Ce este un VPS? Tot ce trebuie sa stiti despre serverele virtuale

VPS (Virtual Private Server) este un serviciu de gazduire care utilizeaza tehnologia de virtualizare pentru a va oferi resurse dedicate (private) pe un server cu mai multi utilizatori.

VPS este o solutie mai sigura si mai stabila decat gazduirea partajata, cu care nu obtineti spatiu dedicat serverului. Cu toate acestea, este mai mic in scara si mai ieftin decat inchirierea unui server complet.

Gazduirea VPS este de obicei aleasa de proprietarii de site-uri web care au trafic de nivel mediu care depaseste limitele planurilor de gazduire partajate, dar nu au nevoie inca de resursele unui server dedicat.

Pentru asigurarea conectivitatii echipamentelor la Internet folosim serviciile celor mai relevanti furnizori din Romania.

Solutiile VPS ofera de obicei mai multe planuri de gazduire. De exemplu, exista companii cu sase planuri de gazduire VPS care se adapteaza la diferite nevoi si va permit sa va scalati site-ul fara probleme atunci cand aveti nevoie de mai multe resurse.

Un server este un computer pe care gazda web stocheaza fisierele si bazele de date necesare pentru site-ul dvs. De fiecare data cand un vizitator online doreste sa acceseze site-ul dvs., browserul sau trimite o solicitare catre serverul dvs. Gazduirea VPS va ofera un server cloud care simuleaza un server fizic; cu toate acestea, in realitate, masina este partajata intre mai multi utilizatori.

Folosind tehnologia de virtualizare, gazda web instaleaza un strat virtual deasupra sistemului de operare al serverului. Acest strat imparte serverul in partitii si permite fiecarui utilizator sa-si instaleze propriul sistem de operare si software.

Prin urmare, un server privat virtual (VPS) este atat virtual, cat si privat, deoarece aveti control absolut. Este separat de alti utilizatori de server la nivel de sistem de operare. De fapt, tehnologia VPS este similara cu partitionarea computerului atunci cand doriti sa rulati mai mult de un sistem de operare (de exemplu, Windows si Linux) fara a fi nevoie sa reporniti.

Un VPS va permite sa va configurati site-ul web intr-un container securizat cu resurse garantate (memorie, spatiu pe disc, nuclee CPU etc.) pe care nu trebuie sa le partajati cu alti utilizatori. Cu gazduirea VPS, aveti acelasi acces la nivel de radacina ca si cum ati inchiriat un server dedicat, dar la un cost mult mai mic.

Preluati controlul deplin cu planurile VPS ale lui Hostinger. Oferim o garantie de returnare a banilor de 30 de zile. Obtine vps astazi!

Compararea VPS cu alte tipuri de gazduire web

Gazduire partajata

Gazduirea partajata este solutia pentru proprietarii de site-uri web cu mai putin trafic. Este punctul de plecare pentru majoritatea intreprinderilor mici si bloggerilor. Cu gazduirea partajata, acelasi server fizic este impartit intre mai multi clienti ai companiei de gazduire. Nu primesti resurse dedicate pentru tine, deoarece site-ul tau ruleaza pe acelasi sistem de operare ca al tuturor celorlalti.

Prin urmare, memoria si puterea de calcul pe care le poate utiliza site-ul sunt afectate de nevoile celorlalti utilizatori ai serviciului.

Ce este de fapt un VPS?

Daca oricare dintre aceste scenarii ipotetice se aplica in cazul dvs., atunci un server privat virtual (VPS) este potrivit pentru dvs.

O alegere excelenta pentru dezvoltatorii web, webmasteri, revanzatori si pentru cei care ruleaza site-uri web cu resurse mari, VPS Hosting functioneaza si functioneaza exact ca o masina fizica independenta, cu exceptia faptului ca este impartita in mai multe servere „virtuale”, oferind securitate si flexibilitate pentru dvs. site-uri web, independenta fata de vecini si control deplin asupra mediului dvs. de gazduire.

Cum se compara alte optiuni de gazduire

In esenta, serviciile de gazduire pot fi comparate prin modul in care sunt configurate serverele si tipul de acces pe care oamenii (aliasi clienti ca tine) il au la ele.

Va puteti gandi la gazduirea VPS ca la abordarea hibrida, echilibrand avantajele gazduirii partajate cu cele ale gazduirii pe servere dedicate.

Gazduirea partajata este mai mult sau mai putin „nivelul de intrare” al gazduirii, oferindu-va si altor clienti acces la un server fizic. In esenta, partajati resursele cheie ale aceluiasi server, lucruri precum CPU, RAM, spatiu pe disc etc. Si, desi costul este destul de mic, Gazduirea partajata are, de asemenea, un nivel redus de personalizare, dat fiind ca aveti acces administrativ limitat.

Cu toate acestea, gazduirea serverului dedicat se afla la capatul opus al spectrului de gazduire. Aici, un singur client primeste un server intreg pentru el insusi (ahem, nu se poate partaja). Desi exista un grad mai mare de autogestionare si putere, acesta are si un cost mai mare. Un alt potential dezavantaj al serverelor dedicate este ca pot rula doar pe un singur sistem de operare (OS).

Daca afacerea dvs. a decolat sau intentionati sa va extindeti in anul urmator, un VPS este conceput pentru a se adapta fluxului si refluxului natural al unei afaceri.

De aceea, cu VPS Hosting, puteti incepe cat de mic isi poate permite afacerea si puteti creste pe masura ce afacerea dvs. se extinde. Destul de scalabil, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *