De obicei, auzim intotdeauna intrebari, cum ar fi care sunt caracteristicile avocatului ideal?, Ce cerinte ar trebui sa indeplineasca un avocat? Sau care sunt cele mai importante criterii atunci cand alegem un avocat? Totusi, ne-am intrebat vreodata care ar fi clientul ideal pentru un avocat?
In opinia noastra, clientul perfect ar trebui sa indeplineasca urmatoarele caracteristici:
1. – Onestitate si incredere atunci cand se preia un caz
Este foarte important ca un client sa nu ascunda informatii relevante sau sa minta despre realitatea faptelor, deoarece singurul lucru care provoaca o lipsa de onestitate din partea clientului, este ca avocatul nu are toate informatiile necesare pentru a pregati o buna aparare, si poate chiar sa piarda cazul atunci cand este adus in probe.
- – Sa nu se incerce sa se negocieze onorariile
Daca sunt necesare serviciile unui avocat, cu siguranta sunt in joc aspecte importante ale fiintei umane, cum ar fi libertatea, justitia, interesele economice, personale sau familiale, prin urmare nu ar trebui sa incercati sa negociati pretul pentru conservarea si respectarea acestora. - – Faptul ca clientul respecta termenele de plata convenite
Pentru avocati si firme de avocatura in general, un client delincvent reprezinta o lipsa de angajament si respect.
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a realiza o relatie buna intre client si firma este indeplinirea tuturor contractelor convenite, indiferent daca cazul este castigat sau pierdut.
- – Clientul apreciaza munca avocatului
Exista clienti care isi testeaza in mod constant avocatii pentru a incerca sa expuna posibila lipsa de cunoastere a colegiului. Astfel de comportamente nu fac decat sa uzeze relatia si sa distraga atentia avocatului de la scopul sau principal. - – Clientul este tratat cu educatie si respect
Clientul care incearca intotdeauna sa fie bine educat si respectuos fata de activitatea avocatului, este intotdeauna bine vazut de toti. Faptul ca clientul este cel care plateste, nu inseamna ca va avea intotdeauna dreptate. - – Nu confunda cuvantul “dreptate” cu “razbunare”
Clientul nu ar trebui sa foloseasca figura unui avocat pentru a se razbuna sau pentru a-si canaliza agresivitatea prin actiuni in justitie impotriva altei persoane cu scopul simplu de a-l prejudicia.
Cauti pe cineva care sa iti apere interesele intr-un process? Vezi aici avocat Bucuresti.
Multi oameni care au nevoie de angajarea unui avocat, nu stiu la ce se pot astepta de la o astfel de relatie. Procedurile judiciare, in cele mai multe cazuri, sunt fie neasteptate, fie clientii au putina intelegere a acestora, astfel incat sa invete din experienta in ce consta relatia avocat-client.
De aceea, este important ca odata stabilita posibilitatea unei relatii profesionale, avocatul sa discute cu reprezentantul sau la ce ar trebui sa se astepte de la respectiva relatie, iar clientul sa inteleaga ce lucruri poate cere, de ce isi poate revendica reprezentantul legal si ce aspecte ar trebui sa fie prezente in acea relatie profesionala. Stiind toate aceste aspect, procesul se va derula perfect si toata lumea va fi multumita.
Cum a aparut pentru prima data baroul?
Pe masura ce profesia de avocat a continuat sa evolueze si sa devina mai oficiala in Roma antica, a devenit, de asemenea, foarte reglementata. Existau multe reguli in ceea ce priveste statutul de avocati care controlau cat de mult putea percepe un avocat, unde ar putea pleda un caz si cum ar putea fi inregistrati la tribunal sau baroul. Inainte de aceasta perioada, orice cetatean obisnuit se putea numi avocat (avocat), dar odata ce profesia a devenit mai reglementata, exista un standard foarte inalt de indeplinit inainte de a i se permite sa lucreze ca avocat, iar profesia a devenit accesibila doar claselor superioare. . De fapt, Roma a dezvoltat o clasa de specialisti cunoscuti sub numele de jurisconsulti, care erau amatori bogati care s-au implicat in drept ca un hobby intelectual. Avocatii si oamenii de rand au mers la jurisconsulti pentru consultanta juridica.
O nota secundara interesanta: in Roma antica, notarii nu aveau abilitati de gestionare a documentelor juridice – de fapt, nu aveau nicio pregatire juridica si erau abia alfabetizati. Dar puteau redacta testamente, transporturi si contracte ieftin. Ei erau, de asemenea, cunoscuti pentru ca deseneaza tranzactii simple in jargon juridic complicat, ca o modalitate de a castiga mai multi bani, deoarece erau platiti la linie.
Avocatii din epoca medievala s-au luptat pentru a-si castiga existenta pe masura ce profesia de avocat s-a prabusit in lumea occidentala. Dar profesia a avut o renastere in cele din urma, dar mai ales intr-o forma care a servit bisericii si legile ei. Iar intre 1190 si 1230 statul si biserica si-au dublat eforturile pentru a controla si reglementa profesia. A existat un impuls puternic pentru profesionalizarea profesiei de avocat si pentru a-i determina pe avocati sa depuna un juramant inainte de a li se permite sa practice avocatura.