Cum functioneaza automatizarile pentru incalzire prin podea

Cum functioneaza automatizarile pentru incalzire prin podea

Miscarea fortata a aerului este datorata ventilatoarelor si miscarii oamenilor si a obiectelor din spatiu.

Convectivitatea transferului de caldura cu sistemele de pardoseala este mult mai mare atunci cand sistemul functioneaza intr-un mod de incalzire mai degraba decat de racire.  In mod obisnuit cu incalzirea in pardoseala, componenta convectiva reprezinta aproape 50% din transferul total de caldura, iar in racirea in pardoseala componenta convectiva este mai mica de 10%.

Consideratii privind caldura si umezeala

Atunci cand incalzirea si racirea tevilor sau a cablurilor de incalzire impartasesc aceleasi spatii ca celelalte componente ale cladirii, se poate produce transferul parazitar de caldura intre aparatele de refrigerare, zonele de depozitare frigorifica, conductele de apa rece, aerul conditionat si conductele de ventilatie.

Pentru a controla acest lucru, conductele, cablurile si alte componente ale cladirii trebuie sa fie bine izolate.

Cu racirea in pardoseala, condensul se poate colecta pe suprafata podelei. Pentru a preveni acest lucru, umiditatea aerului este mentinuta la un nivel scazut, sub 50%, iar temperaturile pardoselii sunt mentinute deasupra punctului de condensare, de 19 ° C (66F). Va recomandam sa intrati pe actuator termic.

Sisteme si materiale de constructie

Conductibilitatea termica a solului va influenta transferul de caldura conductiv intre pamant si pardoseala incalzita sau racita.

Solurile cu continut de umiditate mai mare de 20% pot fi de 15 ori mai conductive decat solurile cu un continut de umiditate mai mic de 4%.

Trebuie evaluate tabelele de apa si conditiile generale ale solului.

Izolatia substratului adecvata, cum ar fi polistirenul extrudat rigid sau expandat, este ceruta de modelul Codurilor nationale energetice.

Pierderi de caldura la incadrarea exterioara a podelei

Podelele incalzite sau racite maresc diferenta de temperatura dintre podea si podeaua conditionata.

Cavitatile create de cherestea de incadrare, cum ar fi capacele, taietoarele si sectiunile cu caneluri, trebuie apoi izolate cu izolatii rigide, din batat sau de tip spray cu o valoare adecvata bazata pe tehnici climatice si de constructie.

Podelele din beton trebuie sa se potriveasca contractiei si dilatarii datorita intaririi si modificarii temperaturii.

Timpii de intarire si temperaturile pentru podele turnate (beton, toppinguri usoare) trebuie sa respecte standardele industriale.

Sunt necesare imbinari de control si de dilatare si tehnici de suprimare a fisurilor pentru toate podelele de tip zidarie, inclusiv;

  • Tigla
  • Ardezie
  • terrazzo
  • Piatra
  • Marmura
  • Beton, patat, texturat si stampilat
  • Pardoseli din lemn

Stabilitatea dimensionala a lemnului se bazeaza in principal pe continutul de umiditate, totusi, alti factori pot atenua modificarile la lemn, deoarece sunt incalzite sau racite. Conteaza inclusiv:

  • Specii de lemn
  • Tehnici de frezat, trimestru sau avion
  • Perioada de aclimatizare
  • Umiditatea relativa in spatiu
  • Conditii de conducte
  • Sistem de control

Sistemele de incalzire si racire in pardoseala pot avea mai multe puncte de control, inclusiv gestionarea:

Temperaturile lichidului in instalatiile de incalzire si racire (de exemplu cazane, racitoare de aer, pompe de caldura).

  • Influenteaza eficienta
  • Temperaturile de fluid in reteaua de distributie intre instalatia si colectoarele radiante.
  • Influenteaza costurile de capital si de exploatare
  • Temperaturile de fluid in sistemele de conducte PE-x, care se bazeaza pe [1]
  • Cerinte de incalzire si racire
  • Spatierea tubului
  • Pierderile in sus si in jos
  • Caracteristicile pardoselilor
  • Temperatura operativa
  • Include becul radiant si uscat
  • Temperaturi de suprafata pentru
  • Confort
  • Sanatate si siguranta
  • Integritatea materialului
  • Punctul de roua (pentru racirea podelei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *