Cum iti poti alege corect bijuteriile?

Cum iti poti alege corect bijuteriile?

Nu stii ce bijuterie sa alegi? Daca nu esti sigura ce inel, colier, cercel sau bratara sa alegi, citeste aceste sfaturi: te vor ajuta sa alegi bijuteriile potrivite pentru ocazia ta.

Spune adevarul: De cate ori dimineata pui pe colierul obisnuit care „este atat de bun pentru tot”? Sau intotdeauna acelasi inel? Ca sa nu mai vorbim de cercei: trebuie sa se coordoneze cu forma fetei, precum si cu hainele. Bijuteriile sunt foarte diferite unele de altele si inainte de a fi folosite sau inainte de a fi cumparate (sau de a le oferi cadou) si tocmai de aceea este bine sa aveti niste idei clare. Iata cativa pasi pentru a decide cum si ce sa alegeti.

1 Determina ce doresti sa ai de la o bijuterie. O vrei in centrul scenei? Vrei sa primesti laude? Sau ar trebui sa fie un accesoriu aproape invizibil care insoteste privirea, dar fara a concentra atentia? In primul caz, de exemplu, trebuie sa ai un colier mare. Sau cercei foarte mari: cercuri sau pandantive. Dar ai grija: atat colierul, cat si cerceii pot imbunatati aspectul, dar risti si sa expui un aspect al corpului tau.

2 Fiecare bijuterie este un mesaj pentru altii. Deci, fiecare bijuterie are timpul potrivit pentru a fi purtata. De exemplu, un choker supradimensionat poate fi distractiv pentru o noapte in oras cu prietenii sau partenerii, dar nu arata bine pentru birou sau pentru o intalnire de afaceri, cu exceptia cazului in care biroul tau este deosebit de tolerant sau populat de oameni creativi care iubesc incalcarea regulilor. In general, la locul de munca sunt mai apreciate bijuteriile cu aspectul mic, bijuteriile traditionale- inele de logodna de exemplu.

3 Daca trebuie sa cumparati o bijuterie, ganditi-va cat timp ar trebui sa dureze… Robustetea si calitatea manoperei si a materialului nu este intotdeauna aceeasi si poate determina de cate ori il utilizati. O bijuterie care costa cateva zeci de euro cu greu va mentine stralucirea si va fi deformata prin utilizare, daca nu o tii inchisa intr-un sertar. Dar, in acelasi timp, o bijuterie foarte pretioasa nu trebuie folosita in mod continuu, deoarece pietrele si metalul se uzeaza sau se zgarie.

4 Cat de mult doriti sa cheltuiti? Nu este o intrebare banala: de multe ori cei care merg la un magazin de bijuterii nu au nici o idee cat de multi bani au nevoie sau cat de mult sunt dispusi sa plateasca. Rezultat: Cumparatorul paraseste magazinul cu ceva diferit de ceea ce si-a imaginat. Inainte de a cumpara o bijuterie, aruncati o privire online si faceti o idee. Vezi produsele noastre si alege variantele preferate.

5 Inainte de a cumpara, ar fi bine sa incercati bijuterii. Este dificil pentru un bijutier, cu exceptia cazului in care este o nebunie, sa inchirieze coliere si cercei. Dar cel putin in magazin nu va grabiti si cereti sa probati ceea ce va place. Uita-te atent la oglinda, calm, si imagineaza-ti ca porti alte costume decat cele pe care le ai la momentul respectiv.

Informatii interesante despre zirconiu

Zirconiul cubic are, de asemenea, o rata de dispersie mai mare (intre 0,058–0,066 comparativ cu 0,044 de diamante). Dispersia crescuta face ca piatra CZ sa aiba un „efect de curcubeu”, ceea ce inseamna ca reflecta prea multa lumina colorata. Excesul de dispersie a luminii il face usor de identificat ca un diamant fals.

O alta diferenta intre pietre este ca indicele de refractie al zirconiului  este de 2,15–2,18, in comparatie cu indicele de refractie al unui diamant de 2,417 – 2,419. Indicele de refractie al unui diamant este mai mare, deoarece lumina se deplaseaza mai repede prin piatra inapoi la ochi. Un indice de refractie nu este o masura care este folosita pentru a evalua un diamant.

In timp ce Zirconiul cubic si diamantele difera in ceea ce priveste indicele de refractie, nu este o componenta critica de luat in considerare.

In general, Zirconiul nu se compara cu frumusetea si stralucirea de neegalat a unui diamant.

Fiind cel mai dur mineral natural din lume, diamantele coteaza perfect 10 pe scara de duritate Mohs. Diamantele sunt incredibil de durabile si rezistente, facandu-le ideale pentru inelele de logodna si pentru purtarea de zi cu zi. Diamantele isi pastreaza stralucirea si frumusetea cu o intretinere minima .

Zirconiul, pe de alta parte, ocupa locul 8,5 pe scara Mohs de duritate. Deoarece este un material sintetic, ofera o oarecare durabilitate. Poate fi purtat in bijuterii, dar cu siguranta nu va avea longevitatea unui diamant. De exemplu, Zirconiul poate parea zgariat si tulbure in timp.

Zirconiul este, de asemenea, putin mai dens decat diamantele. Un bijutier sau un gemolog poate distinge cu usurinta o piatra CZ de un diamant cantarind-o pe cantar. Un inel cu diamant de 1 carat va aparea probabil putin mai mare decat un zirconiul de 1 carat, in functie de forma pietrei pretioase.

Zirconiul poate taia sau zgaria sticla, la fel ca un diamant. De aceea, razuirea pietrei pe sticla nu este un test bun pentru a vedea daca piatra este un diamant. Atat diamantele false, cat si diamantele reale pot zgaria suprafata. Unii oameni credeau ca acesta este un test bun, dar de fapt nu este o metoda valida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *