Cum sa alegeti cel mai potrivit afterschool?

Cum sa alegeti cel mai potrivit afterschool?

Copilaria este cea mai buna perioada din viata unei persoane, constand din ani pe care deseori sunt amintiti cu dragoste si nostalgie. Caietele, scrisul, colegii, pranzul sau cartile din biblioteca sunt doar cateva dintre lucrurile care apar in minte.

Este din ce in ce mai cunoscut pe piata din Romania ca programele afterschool sunt din ce in ce mai alese de parinti, mai degraba decat bonele,bunicii, rudele sau alti copii. Deoarece ofertele variaza atat de mult incat chiar si cele mai inalte conditii sunt indeplinite, poate fi dificil in a face alegerea corecta.

Conceptul de afterschool a fost folosit pentru prima data in anii 1900 pentru a oferi copiilor posibilitatea de a se angaja in activitati extracurriculare dupa terminarea orelor. Astazi, termenul a capatat din ce in ce mai multe conotatii si este in general considerat un loc in care parintii isi duc copiii sa manance, sa-si faca temele si sa participe la alte activitati placute.

Motivul principal este ca majoritatea parintilor nu pot fi alaturi de copiii lor imediat dupa terminarea orelor. Cu toate acestea, o parte din timpul petrecut aici este foarte placut si util pentru dezvoltarea copilului. Echipa Teddybar isi propune sa satisfaca cerintele educationale ale copilului.

Un afterschool nu este bun doar pentru parinti, ci si pentru copii. Chiar si infiintarea conceptului de afterschool se datoreaza in principal nevoilor parintilor de a nu-si face griji pentru copiii care raman singuri acasa. Activitatile extrascolare ofera urmatoarele beneficii:

  • Asigurarea cum ca cei mici sunt monitorizati, hraniti, ingrijiti si instruiti in mod continuu in timp ce parintii sunt la birou;
  • Asigurarea supravegherii medicale continua a copilului;
  • Acordarea calificativelor pentru a stii cand au facut ceva bine si cand nu;
  • Dezvoltarea sociala si petrecerea timpului liber a copiilor din comunitate, cu alti copii de aceeasi varsta;
  • Cresterea increderii in sine in dezvoltarea propriilor abilitati, precum si in progresul acestora;
  • Profesionistii vor medita intr-o limba straina fara a fi nevoie ca parintii sa gaseasca un profesor separat pentru aceasta.

Toate acestea, in raport cu timpul petrecut la scoala, vor dezvolta din ce in ce mai mult educatia copilului, participand in acelasi timp la o activitate cat mai diversificata si putandu-i oferi exact calea pe care ar trebui sa o urmeze in viitor. Dupa ore, copiii se pot dezvolta colectiv si isi pot face temele intr-un mediu placut si sanatos, fara sa se simta singuri in propriile case. Calitatile pe care activitatile extracurriculare al gradinitei ar trebui sa le includa:

Personal autorizat – In timpul programului afterschool, copiii completeaza toate sarcinile sub indrumarea personalului scolii, oferind explicatii si sprijin;

Tip de activitate – Chiar daca temele sunt importante si urgente, activitatile dupa scoala se suprapun cu timpul liber obisnuit al copilului. Prin urmare, este indicat sa includa activitati extrascolare in oferta de invatamant, pentru a-si da seama daca exista activitati pe care le prefera – poate pe care le va face in viitor;

Siguranta – pentru copii, intotdeauna este pe primul loc. Inainte de a face o alegere, se asigura faptul ca mediul este sigur si ca personalul este unul dintre cei mai buni;

Meniul alimentar – Sanatatea este foarte importanta, dar la fel este si alimentatia celor mici. Inainte de a decide gradinita, se invata despre alimentatia lui, eventualele alergii si intolerante;

Restul copiilor – niciun parinte nu vrea ca cel mic sa aiba probleme in preajma celor mici. Din acest motiv, este recomandabil sa se faca putina cercetare inainte si sa se cunoasca ceilalti copii si parintii lor – vor fi la fel de curiosi si atenti la detalii si vor avea sanse mari sa dezvolte o relatie cu ei.

Gradinita TeddyBar poate avea trei programe diferite, acestea fiind de 5 ore, 6 ore sau de 10 ore. Toate contribuie la un timp excelent pentru parintii care lucreaza la birou fara sa-si faca prea multe griji sau sa se simta vinovati de faptul ca cei mici sunt singuri acasa. In ceea ce priveste activitatile planificate, fiecare activitate extrascolara are o oferta diferita si variata, in functie de dorintele parintilor.

Pentru inregistrarea programului afterschool, exista de obicei o taxa anuala de inregistrare nerambursabila. Documentele necesare pentru inregistrare includ de obicei: contract/formular de inregistrare; fisa de informatii medicale; o copie a cartilor de identitate ale parintilor si o copie a unui certificat de nastere al copilului; fisa medicala; examene medicale si carnete de vaccinare la cerere.

Alte activitati pentru cei mici includ:

  • Activitate fizica – Zumba, gimnastica;
  • Atelier de creatie;
  • Cursuri de engleza;
  • Lectii de sah;
  • Karate;
  • Club de carte;
  • Muzica;
  • Simpozion de robotica si stiinta;
  • Inot;
  • Dezvoltare personala;
  • Activitati regulate – teatru, filme, camping si excursii;

Programul aferschool poate fi solutia perfecta pentru parinti si pentru copii – oferind un mediu sigur cu oportunitati de invatare si dezvoltare adaptate nevoilor copilului. Este important sa se aleaga activitatile extracurriculare potrivite pentru cel mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *