. De asemenea, este proiectat pentru a rezista la un cutremur puternic. Blocurile din noile complexe vor avea toate avizele de siguranta semnate, asigurandu-i pe locatari ca imobilul va rezista la un cutremur puternic.

O istorie interesanta a apartamentelor

Apartamentele si locuinta in apartament au devenit atat de obisnuite in New York, Brooklyn, Queens si Long Island, incat ni se pare ciudat ca nici macar nu ne luam timp sa ne gandim la cum a inceput viata impreuna in acest fel. Asadar, astazi, sa aflam originile cuvantului si tipurile de cladiri si stiluri de apartamente pe care le-am vazut venind si plecand de-a lungul anilor.

Cuvantul apartament provine din cuvantul francez „apartament”. Cuvantul a fost derivat din versiunea italiana a cuvantului, „appartimento”, cu radacina cuvantului „appartare” insemnand „a separa”. Cuvantul in sine poate fi urmarit inca de la inceputul anilor 1800 si, desi designul apartamentelor difera, ele pareau intotdeauna sa aiba asamblarea de baza a camerei si constructia cladirii similare cu ceea ce vedem astazi.

In marile orase ale Imperiului Roman, casele erau rezervate doar celor foarte bogati. Pe atunci apartamentele erau numite „insulas”, care se traduce prin „insula”. Aceste locuri aspre si zbuciumate au fost numite insule pentru ca erau de obicei inconjurate de drumuri si se indreptau spre tara, departe de aristocratii din orasele mai mari (de aici numele de insula sau insula). Proprietarii si constructorii romani erau, de asemenea, cunoscuti ca aveau coduri stricte de constructie. Istoria ne spune ca aceste insule ar putea fi locuri foarte periculoase. Incendiile ar izbucni in mod regulat (mai ales de la oameni care incearca sa ramana cald), sau aceste structuri antice, uneori, pur si simplu s-ar prabusi. Prin urmare, constructorilor li s-a permis doar sa construiasca aceste cladiri, sau structuri de doar 5 pana la 6 etaje inaltime.

Desi in New York erau construite mai multe „apartamente” inca din anii 1830, acestea nu erau de obicei considerate adevarate „apartamente”, in principal pentru ca unitatile nu includeau o baie privata. Aceste locuinte erau de obicei slab iluminate si nu aveau ventilatie adecvata.

Prima cladire de apartamente „adevarata” din New York, The Stuyvesant, a fost construita in 1869 si a fost situata la 142 East 18th Street. Cladirea a fost proiectata de renumitul arhitect Richard Morris Hunt si este in general considerata prima cladire de apartamente de lux din New York. Chiria pentru aceasta unitate de lux a variat intre 1.000 si 1.800 pe an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *