Colantarea masinii tale: ce trebuie sa stiu?

Colantarea masinii tale: ce trebuie sa stiu?

0 Shares
0
0
0

Continuitatea poate fi monotona de multe ori… de fapt, mereu.  Vecinul tau are aceeasi masina ca si tine si, pe deasupra, este de aceeasi culoare; circuli prin oras si gasesti multe modele pictate in aceeasi culoare cu a ta.

Ai ales culoarea gresita sau nu ai avut alta optiune atunci cand ti-ai luat masina. Daca doresti sa iesi putin in evidenta din multime, da-i o nota personala vehiculului sau pur si simplu schimba culoarea acestuia, acoperirea acestuia.. colantarea masinii poate fi o alternativa.

O folie de colant este o modalitate foarte buna de a oferi tovarasului tau de calatorie un aspect mai proaspat, fara a fi nevoie sa se supuna unei vopsiri coplesitoare. Desi, la fel ca acesta din urma, neaplicarea corecta a colantului, ar putea duce la un rezultat slab.

A face lucrurile bine necesita timp, rabdare si pricepere. Se poate face de catre un profesionist, sau o poti face singur daca indeplinesti cerintele. Vezi aici colantari auto.

Alege ce vinil (colant) sa cumperi

Exista doua tipuri de colant. Primul este ceva mai gros si mai lipicios. Calitatea sa este cu un pas mai jos si este mai dificil de modelat, mai recomandat pentru situatii mai putin solicitante. In schimb, colantul turnat este mai flexibil si mai usor de manevrat pe cele mai delicate suprafete, cum ar fi marginile partilor corpului si curbele lor mai ascutite.

Cum cumperi – ce cantitate de material ai nevoie

Nu cumpara material doar cat pentru a acoperi masina. Cumpara cativa metri in plus pentru cazul in care gresesti ceva si trebuie sa reiei procesul cu montajul unei alte bucati de colant. Cand ai de gand sa desfaci colantul, fa-o pe o suprafata neteda si curata. Fa-o pe o suprafata de sticla, aluminiu sau plastic ondulat. Orice suprafata din lemn este foarte NE recomandata!

Pretul pentru metru patrat de colant poate fi diferit in functie de furnizor dar si de modelul ales. (depinde de calitate).

Retine ca, daca aceasta este prima data cand vrei sa faci asta, nu trebuie sa iti complici viata prosteste.

Incearca sa nu incepi cu un colant cromat, deoarece nu este numai cel mai scump, dar este si cel mai dificil de aplicat. Daca iti place vopseaua mata, trebuie sa stii ca durata sa de viata este mai scurta si orice zgarietura, ciocnire si murdarie simpla fie si cea de la o pasare, va fi mult mai dificil de ascuns.

Ce trebuie sa iau in considerare inainte de a instala colantul pe masina?

Spala si sterge bine astfel incat intreaga zona din jurul colantului sa fie bine curatata.

Acest material are tendinta de a atrage praful. Daca particulele murdare se lipesc de colant, sa stii ca acesta va ramane si pe masina atunci cand este aplicat.

Este de la sine inteles, dar asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a derula confortabil cilindrul de colant si a-l putea manevra fara a te lovi de nimic.

Care sunt cele mai populare culori pentru masini?

Acestea sunt cele mai populare 10 culori de masini din SUA, conform iSeeCars.com, cu procentele aplicabile din flota nationala pentru fiecare nota:

  • Alb: 25,8%
  • Negru: 22,3%
  • Gri: 18,4%
  • Argint: 12,1%
  • Albastru: 9,5%
  • Rosu: 8,6%
  • Maro: 0,9%
  • Verde: 0,8%
  • Portocaliu: 0,6%
  • Bej: 0,5%

Si totusi, un studiu anterior iSeeCars.com, cu peste 650.000 de tranzactii cu masini uzate, a determinat ca vehiculele mai viu colorate tind sa aduca cele mai mari profituri financiare la momentul schimbului.

In timp ce alegerile fara nuanta care guverneaza drumurile tind sa ramana, in mod adecvat, neutre in ceea ce priveste valoarea de revanzare, raportul a concluzionat ca vehiculele vopsite in galben nu sunt lamai atunci cand vine vorba de a aduce banii inapoi. Toate celelalte fiind egale, s-a descoperit ca masinile galbene s-au depreciat in medie cu doar 4,5% pe o perioada de trei ani de proprietate. Este cu 70% mai putin decat vehiculul mediu vopsit intr-un ton mult mai neutru.

„Galbenul este printre cele mai putin populare culori pentru masini cu cea mai mica cota de vehicule si este de obicei o culoare pentru masinile sport si alte vehicule cu volum redus care isi pastreaza valoarea relativ bine”, spune Brauer. „Deoarece vehiculele galbene sunt atat de noi pe piata second-hand, oamenii sunt dispusi sa plateasca o prima pentru ele.”

Iata ce culori desprecare site-ul spune ca contribuie la cele mai scazute rate de amortizare, pe baza unei perioade de proprietate de trei ani:

  • Galben: 4,5%
  • Portocaliu: 10,7%
  • Violet: 13,9%
  • Rosu: 14,0%
  • Verde: 14,0%
  • Albastru: 14,3%
  • Gri: 14,3%
  • Bej: 14,4%
  • Argint 14,8%
  • Alb: 15,5%
  • Medie: 15,0%.

Culoarea unui vehicul poate avea un impact substantial asupra cat de repede isi pierde valoarea, culoarea cu cea mai mare depreciere pierzand de aproape patru ori valoarea in comparatie cu cea mai mica.

Culorile populare, inclusiv alb, negru si argintiu, au un impact minim, ceea ce inseamna ca nu vor afecta valoarea de revanzare, dar nici nu vor ajuta un vehicul sa-si mentina valoarea.

Unele dintre cele mai benefice culori pentru pastrarea valorii, inclusiv galbenul si portocaliul, pot surprinde consumatorii

Culoarea unei masini poate ajuta sau strica valoarea sa de revanzare, potrivit unei analize recente a iSeeCars.com. Dupa ce a comparat preturile a peste 650.000 de masini second hand recent vandute de trei ani, iSeeCars a determinat rata medie de amortizare a vehiculelor pe trei ani, in functie de culoarea masinii.

0 Shares
You May Also Like