5 moduri în care îţi poţi agrava durerea de genunchi

Durerea prelungită la genunchi poate avea mai multe cauze. Dacă nu ești atent, ai putea chiar să-ți agravezi durerea de genunchi fără să știi.

Iată 5 moduri prin care s-ar putea să-ți agravezi, fără să știi, durerea de genunchi.

1. Prea mult exerciţiu

Utilizarea excesivă provoacă dureri de genunchi pentru mulți pacienți. Folosirea excesivă nu include doar exerciții fizice prea multe sau prea grele. Se întâmplă și când nu îți iei timp să te încălzeşti sau să te relaxezi după o activitate fizică. Pentru a te bucura de sesiunile de exerciții fizice fără o inflamație suplimentară a genunchilor, încălzeşte-ţi întotdeauna cvadricepşii și ischio-gambierii, atât înainte de a începe, cât și după terminarea antrenamentului.

2. Nu faci suficiente exerciții fizice

Lipsa mişcării pentru o perioadă prea lungă de timp îţi poate face articulațiile să se simtă rigide și dureroase. Dacă nu faci suficiente exerciții fizice, genunchii nu mai sunt suficient susţinuţi. Exercițiile moderate întăresc mușchii picioarelor, fac ligamentele mai flexibile și îmbunătățesc sănătatea cartilajelor, ajutând articulațiile să se miște fără probleme. Exercițiile fizice regulate pot întârzia, de asemenea, dezvoltarea osteoartritei, care devine o cauză comună a durerii de genunchi pentru mulți pacienți mai târziu în viață.

Pentru a-ţi proteja genunchii atunci când faci exerciții fizice, alege activități cu impact redus, cum ar fi aerobic în apă, înotul sau mersul cu bicicleta. Când mergi pe jos, evită terenurile accidentate care pot provoca luxaţii sau entorse.

3. Probleme ale articulaţiei datorate creșterii în greutate

Fiecare kilogram în plus peste greutatea normală adaugă o presiune suplimentară asupra articulațiilor. Când mergi sau alergi, genunchii trebuie să facă față unei presiuni suplimentare de 4 kg pentru fiecare kilogram în plus peste greutatea normală. Pierderea în greutate elimină presiunea de pe genunchi, ameliorând durerile și poate reduce riscul de a dezvolta artrită. Recomandăm o dietă mediteraneană, inclusiv multe produse proaspete, pentru o slăbire sănătoasă.

4. Sprijin slab

Indiferent dacă faci exerciții fizice în mod activ sau stai la locul de muncă, ai nevoie de tipul potrivit de sprijin pentru a preveni durerea genunchilor.

Când ești activ. Alege pantofii potriviți, folosind inserții dacă este necesar pentru a rezolva orice probleme ale picioarelor sau de mers. Înlocuieşte pantofii de alergare frecvent pentru a menține suportul și amortizarea eficiente. Asigură-te că menții o poziție verticală bună, fără să te apleci sau să te cocoșezi.

Când eşti în repaos. Evită scaunele joase sau canapelele care te fac să te scufundzi sau să te prăbușeşti. Adăugă o pernă pentru a-ţi ridica nivelul scaunului. Asigură-te că poziția pe scaun este dreaptă și că nu te apleci.

5. Neglijarea tratamentului

Dacă ai suferit o accidentare la genunchi, obținerea tratamentului potrivit este cheia pentru a preveni dezvoltarea problemelor cronice. Imediat după o accidentare la genunchi, urmează protocolul „RICE”, folosind repaos, gheață, compresie și înălțare pentru a oferi sprijin și a porni vindecarea. Deși ar trebui să odihnești articulația după o accidentare, încetarea completă a mișcării te va expune riscului de rigidizare și eventual slăbiciune musculară.

Dacă după câteva zile de la o accidentare la genunchi continui să ai dureri, consultă un medic. În lipsa unui tratament adecvat, leziunile structurii genunchiului, prezentând adesea sângerări și umflături, se pot transforma în probleme cronice.

Dacă vrei să afli mai multe despre leziunile sau afecțiunile cronice ale genunchiului, intră pe atleticokinetic.ro şi fă o programare online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *