Alege rochia de mireasa in functie de forma corpului tau

Alege rochia de mireasa in functie de forma corpului tau

Silueta clepsidra

Miresele care poseda un corp in forma de clepsidra sunt cele mai norocoase. Si asta pentru  ca acest tip de silueta, care se caracterizeaza printr-o talie subtire si proportii identice in umeri si solduri,  permite sa purtati aproape orice tip de rochie. Modelul sirena  sunt o optiune fantastica, desi daca sunteti destul de scurta in inaltime, uita de ele, deoarece acestea scurteaza figura.

Alte optiuni ideale sunt rochiile de mireasa taiate drept si modelele de tip evazat, fara a uita modelele cu decolteu in zona inimii, ceea ce va adauga acel farmec romantic atat de dorit. Vezi aici rochii de mireasa | colectie noua 2023 | Croitorie Picasso .

Silueta in forma de triunghi

Corpurile triunghiulare sunt cele in care umerii sunt mai largi decat soldul, iar talia este slab definita. In acest caz, cum poti alege rochia de mireasa perfecta? Trucul este de a echilibra silueta, de exemplu, cu un decolteu halter sau o sirena sau o rochie de mireasa printesa. Dar vei fi, de asemenea, foarte favorizata si  cu o rochie de mireasa scurta prin care sa te lauzi cu picioarele tale frumoase  cand faci drumul catre altar.

 Alege rochia de mireasa in functie de tipul de taietura

Exista o multime de optiuni atunci cand vine vorba de modele. Si asta datorita faptului ca tot mai multi designeri prezinta modele riscante inovatoare .

Cu toate acestea, exista cateva modele care raman statornice : tipurile de rochii de mireasa in functie de forma croielii si silueta pe care o prezinta mireasa . Asadar, daca planuiesti sa te casatoresti in curand si inca nu stii ce vei purta, fii constienta de posibilitatile tale, care nu sunt putine. Gasirea rochiei perfecte va fi mult mai usoara decat iti imaginezi daca urmezi sfaturile specialistilor.

 Modeul printesa

Rochiile de mireasa printesa se caracterizeaza prin faptul ca au talia stransa la talie, de unde se “naste” o fusta pomposa si corpolenta. Fara indoiala, optiunea preferata a acelor femei care viseaza la o nunta de basm sau poarta volume inimaginabile.

Combinata cu accesoriile potrivite, cum ar fi o diadema, un voal brodat sau bijuterii stralucitoare, aceasta rochia realizata din straturi de tesatura te  va face sa te simti cea mai speciala mireasa dintre toate.

A-cut

Acest tip de taietura este clasica si montata pe talie, unde incepe sa se deschida usor in forma de triunghi. O croiala care favorizeaza mereu, indiferent de silueta pe care o ai. Te poti imagina mergand pe culoar intr-o rochie de mireasa civila spectaculoasa in A cu maneci clopot, de exemplu? Va fi un success garantat.

Modelul sirena

Nu se demodeaza niciodata si, in plus, este feminina, senzuala si extrem de irezistibila. O croiala excelenta pentru tine daca vrei sa marchezi curbe . Si adevarul este rochiile de mireasa sirena se aseaza perfect pe corp si arata fabulos. Dar atentie: acest model se potriveste cel mai bine corpului clepsidra.

Traditii interesante de nunta

Puteti multumi egiptenilor pentru ca au inceput traditia nuntii de a oferi un inel iubit. Cercul inelului reprezinta eternitatea, deoarece nu are inceput sau sfarsit, iar spatiul gol din centru simbolizeaza o poarta catre necunoscut. Cand Alexandru cel Mare i-a cucerit pe egipteni, grecii au adoptat aceasta traditie, facandu-si propriile inele „de dragoste” inscriptionate cu Eros si Cupidon. Romanii au continuat traditia inelului si au stabilit aurul ca metal potrivit, adaugand adesea sculpturi complicate sau pietre pretioase.

De acolo, verighetele s-au largit pentru a include o varietate de metale si pietre, iar valoarea depindea de bogatia si statutul cuplului. Multa vreme, doar femeile au purtat inelul. Nu a devenit obisnuit ca barbatii sa poarte o verigheta oficiala pana in jurul Primului Razboi Mondial.

Daca planuiesti o nunta, cumparaturile tale nu se vor opri cu inelul. Veti dori sa creati un registru pentru familia si prietenii dvs.

Desi istoria inelelor de nunta se intinde inca din cele mai vechi timpuri, istoria inelelor de logodna este oarecum mai scurta. Practica de a avea doua inele separate – unul pentru logodna si celalalt pentru nunta – a inceput in secolul al XII-lea.

Biserica catolica a decretat ca nunta ar trebui sa fie o ceremonie sfanta si ca un inel pentru femeie ar trebui sa faca parte din ea. In acel moment, oamenii au inceput sa dea un inel ca promisiune si sa salveze inelul „adevarat” pentru ceremonie. Acum, regulile moderne de eticheta sugereaza ca un barbat ar trebui sa aiba un inel in posesia lui daca cere in casatorie.

Diamantele nu au devenit asociate cu nuntile pana in 1477, cand arhiducele Maximilian al Austriei i-a daruit Mariei de Burgundia, cea mai populara burlacita a timpului ei, un inel de logodna cu diamante. Il facuse cu diamante mici care scriau prima ei initiala. Diamantele au fost consolidate ca piatra suprema de logodna si verigheta in anii 1940, datorita unei campanii de marketing inteligente a companiei de diamante De Beers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *