Cum sa fiu un sofer mai bun?

Cum sa fiu un sofer mai bun?

Daca vrei sa fii sofer pe teritoriul Romaniei ai nevoie de o asigurare RCA. Soferii care vor un RCA ieftin, il pot cumpara de pe www.rcautoieftin.ro. Aici iti inchei asigurarea RCA ieftin si rapid, in maxim 5 minute.

Nu toate asigurarile RCA au acelasi pret. Daca vrei un RCA ieftin, trebuie sa-l cauti. Noi ti-am facut o recomandare, acum depinde de tine daca o iei sau nu in calcul.

Nu toti soferii sunt implicati in accidente rutiere si asta nu se intampla neaparat datorita faptului ca sunt atenti. Sunt insa soferi care sunt implicati in accidente fara a fi vina lor, ei fiind soferi atenti, care circula corect si in siguranta.

Daca vrei sa fii un sofer bun, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte:

1. Respecta regulile de circulatie

Multi spun ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Insa, se merita sa te risti sa incalci regulile in trafic? Din moment ce esti sofer, trebuie sa constientizezi faptul ca ai o mare responsabilitate. Daca fiecare sofer ar circula dupa cum il taie capul, ar fi un haos total pe strazi. Regulile sunt clare si ele trebuie respectate de toti soferii. Doar asa traficul se poate desfasura in siguranta.

2.Respecta-i pe ceilalti participanti la trafic
Daca vrei sa fii un sofer bun, trebuie sa-i respecti pe ceilalti participanti la trafic. Nu spune nimeni ca trebuie sa dai prioritate la toate masinile care ies de pe o straduta, dar ai putea sa te opresti sa treaca macar 2-3. Nu te certa cu ceilalti soferi din trafic, nu fi agresiv, ci incearca sa circuli ca un om civilizat.

3.Nu forta masina

Multi dintre soferi forteaza masinile si incearca sa le afle limitele. Soferii buni nu fac astfel de fapte. Ei circula atenti, astfel incat masina pe care o conduc sa functioneze bine pentru un timp cat mai indelungat.

4.Fii atent

Daca vrei sa fii un sofer bun nu trebuie sa-ti lipseasca sub nici o forma atentia. Trebuie sa fii atent la drum, trebuie sa ai atentie distributiva si sa nu te lasi distras de alti stimuli. In trafic orice secunda de neatentie conteaza, fapt pentru care trebuie sa fii un sofer cat mai atent.

5.Ai grija de starea tehnica a masinii

Un sofer bun nu circula niciodata cu o masina defecta. Din moment ce esti un sofer bun, masina ta trebuie sa stea foarte bine la capitolul tehnic. Daca ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, du de urgenta masina in service.

Nu orice sofer poate fi numit „sofer bun”. Nu esti sofer bun daca circuli cu 180 km/h, nu esti sofer bun daca depaseseti in curbe, daca nu respecti distanta dintre masini sau daca fortezi semaforul. Un sofer bun circula civilizat, un sofer bun are grija de masina lui, ii respecta pe ceilalti participanti in trafic si face totul pentru a circula in cea mai mare siguranta.

Tu ce fel de sofer esti? Condu in siguranta, cei dragi te asteapta acasa!

bradudan:
Related Post